Tämän syksyn Lokakuun kymppi jouduttiin perumaan koronan vuoksi – tapahtuma on Suomen neljänneksi vanhin kuntomitalihölkkä

Perinteistä Lokakuun kymppiä on järjestetty jo vuodesta 1961 lähiten. Arkisto/Timo Pasanen
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoolainen voimistelu- ja urheiluseura Hercules on järjestänyt perinteistä Lokakuun 10 -juoksukilpailua Tolkkisissa jo vuodesta 1961 saakka. Tapahtuma onkin Suomen neljänneksi vanhin kuntomitalihölkkä. Tapahtuma joudutaan nyt kuitenkin perumaan ensimmäistä kertaan sen historiassa koronaviruksen vuoksi.

– Kokoonnuimme seurajohdon kanssa hiljattain, ja teimme päätöksen tämän vuoden tapahtuman perumisesta, Voimistelu ja urheiluseura Herculesin Finn Andersson kertoo.

– Haluamme pelata varman päälle, emmekä halua syyllistyä mihinkään, mistä voisi olla muille ihmisille haittaa. Lisäksi meillä on talkoolaisissakin paljon iäkkäitä ihmisiä, joista osa kuuluu riskiryhmään. Järjestelyissä olisi pitänyt myös ottaa tosi monta asiaa huomioon uudella tavalla.

Tapahtuma oli alun perin tarkoitus järjestää lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina 4.10. Juoksutapahtumaan on osallistunut yleensä aina noin nelisensataa juoksijaa.

– Meillä olisi ollut nyt 59:s kerta, kun järjestämme tapahtuman, Andersson kertoo.

– Kyllähän tapahtuman peruminen harmittaa tosi paljon, koska tämä on ollut joka vuotuinen tapahtuma, joka on kerännyt hyvin kuntoilijoita mukaan.

– Tämä pettymys on kuitenkin parempi niellä, kuin katkerasti katua, jos joku sairastuisi meidän tapahtumassamme.

– Kyllä korona vei nyt meidän kilpailumme, mutta ensi vuonna tulemme kootuin voimin entistäkin vahvempina.

Tapahtuma sai alkunsa, kun tehdastyöntekijä Frans Boström ei sokeuduttuaan pystynyt enää urheilemaan entiseen tapaansa. Hän lahjoitti seuralleen Tolkkisten Herculekselle hopeapokaalin kiertopalkinnoksi, minkä johdosta seura järjesti silloin historian ensimmäisen lokakuisen kymmenen kilometrin maantiejuoksun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut