Mustang ratkoi koulumestaruutensa – taso on tällä hetkellä korkea

Juniorikoulumestaruuden voitti Minni Heiniemi ja Eco. Toiseksi sijoittuivat Linda Niska ja Tropic Night. Pronssia sai Anna Niska samalla hevosella kuin siskonsa, joten palkintojen jakoon kumppaniksi tuli Cassandro. Belinda Ahlberg

Inka Töyrylä

Porvoon vanhimman ja suurimman ratsastusseuran Porvoon Mustangin ratsukot kilpailivat viime sunnuntaina seuranmestaruuksista kouluratsastuksessa.

Seniorimestaruuden voitti hienolla 72,750 prosentin tuloksella Inka Heikura Vildrosen-tammallaan.

Toiseksi sijoittuivat Samuel Partanen ja Attam, pronssia saivat Niina Holmberg ja Mecenas.

Junioreiden seuranmestaruuden kouluratsastuksessa voitti Minni Heiniemi ratsastamalla helppo A-tasolla 73,783 prosentin tuloksen Eco-ruunallaan.

Hopea ja pronssi menivät Niskan perheeseen, josta Linda sijoittui mestaruusluokassa toiseksi ja Anna kolmanneksi. Molemmat sisarukset ratsastivat perheen yhteisellä Tropic Night -ruunalla.

– Nino teki kaksi tasaista ja vahvaa suoritusta. Se on kehittynyt hurjasti tämän kauden aikana kaikissa lajeissa. Meillä on ollut hieno mahdollisuus päästä taitavien valmentajien Minna Pekkalan ja Elmo Jankarin valmennettaviksi, mikä on mahdollistanut tämän kehityksen, tytöt iloitsevat.

Tropic Night eli Nino on monipuolinen hevonen, jolla Anna ja Linda Niska kilpailevat niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessakin.

– Kenttäratsastus on ollut tänä vuonna ensimmäistä kertaa päätavoitteemme ja siksi este- ja koulukisat ovat jääneet nyt vähemmälle. Nino esitti kuitenkin molemmilla radoilla hienoa liikettä ja tuntui hyvältä. Se ottaa aina työnsä hyvin tosissaan ja nauttii kisaamisesta saadessaan olla katsojien huomion keskipisteenä. Tämän vuoksi se tuntuukin usein paljon paremmalta kisoissa kuin treeneissä, Anna Niska kertoo.

Seuraavaksi Linda Niska kilpailee Ninolla ensi viikonloppuna Niinisalossa, jossa on edessä kaksipäiväiset kenttäratsastuskilpailut. Sitten vuorossa ovat Porvoon Mustangin seuranmestaruuskilpailut esteratsastuksessa 27. syyskuuta, jolloin molemmat sisarukset kilpailevat jälleen mestaruudesta. Linda on viime vuodelta hallitseva junioriestemestari ja Anna viime vuoden hopeamitalisti.

– Meillä ei ole kilpailuissa mitään sijoitustavoitteita, vaan tärkeintä on saada tasaisia suorituksia, joista jää sekä hevoselle että ratsastajalle hyvä mieli, Linda Niska sanoo.

Mestaruusluokat oli jaettu tasoitusarvosteluin arvosteltaviin osaluokkiin, mikä mahdollistaa sen, että eri tasoilla kilpailevat ratsukot voivat kilpailla keskenään. Mitä vaativampaa luokkaa ratsastaja ratsastaa, sitä enemmän hän kuitenkin saa tasoituspisteitä.

– Tällä hetkellä Porvoon Mustangilla on todella taitavia kouluratsastajia sekä junioreissa että senioreissa. Taso näissä seuranmestaruuskilpailuissa oli aika kova, kilpailunjohtaja Heidi Päivärinta sanoo.

– Varsinkin junioripuolella taso on noussut paljon viime vuosina. Olemme saaneet myös paljon lisää kilpailevia ratsukoita molemmissa ikäryhmissä, mikä on todella hieno juttu, hän lisää.

Kilpailupäivänä järjestettiin myös kaikille avoimia luokkia. Avoimessa helppo B -luokassa kärkisijat menivät itäisen Uudenmaan ulkopuolelle, mutta kolmanneksi sijoittui porvoolaista Ratsastusurheilijat ry:tä edustava Ida Söderström Riijuri-hevosellaan ja neljänneksi saman seuran Tiia Lakaniemi hevosella Tarmik. Viidennelle sijalle ratsasti Porvoon Mustangin puheenjohtaja Jenny Tomperi hevosellaan Gibaldo.

Kaikille avoimessa helppo A-luokassa sijoittui kolme ratsukkoa. Voitto meni Kotkan ratsastajille, mutta toiselle sijalle tässä luokassa ratsasti Porvoon Mustangin juniorimestaruudenkin pokannut Minni Heiniemi Ecolla.

Seuraavan kerran Porvoossa pääsee seuraamaan ratsastusurheilua ensi sunnuntaina 20. syyskuuta, kun Porvoon Ratsastajat ry järjestää esteratsastuskilpailut Porvoon Ratsutallin maneesissa. Porvoon Mustang järjestää Kokonniemen kisakentällä esteratsastuskilpailut 27. syyskuuta.

PoM-mestaruudet

Seuranmestaruudet kouluratsastuksessa Seniorit:

1. Inka Heikura – Vildrosen

2. Samuel Partanen – Attam

3. Niina Holmberg – Mecenas

Juniorit:

1. Minni Heiniemi – Eco

2) Linda Niska – Tropic Night

3) Anna Niska – Tropic Night

Kilpailujen täydelliset tulokset löytyvät osoitteesta https://online.equipe.com/fi/competitions/38447

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.