Riku Tahko palaa SM-ralliin Kouvolassa – tiimi on kasvanut koronatauon aikana

Ralli: Koronaviruksen viivästyttämä Ralli SM -sarja palaa syyskuussa pitkältä tauolta.

Porvoonseudun Urheiluautoilijoiden Riku Tahkolla on tavoitteena ajaa viikonloppuna podiumille Kouvolan SM-rallissa. Merita Mäkinen

Koronan tuoman tauon aikana, Porvoonseudun Urheiluautoilijoiden (PoSUA) Riku Tahkon lisäksi hänen rallitiimiinsä on kiinnitetty kuljettajiksi Tuukka Hallia ja Tommi Heino, jotka ajavat SM3-luokan kalustolla.

Maaliskuussa tauolle jäänyt Ralli SM -sarja jatkuu jälleen tulevana viikonloppuna Kouvolan SM-rallilla. SM2-luokan pisteissä neljäntenä olevan Riku Tahkon ajotauko ei ole tarkoittanut taukoa rallista, sillä Tahkon tiimi on tauon aikana kasvanut kahdella kuljettajalla. Tahkon ajaessa Rally2kit Minillä, mukaan on tullut R2-luokan Ford Fiestoilla nuoret kuljettajat Tuukka Hallia ja Tommi Heino.

Lammin Top Building -ralli elokuun puolivälissä oli Riku Tahko Rally Consultingin (RTRC) ensimmäinen testi uudessa mittakaavassa.

– Itseni lisäksi testikisan loppukauden SM-ralleja varten ajavat nuoret lupaavat kuljettajamme, Tahko kertoo.

– Ensi testeistä asti on käynyt selväksi, että molemmat ovat lahjakkaita kuljettajia.

– Toivottavasti pystyn kokemuksellani tasoittamaan molempien tietä uran rakennuksessa.

Kisatauko on venynyt talvesta pitkäksi ja olemme saaneet muutaman testin ajettua, mutta kilpailun veroista testiä ei korvaa mikään.

Tahkon oman rallitiimin kehitys ei ole suunniteltu jäävän tähän, sillä ensi vuodeksi vuokralle on tarjota paikka tällä hetkellä Tahkoa itseään palvelevan nelivetoisen Minin ratissa. Huolimatta tiimin kasvamisesta Tahko ei aio siirtyä tiimipäälliköksi vaan kilpaileminen huipputasolla jatkuu.

– RTRC tarjoaa nuorille kuljettajille edellytyksen menestyä moottoriurheilussa, Tahko toteaa.

– Kilpailukykyisen kaluston lisäksi haluan tarjota nuorille kuljettajille valmennusta paitsi ajamiseen, myös mediataitoihin sekä henkilöbrändäykseen.

– RTRC-tiimi on kasattu moottoriurheilun ammattilaisista, jotta pystyn edelleen keskittymään täysipainoisesti kilpailemiseen.

Ralli SM -sarjan jatkumista ennen tiimi nähtiin tositoimissa Lammilla Top Building -rallissa elokuun puolivälissä. Riku Tahkon mielessä olikin rakentaa Lammin kautta mahdollisimman hyvä valmius SM2-luokan mitalikamppailuun.

– Tärkeintä oli saada oikea kisastartti alle ennen SM-sarjan jatkumista.

– Kisatauko on venynyt talvesta pitkäksi ja olemme saaneet muutaman testin ajettua, mutta kilpailun veroista testiä ei korvaa mikään, Tahko painottaa.

Lammin Top Building -ralli korvasi samalla myös Riku Tahkon kisasuunnitelmissa aiemmin olleen Latvian EM-rallin.

Taustat

Kilpailukalenteri 2020

17.-18.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi, SM

7.-8.2. SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli, SM

28.-29.2. SM Itäralli, Joensuu, SM

10.-12.7. Rally Liepaja, Latvia, ERC (peruuttiin)

4.-5.9. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola, SM

25.-26.9. Pohjanmaa SM-ralli, SM

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.