Soudun sprintin tähdet mukana Veckjärven kotikisoissa

Vilma Kangasmäki on Porvoon SM-souduissa vahva mitalistiehdokas. Kimmo Kangasmäki
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Soudun viimeiset kotimaiset arvokilpailut järjestetään Porvoon Veckjärvellä 12-13. syyskuuta. Porvoossa soudetaan Suomen mestaruuksista 500m sprinttimatkoilla.

Suomen kaikki parhaat olympialuokkien soutajat eivät lähde taistelemaan Suomen mestaruuksista Veckjärven Sprintti -SM 2020 kilpailuihin.

NRC - Neste Rowing Club ry:n omia jäseniä lähtee mukaan runsas määrä.

Mukana ovat ainakin porvoolaiset vahvat nuoret Vilma Kangasmäen ja Lotta Nylundin johdolla.

Porvoolainen 18-vuotias Kangasmäki, nousi mahtavalla loppukirillä SM-hopealle Tampereen yksikön kisassa. Hän urakoi sprintin kotikisoissa monessa eri luokassa.

Joel Naukkarinen on ollut aina vahva soutaja sprinttimatkoilla ja urakoinut eri sarjoissa menestyksekkäästi. Hän urakoi myös tänä vuonna useassa eri luokassa.

Aiemmin Tampereella kaksikoiden SM-kilpailuissa miesten pariairokaksikossa mestaruuden napanneet Nesteen soutajien pari Joel Naukkarinen – Olli-Pekka Karppinen ovat nyt mukana myös sprintissä.

Ilmoittautuneiden venekuntien määrä on ilahduttavasti kasvanut edellisistä vuosista ja joukkueiden kokoonpanoissa on nähtävissä sopivasti nuoruuden intoa ja kokemusta.

– Toivon näiden kisojen tuovan iloisia hetkiä ja oman itsensä voittamisen tunteita kisaan osallistuville soutajille sekä innostamaan uusia harrastajia tämän hienon lajin pariin. Toivon oikein hyvää ja rehdin urheilu mielen täyttämää antoisaa kisaviikonloppua yleisölle ja soutajille, Timo Virta kertoo.

Olympialuokkien 500 m:n SM-kilpailu lauantaina alkuerät kello 12 ja finaalit kello 14. Sunnuntaina alkuerät kello 11 ja finaalit kello 12.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut