Tämän vuoden Hercules Trail Runissa mentiin lujaa – mukaan oli saatu houkuteltua Suomen kovimmat polkujuoksijat

Polkujuoksu: Viides Hercules Trail Run järjestettiin jälleen Porvoon Mustijoella.

Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Mustijoella nähtiin väsyneitä, mutta iloisia polkujuoksijoita. Kaikki tämän vuoden Hercules Trail Runiin osallistuneet pääsivät onnellisesti maaliin, eikä kukaan eksynyt metsään. Tämän vuoden kilpailussa juostiin myös erittäin kovia aikoja, kun mukaan oli saatu Suomen kovimmat polkujuoksijat. Salomon Suunto Trail Teamin Juuso Simpanen on yksi lajin kuumimmista nimistä, ja mies ottikin näytöstyyliin voiton miesten 14 kilometrin matkalla. Toiseksi matkalla kipitti maastohiihtolahjakkuus, loviisalaislähtöinen Remi Lindholm, joka oli viime talvena edustamassa Suomea nuorten MM-kisoissa. Myös 21 kilometrillä mentiin lujaa, kun espoolainen Antti Parjanne juoksi selvään voittoon. Parjanne on myös kokenut polkujuoksija ja suunnistaja.

Juuso Simpaselle urheilu on aina ollut iso osa elämää. Mies panosti 13-vuotiaasta saakka täysillä jalkapalloon, ja eteni aina ammattilaisjalkapalloilijaksi saakka. Ultrajuoksu alkoi kuitenkin kiehtomaan Simpasta enemmän, ja nyt myös polkujuoksukilpailut täyttävät miehen vapaa-ajan.

– Lähdin tekemään Porvoossa kovaa viimeistelytreeniä ensi viikon Nuuksion 70k ultralle. Mietin etukäteen, että 14 kilometriä voisi taittua alle 60 minuutin, niin kuin se sitten taittuikin, kun juoksin matkan aikaan 56:37, Simpanen toteaa.

– Tykkäsin reitistä. Polut olivat mukavan juostavia ja melko nopeita, mutta myös haastavampia pätkiä löytyi matkan varrelta.

– Kiva, että näitä matalan kynnyksen polkujuoksutapahtumia järjestetään. Hercules Trailin kaltaiset tapahtumat sopivat erinomaisesti sekä aloitteleville polkujuoksijoille, että myös kokeneemmille polkujyrille.

– Kisa on selkeästi löytänyt yleisönsä, kun paikalla oli paljon tuttuja sekä useampi meidän Jalanjälkemme juoksuvalmennuksen valmennettava.

Antti Parjanne oli kaverinsa Juuso Simpasen tapaan ensimmäistä kertaa Hercules Trail Runissa, mutta mies tykkäsi niin ikään reitistä ja tapahtuman ilmapiiristä.

– Kun reitti oli entuudestaan täysin tuntematon, oli ensimmäisellä kierroksella hiukan askelmerkkien hakemista, vaikka lähdin matkaan suhteellisen reippaasti.

– Reitti oli kyllä tosi kiva. Oli sopivan vaihtelevaa polkua, eikä ollut oikein missään vaiheessa mitään pitkää pätkää yhtä ja samaa polkua. Reitti oli todella vaihteleva, eikä kolmen kierroksen aikana ehtinyt tylsistymään.

– Järjestelyt olivat onnistuneet. Kauden alussa suunnittelin, että tänne pitää tulla, ja onneksi tulin.

Hercules Trail Runin järjestelyistä vastannut Esa Huttunen huhki kisojen eteen vähintään yhtä paljon kuin poluilla juosseet kilpailijatkin.

– Olihan tämä aika erilaista tänä vuonna. Päätimme kuitenkin, että tapahtuma järjestetään koronasta huolimatta, Huttunen sanoo.

– Meillä oli kaikki mahdolliset eri vaihtoehdot mietitty etukäteen valmiiksi. Olisimme voineet tarvittaessa lähettää juoksijat, vaikka yksi kerrallaan, tietyn väliajoin metsään, että turvavälit säilyisivät mahdollisimman pitkinä.

– Aamulla puolet meidän tapahtumamme talkoolaisista ilmoittivat, että ovat sairaana. Sen johdosta oli aika mielenkiintoinen aamu, kun mietti miten, tämä kokonaisuus saadaan toimimaan, mutta hyvin onnistuimme lopulta.

– Itselleni lankesi nyt useampi eri tehtävä, mutta eipä tässä mitään sen ihmeempää kiirettä ole ollut.

– Ainahan näitä polkujuoksutapahtumia on kiva järjestää. Toisillehan tätä tekee tosi mielellään. On tosi siistiä, jos pystyy tarjoamaan elämyksiä ja kokemuksia etenkin nyt koronan aikaan, jonka vuoksi eri tapahtumat ovat aika niukassa.

– Polkujuoksussa ei tarvitse olla lähekkäin. Nythän meillä oli täällä mukana myös Suomen kovimpia polkujuoksijoita, muun muassa Juuso ja Antti.

Tulokset

Hercules Trail Run 2020

14km Miehet: 1) Juuso Simpanen Salomon Suunto Trail Team 56:37, 2) Remi Lindholm Team Robbes Lilla Trädgård 58:32, 3) Tomi Mikkonen Imatran Urh. 1:02:01.

21km Miehet: 1) Antti Parjanne Espoo 1:29:01, 2) Olli Pitkänen Klaukkala 1:48:59, 3) Juho Färlin Porvoo 1:49:47.

7km Miehet: 1) Santeri Kortejärvi 34:48, 2) Karri Kuusinen Kirkkonummi 35:45, 3) Tuomas Kuusinen Kirkkonummi 38:23.

7km Naiset: 1) Emilia Less Kalkstrand 56:30, 2) Isabella Less Kalkstrand 57:05.

2,5 km Pojat: 1) Kent Lindholm Team Robbes Lilla Trädgård 8:50, 2) Eemeli Taponen Helsingin Jyry 10:49, 3) Luka Soiramo Porvoon Urheilijat / Hamari.

www.herculestrail.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut