Tasa-arvo vielä kaukana jalkapallon Mestarien liigan palkintorahoissa – naisten finaalin voittajalle vain murusia miehiin verrattuna

Miesten Mestarien liigan finalistit kuittasivat palkintorahoja yhteensä noin 80 miljoonaa euroa, naisten finaalin voittajalle on luvassa 460000 euroa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jalkapallon naisten ja miesten Mestarien liigan finaalijoukkueiden palkintorahoissa on huima ero, vaikka lajissa on huudeltu viime vuosina painokkaasti taso-arvon perään.

Miesten Mestarien liigan finaalissa pelanneet Bayern München ja PSG tienasivat palkintorahoja yhteensä noin 80 miljoonaa euroa. Finaalikaksikon arvioidaan kuittaavan kaikkiaan jopa 130 miljoonaa euroa, kun palkintorahoihin lisätään televisiotulot ja muut bonukset.

Sunnuntaina Espanjan San Sebastianissa pelattavan naisten Mestarien liigan finaalin voittaja saa tyytyä 460 000 euroon.

Finaalissa kohtaavat ranskalainen Lyon ja saksalainen Wolfsburg. Lyon jahtaa jo viidettä peräkkäistä naisten Mestarien liigan voittoa. Wolfsburg on vienyt kilpailun nimiinsä viimeksi vuonna 2014.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut