Unelma Stanley Cupista puskee eteenpäin San Joseen palannutta konkarihyökkääjää

Jääkiekkohyökkääjä Patrick Marleau teki tiistaina sopimuksen hänelle erittäin tutun San Jose Sharksin kanssa eikä peittele tavoitettaan. Marleau valmistautuu jo 23. NHL-kauteensa, mutta kirkkain kruunu puuttuu kokeneen pelimiehen uralta.

– Rakastan yhä pelaamista ja kilpailua. Seuraan yhä unelmaani voittaa Stanley Cup, pystyn edelleen pääsemään sinne, pelaamaan ja pitämään hauskaa. Nämä ovat asiat, jotka saavat minut jatkamaan, 41-vuotias kanadalainen avasi NHL:n verkkosivuilla .

Marleau varattiin NHL:ään vuonna 1997 ja debytoi sarjassa jo kaudella 1997–98. Hän edusti San Josea aina kevääseen 2017 saakka, jolloin hyökkääjä siirtyi Toronto Maple Leafsiin. Kahden Torontossa pelaamansa kauden jälkeen hän palasi San Joseen, mutta siirtyi kesken viime kauden Pittsburgh Penguinsiin.

Nyt hän palasi jälleen tuttuun seuraan ja teki vuoden sopimuksen. Marleau on pelannut 1 723 runkosarjaottelua pistein 562+626=1 188. Hän on San Josen kaikkien aikojen ottelutilaston (1 551), maalitilaston (518) ja pistetilaston (1 102) kärjessä.

NHL:n kaikkien aikojen ottelutilastossa hän on viidentenä, mutta kärkimies Gordie Hoween on matkaa vain 44 ottelua.

– Ei voi koskaan tietää mitä tapahtuu, mutta jos se tapahtuu, se olisi varmasti jotain varsin erityistä, Marleau pyöritteli mahdollisuutta vuonna 2016 kuolleen Howen saavuttamiseen.

– Gordie oli kotoisin Saskatchewanista, mikä on myös minun kotiprovinssini. Olisi tavallaan hienoa saada tällainen yhteys häneen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut