Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tökerö käsivirhe jää kismittämään, räväkälle Hongalle tappio Eurooppa-liigassa

Espoolainen Honka palasi torstai-iltana jalkapallon miesten europeleihin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2013. Paluu oli ryhdikäs, mutta päättyi tappioon Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella, kun tanskalainen Aarhus oli kotonaan vahvempi maalein 5–2.

Aarhus siirtyi 1–0-johtoon kulmapotkusta, kun Hongan puolustajat eivät pystyneet pitelemään kentän pisintä pelaajaa kurissa. Aarhusin 198-senttinen Frederik Tingager puski johtomaalin päätä lyhyempien suomalaisten keskeltä.

Hongalla oli läpi ottelun vaikeuksia Aarhusin laitapelin ja keskitysten puolustamisesta. Aarhus-kärki Patrick Mortensen puski pallon kertaalleen ylärimaan Tingagerin maalin jälkeen ja nikkasi päällään 2–0-maalin kulmapotkusta 29. minuutilla.

Vihdoin maaleja

Kotimaisessa liigassa Hongan kauden 11 pelissä on nähty yli kaksi maalia vain kerran, mutta Tanskassa verkkoja oli heiluteltu kolmesti jo 35 minuutin kohdalla. Hongan 1–2-kavennuksen viimeisteli Lucas Kaufmannin oivaltavasta pitkästä syötöstä Borjas Martin.

Orastava toive Hongan noususta mukaan peliin kariutui Konsta Rasimuksen tökeröön käsivirheeseen avausjakson lisäajalla. Epäonnistunut haltuunotto johti rangaistuspotkuun, jonka Mortensen toimitti vastustamattomasti Hongan maalin vasempaan yläkulmaan.

Toisella jaksolla Honka nousi vielä yllättäen taistelemaan jatkopaikasta, kun Martin ja Jean Marie Dongou järjestivät hienon hyökkäyksen päätteeksi tyhjän maalin Kaufmannin eteen. 2–3-kavennus syntyi 64. peliminuutilla, mutta sen jälkeen Honka sai vain pari puolittaista maalintekopaikkaa. Lisäajalla Aarhus kaunisteli vielä lukemia Patrick Olsenin ja Sören Soren Tengstedtin osumilla.

Myöhemmin torstai-iltana Inter kohtaa Honvedin Unkarissa ja Ilves haastaa Shamrockin Irlannissa. Otteluparit ovat yksiosaisia.