OK Trianin Saga Wickholmille suunnisti SM-hopeaa

Suunnistus: Suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailut kilpailtiin Siikaisten Pohjois-Satakunnassa.

OK Trianin Saga Wickholm jatkoi loistavaa suunnistuskauttaan Siikaisilla sunnuntaina. Tuloksena nyt pitkien matkojen SM-hopeaa. Pekka Vuorinen

Pekka Vuorinen

Vuorijärven niin suunnistuksellisesti kuin fyysisestikin haastavissa pitkän matkan SM-maastoissa saatiin myös itäiselle Uudellemaalle SM-mitali. Koko kauden ehkä upeimmasta OK Trianin suunnistussuorituksesta vastasi tyttöjen D15-sarjassa SM-hopealla suunnistanut Saga Wickholm.

Ryminällä sarjansa Suomen kärkisuunnistajiin noussut, todella lahjakas sipoolaisnuori selvisi erittäin vaativasta 5,4 kilometrin radasta suuremmitta virheittä ajassa 48,59 jääden suvereenista voittajasta Ounasvaaran Hiihtoseuran Eeva-Liina Ojanahosta vajaat kolme minuuttia. Wickholm jätti taakseen SM-pronssille yltäneen Rasti-Nokian Elli Punnon vajaalla puolellatoista minuutilla. Maaston ja ratojen vaativuutta kuvaa hyvin suuret erot tuloksissa, ja niin myös sarjassa D15, sillä voittajan ja kymmenennen välillä eroa oli yli 12 minuuttia.

Saga Wickholm puhkui tyytyväisyyttään palkintojenjaon jälkeen.

– Jo lauantaina käydyssä karsinnassa ymmärsin, millä taktiikalla näin vaativassa maastossa tulee suunnistaa.

– Onnistuin nyt finaalissa pitämään suunnistuksen hallussa ja en hermoillut tosi vaikeissakaan paikoissa.

– Kun juoksukunto on näin hyvä, uskalsin odottaa jotain tällaista tulosta. Olihan tämä tosi hieno päivä ja upea palkinto tehdystä työstä, aina iloinen Wickholm analysoi hienoa suoritustaan.

Naisten pääsarjassa MS Parman Maija Sianoja ja miesten puolella Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho ottivat molemmat Suomen mestaruuden jopa neljän ja puolen minuutin erolla seuraaviin. Raskaspohjainen ja vaativa maasto repi kilpailun erot suureksi. Ojanahon voittoaika miesten raastavalla 16,8 km radalla oli 1:46:23.

– Oli todella raskaspohjainen ja vaativa maasto, joka tarjoili kyllä taidollista haastetta, kertasi Ojanaho tunnelmia kilpailun jälkeen.

– Reitinvalinnat onnistuivat ja juoksu kulki hyvin. Rastinotoissa ja rastiväleillä sen sijaan tuli kyllä melko paljon ajanhukkaa.

– Harjoituskausi on mennyt hyvin, ainoastaan viimeiset pari viikkoa olen joutunut olemaan juoksematta Himos Trail -polkukilpailussa kipeytyneen pohkeen vuoksi.

– Onneksi pääsin kuitenkin hakemaan juoksuvirettä kilpailua edeltävinä päivinä.

Ojanahon takana myös muut kärkisijat menivät nuorille miehille, kun SM-hopealle taisteli MS Parman Akseli Ruohola ja pronssille Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi. Naisten 11,5 km:n mitalitaistelussa sen sijaan kokemus oli valttia. Kultamitalisti Sianojan takana SM-hopealle suunnisti Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja pronssille Rastikarhujen Mira Kaskinen.

Sianoja oli tyytyväinen suunnistukseensa ja kehui maaston monipuolisuutta. Avaimena voittoon oli hyvän harjoittelutaustan ohella tasapainoinen suoritus ja vauhdin rytmitys.

– Maltoin rauhoittaa tarpeen tullen ja löysin hyviä reitinvalintoja, joilla sai pitää vauhtia, Sianoja kertoo.

– Rata oli hyvä ja sisälsi reitinvalintavälejä ihan loppuun asti. Maaston paras pala oli kallio-suo-alueet radan keskivaiheilla.

– Vaikka kevään ja kesän korona-aika on ollutkin henkisellä puolella vähän vuoristorataa, niin tunsin, että kunto oli kuitenkin hyvä syksyn kisoihin lähdettäessä.

Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen ja Tampereen Pyrinnön Mikko Eerola ottivat SM-kultaa 20-vuotiaiden eliittisarjoissa. Espoon Suunnan Hanne Hilo ja Turun Suunnistajien Touko Seppä olivat taas 18-vuotiaiden taitavimmat. SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Angelniemen Ankkurin isännöimillä SM-sprinttimatkoilla Salossa sekä Rasti 88:n SM-viesteillä Pöytyällä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut