HS: Jokerien päätukija Vladimir Potanin oli pettynyt Jokerien avausottelun peruuntumiseen: "Unelmani on saada urheilu pois politiikasta"

KHL:n perustajajäseniin kuuluva Potanin kertoi HS:lle, että Jokerit on tärkeä joukkue KHL:lle, eikä hän halua kyseenalaistaa seuran päätöksiä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekon KHL:ssä pelaavan Helsingin Jokerien päätukija, venäläinen multimiljardööri Vladimir Potanin, kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa , ettei hänen ja Jokerien välistä sopimusta ole kirjattu mihinkään. Sopimuksessa edetään vuosi kerrallaan.

– Seitsemän miljoonan sopimus, mutta olemme valmiita paikkaamaan budjetin alijäämää, kun Jokerit on menettänyt tänä vuonna tuloja koronaviruksen takia. Olen sitoutunut tukemaan Jokereita pitkään, Potanin sanoi HS:lle.

Jutun julkaisun jälkeen Potaninin viestintäosasto otti yhteyttä Helsingin Sanomiin ja vakuutti, että kirjallinen sopimus Jokereiden sponsoroinnista on olemassa.

HS kysyi asiaa Jokereista, josta kerrottiin, ettei kirjallista sopimusta ole.

Myöhemmin torstai-iltana Jokerit otti yhteyttä HS:n toimitukseen ja kertoi, että Potaninin kanssa on tehty kirjallinen sopimus. HS pyysi kirjallista sopimusta nähtäväksi, mutta ei ollut saanut sitä torstain myöhäisiltaan mennessä.

Potanin on venäläisen nikkelijalostamojätin Norilsk Nickelin pääomistaja. Yhteistyö Jokerien kanssa alkoi kesällä 2019, kun Jokerien pääomistaja Jari Kurri myi 40 prosenttia Jokerit-osakkeistaan Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle , joka on Norilsk Nickelin tytäryhtiö.

KHL:n perustajajäseniin kuuluva Potanin kertoi HS:lle, että Jokerit on tärkeä joukkue KHL:lle eikä hän halua kyseenalaistaa seuran päätöksiä. Venäläinen oli kuitenkin pettynyt, että Jokerit perui pelimatkansa Valko-Venäjän Minskiin viime viikolla.

– Unelmani on saada urheilu pois politiikasta ja palata urheilun alkuvuosiin.

Jokerit on aloittanut KHL-kauden kahdella voitolla sen jälkeen, kun joukkue hävisi Minskin Dinamolle teknisellä tappiolla.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut