Viikonloppuna purjehditaan jälleen perinteinen Emäsalonregatta

Purjehdus: Porvoon vesillä seilataan BSS:n järjestämänä kevytveneillä purjehduksen rankingpisteistä.

Emäsalon regatassa ratkottiin viime vuonna SM-mitaleja. Arkisto/Timo Pasanen
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Perinteinen Emäsalonregatta purjehditaan jälleen kerran Porvoon vesillä. Emäsalonregatta on Borgå Segelsällskapin (BSS) järjestämä perinteinen jollakilpailu.

– Emäsalonregatta on viimeiset reilut kymmenisen vuotta ollut BSS:n suurin ja tärkein jollakilpailu, BSS:n kommodori Johan Graeffe toteaa.

– Luvassa on jälleen vauhdikasta ja näyttävää kilpapurjehdusta useassa eri luokassa.

– 505 luokka on meillä aika uusi. Luokka on nyt neljättä kertaa mukana. 505 on erittäin urheilullinen luokka. Tosi nopea vene, joka lähes lentää myötätuuliosuuksilla.

Kilpailussa purjehditaan E-jollissa, Laser Radialialissa, Laser 4.7:ssa, Laser std:ssa, Zoom8:ssa ja 505-luokassa. Viime vuonna Laser Radialissa ja E-jollissa kilpailtiin Suomen mestaruuksista, mutta tällä kertaa tarjolla on vain rankingpisteitä. Veneiden katsastus alkoi jo perjantaina, ja lauantaina päästään tosi toimiin. Kisat kestävät sunnuntaihin saakka. Kilpailusatamana toimii BSS:n kerhosatama Kugghamnissa Tolkistentie 960:ssa.

BSS:llä ei ole tällä kertaa kovinkaan montaa omaa purjehtijaa mukana kotikisassaan. 505-luokkaan Porvoosta osallistuu Thomas Held, joka toimii veneen kipparina. E-jollissa mukana on vastaavasti BSS:stä Julia Björkestam. Sen lisäksi BSS:n kasvateista mukana on Laser Radial luokassa Walter Wahlroos (HSK). Wahlroosilla on hyvänä päivänä mahdollisuudet taistella luokan voitosta.

 Luvassa on jälleen vauhdikasta ja näyttävää kilpapurjehdusta useassa eri luokassa.

– Viime vuonna meillä oli mukana noin sata purjehtijaa, mutta tänä vuonna mukana on vain noin viitisenkymmentä, Graeffe kertoo.

– Osa syy tähän on varmasti se, että kisoilla ei ole nyt SM-statusta. SM-kisat olivat viime viikonloppuna Espoossa.

– Purjehtijat ovat yksi osa kilpailua, mutta meille järjestäjille tämä vaatii joka tapauksessa ihan yhtä paljon töitä kuin aiemmissakin kisoissakin.

– Onhan se tietysti hiukan sääli, että meillä ei ole omasta seurasta enempää purjehtijoita omaa kisaan. Olisihan se paljon hauskempaa, jos mukana olisi enemmän omia purjehtijoita.

Taustat

Emäsalonregatta 2020

Yhteensä kuusi eri veneluokkaa purjehtii viikonlopun aikana kilpaa.

Laser Radial on naisten olympialuokka.

Tapahtuma on Suomen Purjehdus ja Veneily Ry:n alainen tapahtuma.

Veneluokat: 505, Zoom 8, Laser 4,7, Laser Standard, Laser Radial, E-Jolla.

Aikataulu: Lauantaina 19.9. 8–9:50 Rekisteröinti, 10 Kipparikokous, 11:30 Ensimmäinen varoitusviesti. Sunnuntaina 20.9. 10.55 ensimmäinen varoitusviesti.

www.bss.fi/kilpapurjehdus/kevytveneet/emsaloregatta-2020/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut