Sunnuntaina hölkätään taas Lasse Virénin kunniaksi – osanottaja määrä on näillä näkymin sama kuin viime vuonnakin

Juoksutapahtuma: Tulevana sunnuntaina järjestetään jo 47.s Lasse Virén hölkkä.

Viime vuonna Lasse Virén hölkkään osallistui noin 600 juoksijaa, ja tänäkin vuonna juoksijoita on näillä näkymin tulossa saman verran. Arkisto/Timo Pasanen
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Koronavirus ei tuonut tummia pilviä tämän vuoden Lasse Virén hölkän ylle. Kun koronaviruksen tuomia rajoituksia alettiin höllentää kesäkuussa, teki kisaorganisaatio samalla päätöksen, että tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna. Näillä näkymin sunnuntaina matkaan starttaakin yhtä paljon juoksijoita kuin viime vuonnakin.

Tapahtumaan on osallistumassa näillä näkymin noin 600 juoksijaa, eli yhtä paljon kuin vuosi sittenkin. Koronaviruksen vuoksi lähtöjä on tällä kertaa viiden sijasta kahdeksan. Eri sarjalaiset lähtevät omissa lähdöissään, ja yhdessä lähdössä on maksimissaan noin 150 juoksijaa.

– Itse olin kieltämättä aika yllättänyt, ettei korona lopulta juurikaan ole vaikuttanut meidän tapahtuman ennakkoilmoittautuneiden määrään, Lasse Virén hölkän kilpailunjohtaja Matti Sainio kommentoi.

– Tässä vaiheessa etenemme ihan viime vuoden määrissä, ainakin toistaiseksi. Lopullinen määrä selviää tosin vasta varsinaisen hölkkätapahtuman päivänä. Meillä on lähes aina noin 200 jälki-ilmoittautunutta.

– Osanottomäärä on tietysti meillekin tärkeää, koska talkoohommina tätä tehdään. Tulothan menevät suoraan meidän seuratoimintamme pyörittämiseen, eikä kukaan tienaa tästä mitään, eikä kellekään makseta tästä mitään palkkaa. Meidän harrastajillamme esimerkiksi ei kuitenkaan ole ollenkaan mitään kausimaksuja. Siinä mielessä täytyy olla tosi tyytyväinen, kun eletään kuitenkin tämmöistä poikkeusvuotta.

Tapahtuman järjestäjät ovat kaikesta huolimatta ottaneet tarkkaan huomioon koronaviruksen tuomat haasteet. Paikalla on käsidesiä, ja lähtöjä on tosiaan enemmän kuin normaalisti, että juoksijat eivät lähtisi liian isoina ryhminä matkaan.

Itse olin kieltämättä aika yllättänyt, ettei korona lopulta juurikaan ole vaikuttanut meidän tapahtuman ennakkoilmoittautuneiden määrään.

Matti Sainio

– Kyllähän me järjestelyissä myös otamme poikkeusolot tarkkaan huomioon, ja siten, että tapahtuma on kaikille osanottajille turvallinen osallistua, Sainio painottaa.

– Meillähän on tietenkin se etu, että meillä on hyvin tilaa tapahtumapaikalla. Kun tapahtuma järjestetään ulkona, niin ihmisten on helppo pitää turvaväliä ja etäisyyttä muihin ihmisiin.

Lasse Virén hölkkään on aina perinteisesti osallistunut nimekkäitäkin julkisuuden henkilöitä. Tänäkin vuonna lähtöviivalla nähdään useita nimekkäitä vaikuttajia eri instanneista. Mukana ovat muun muassa Petra Manner (YLE:n urheilutoimittaja), Vesa Puttonen (Aalto-yliopiston professori), Antti Palola (STTK:n puheenjohtaja) ja Tommy Ekblom (Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian koordinaattori). Lisäksi mukana ovat jälleen kerran kaikkiin hölkkiin osallistuneet Nisse Virén ja Timo Räihä, sekä 45 kertaa mukana ollut Elja Hietanen. Hölkkäisäntänä toimii tuttuun tapaan juoksijalegenda Lasse Virén.

– Toivotan tietysti kaikki tervetulleeksi sunnuntaina mukaan.

– Sunnuntaina voi vielä jälki-ilmoittautua vielä mukaan 10-12 välillä, Matti Sainio kertoo.

Taustat

Ota nämä huomiooon, jos osallistut tapahtumaan

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 9.9. osoitteessa www.myrskylanmyrsky.fi.

Jälki-ilmoittautua voi vielä paikan päällä klo 10-12 Kiparkatissa, Porvoontie 109, Myrskylä.

Aikataulu: klo 12:00 T10v 1 km, klo 12:02 P10v 1 km, klo 12:10 T12v 1 km, klo 12:12 P12v 1 km, klo 12:20 T/P 14v 1 km, klo 12:45 21,1 km (Puolimaraton) M, N, N40, M40, M50, M60, kuntosarja, klo 13:00 10,3 km M, N, klo 13:10 6 km patikka/sauvakävely/hölkkä.

Parhaiten suojaudut Covid19 -tartunnalta huolehtimalla käsihygieniasta ja pitämällä riittävää (n. 2m) etäisyyttä muihin tapahtuman osallistujiin. Yskiessä tai aivastaessa pidäthän käden tai hihan suun edessä. Tarvittaessa käytä suu- ja nenäsuojaa. Ethän osallistu tapahtumaan sairaana.

Ennakkoon ilmoittautuneiden numerolappujen nouto: Numerolaput jaetaan ulkotilassa kisatoimiston edessä. Noudata turvaetäisyyttä ja minimoi aikasi jonossa.

Jälki-ilmoittautuminen: Sään salliessa jälki-ilmoittautumislomake pyritään täyttämään jo ulkona ennen kisatoimistoon menoa. Kisatoimistossa sisällä oloaika on pyrittävä minimoimaan. Noudata turvaetäisyyttä toimistossa. Tarvittaessa käytä kasvomaskia. Huomioi, että kulku kisatoimistossa on yksisuuntainen. Ulos tullaan eri ovesta kuin mennään sisälle. Seura on hankkinut maksupäätteitä ja pyydämme teitä suosimaan korttimaksua tai varaamaan tasarahan.

Pukeutuminen, pukutilat, peseytymistilat: Pyydämme osallistujia mahdollisuuksien mukaan pukeutumaan jo valmiiksi suoritusasuun ja jättämään ylimääräiset tavarat autoon. Pukeutumis- ja suihkutiloissa on noudatettava turvaetäisyyttä. Pukeutumistiloissa penkit on sijoitettu normaalia väljemmin turvaetäisyydet huomioiden. Pyritään yksisuuntaiseen liikenteeseen ko. tiloissa. Jos asut tapahtumapaikan lähellä, suosittelemme suihkuun menemistä kotona.

Lähtö ja maaliin tulo: Olemme porrastaneet lähtöjä seuraavasti, jotta turvaetäisyyden noudattaminen onnistuisi helpommin. Tytöt ja pojat 10v lähtevät eri aikaan 2min porrastuksella: klo 12:00 T10v ja 12:02 P10v. Sama porrastus on 12-vuotiailla: klo 12:10 T12v ja 12:12 P12v. 14-vuotiaat lähtevät aikataulun mukaisesti klo 12:20. Lisäksi olemme porrastaneet 10,3 km:n ja 6,6 km:n lähdöt seuraavasti: klo 13:00 10,3 km:n lähtö ja 13:10 6,6 km:n lähtö. Suosittelemme kilpaurheilijoiden sijoittumista lähimmäksi lähtökaarta ja kuntoilijoiden sijoittumista vähän kauemmaksi sekä kaikkia pitämään minimssään 1 m:n suojaetäisyyden muihin osallistujiin lähdön aikana sekä juoksumatkan aikana. Maalissa on syytä siirtyä nopeasti pois maalialueelta, kun olette saaneet mitalin, paidan ja juoman.

Palkintojen jako: Nuorten juoksujen palkintojenjakotilaisuus pidetään aikataulun mukaisesti klo 13:15 kuuluttajan kopin läheisyydessä ulkotilassa noudattaen turvavälejä. Aikuisten palkintojenjakotilaisuutta ei tänä vuonna poikkeuksellisesti järjestetä vaan palkinnot voi noutaa hölkkäpuodista sitä mukaan, kun viralliset tulokset ovat tulleet ilmoitustaululle. Tämä koskee myös arvontapalkintoja.

Palvelupisteet,kahviot ja juomapisteet matkalla: Palvelupisteissä ja kahvioissa on noudatettava turvaetäisyyksiä ja minimoitava niistä vietettävä aika. Kahvioissa ja palvelupisteissä on esillä käsidesiä käsihygienian varmistamista varten. Hernekeiton myyntipisteessä ruokailuvälineet ja muut tarpeet on pakattu valmiiksi annospusseihin. Seura on hankkinut maksupäätteitä ja pyydämme teitä suosimaan korttimaksua tai varaamaan tasarahan. Reitin varrella olevissa juomapisteissä on muistettava noudattaa turvaetäisyyksiä ja siirtyä eteen päin mahdollisimman nopeasti saatuanne juoman.

www.myrskylanmyrsky.fi

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut