Porvooseen kasvomaskisuositukset urheiluun – Seurat ja joukkueet saavat Kokonhallista veloituksetta kasvomaskeja viikonlopun tapahtumiin

Porvoon liikuntapalveluista toivotaan, että kasvomaskisuositukseen suhtaudutaan vakavasti myös urheilutapahtumissa ja Porvoon liikuntapaikoilla asioidessa. Arkisto/Marita Itävuori

Toni Degerlund

Porvoo

Porvoon kaupungilla on tällä hetkellä voimassa olevat suositukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Niissä pyydetään käyttämään kasvomaskeja julkisessa liikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Porvoon liikuntapalveluista toivotaan, että kasvomaskisuositukseen suhtaudutaan vakavasti myös urheilutapahtumissa ja Porvoon liikuntapaikoilla asioidessa. Julkisiksi sisätiloiksi katsotaan muun muassa liikuntaan tai urheiluun, sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat). Lisäksi listalla ovat uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat). Porvoon kaupungin yleiset, tällä hetkellä voimassa olevat koronaohjeistukset löydät netistä osoitteesta www.porvoo.fi/porvoo-suosittelee-etatyota-ja-tapahtumien-supistamista.

Porvoolaisille seuroille ja kaikille joukkueille, jotka tulevana viikonloppuna (3.-4.10.) järjestävät yleisötapahtumia Porvoon kaupungin liikuntatiloissa, on varattu rajallinen määrä kasvomaskeja jaettaviksi osanottajille sekä yleisölle. Järjestävän seuran tai joukkueen tulee hakea kasvomaskit Kokonhallin vahtimestarilta. Liikuntapalvelut laittaa liikuntapaikkojen oviin ja ilmoitustauluille myös maskisuosituksesta kyltit. Käyttämättömät kasvomaskit, liikuntatoimi pyytää palauttamaan tapahtuman jälkeen takaisin Kokonhallille.

Porvoon liikuntapalvelun päällikkö Per Högström toteaa, että kyseessä on suositus, eikä ketään voi tietysti pakottaa käyttämään maskeja, mutta silti toivotaan, että maskeja käytettäisiin.

– THL:n tiedotteiden mukaanhan koronassa on kiihtymisvaihe käynnissä. Porvoossa tilanne on vielä hyvä, Högström kommentoi.

Tilanne on haastava, ja siihen on syytä suhtautua vakavasti.

Per Högström

– Tilanne on kuitenkin haastava, ja siihen on syytä suhtautua vakavasti. Pääkaupunkiseudulla tilanne on tietysti jo paljon huolestuttavampi.

– Jaamme tosiaan Kokonhallista maskeja, mutta jos on omiakin maskeja, niin ne kannattaa ottaa mukaan, jos mahdollista.

– Minuunkin voi tietysti aina olla yhteydessä, jos haluaa kysellä asiasta lisää.

Linkki THL:n kasvomaskisuosituksiin: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille.

Linkki THL:n www-sivulle ”Kysymyksiä ja vastauksia maskisuosituksesta”: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille/kysymyksia-ja-vastauksia-maskisuosituksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.