Valko-Venäjä on järjestämässä MM-jääkiekon yhä normaalisti yhdessä Latvian kanssa – "Meillä on hyvät yhteydet Latvian jääkiekkoliittoon ja Kansainväliseen jääkiekkoliittoon"

Vuonna 2014 jääkiekon MM-kisat järjestettiin Valko-Venäjällä. Venäjän kannattajat juhlivat, kun Venäjä voitti Suomen loppuottelussa maalein 5-2. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Valko-Venäjä ei ole luopumassa jääkiekon miesten MM-kisojen isännöinnistä. MM-kisat on tarkoitus pelata ensi keväänä Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa, mutta Valko-Venäjällä jo viikkoja jatkunut epävakaa tilanne saattaa viedä siltä järjestelyoikeuden.

Latvian hallitus kirjelmöi viime viikolla Kansainväliselle jääkiekkoliitto IIHF:lle siitä, että lajin kattojärjestö riisuisi Valko-Venäjältä miesten MM-kisojen järjestelyoikeudet maan levottoman poliittisen tilanteen takia.

Jo aiemmin Latvian pääministeri Krisjanis Karins totesi tv-haastattelussa, että Latvian on mahdotonta järjestää yhteiset kisat nykyisessä tilanteessa Valko-Venäjän kanssa. Latvia onkin uhannut vetäytyä järjestelyvastuusta kokonaan.

– Valko-Venäjän jääkiekkoliitto on tehnyt valtavasti töitä Latvian kanssa, jotta kisat on saatu järjestettäväksi. Nyt Latviassa yritetään kuitenkin politisoida urheilua. Meillä on hyvät yhteydet Latvian jääkiekkoliittoon ja Kansainväliseen jääkiekkoliittoon, Valko-Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Dmitri Baskov kertoi maansa uutistoimisto Beltan mukaan.

– Tällä hetkellä ei ole syytä olla pitämättä yhtä parhaista maailmanmestaruuskilpailuista.

Baskov sanoi, ettei Valko-Venäjä kuitenkaan harkitse MM-kisojen järjestämistä yksin, vaikka sillä olisi puheenjohtajan mukaan siihen kaikki osaaminen.

– Pidimme MM-kisat 2014, joten meillä on riittävästi kapasiteettia ja infrastruktuuria isännöimään kisat uudelleen yksin, Baskov totesi.

IIHF:n hallituksen on määrä kokoontua torstaina keskustelemaan Valko-Venäjän mahdollisuudesta pysyä miesten MM-kisojen isäntänä.

Suomi pelaa MM-kisojen B-lohkossa Riiassa. A-lohko sekä kisojen mitaliottelut on määrä pelata Minskissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.