16-vuotias Eetu Hyypiä debytoi Huntersin miesten edustusjoukkueen maalissa Suomi-sarjassa – veljekset, Eetu ja Leevi Hyypiä pääsevät samalla pelaamaan ensimmäistä kertaa yhdessä miesten Suomi-sarjaa

Jääkiekko: Porvoon Huntersin miesten edustusjoukkue pelaa perjantai-illalla Suomi-Sarjaa Järvenpään Haukkoja vastaan.

Huntersin Leevi Hyypiä pääsee pelaamaan perjantaina miesten Suomi-sarjaan ensimmäistä kertaa pikkuveljensä Eetu Hyypiän kanssa. Arkisto/Toni Degerlund
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Huntersin kasvatti, 16-vuotias Eetu Hyypiä debytoi miesten Suomi-sarjassa Huntersin miesten edustusjoukkueen maalissa perjantain kotipelissä Haukkoja vastaan. Eetu Hyypiän isoveli, 18-vuotias Leevi Hyypiä on pelannut jo tällä kaudella hyökkääjänä Huntersin Suomi-sarjan peleissä. Vanhempi Hyypiä on tehtaillut Huntersin paidassa tässä vaiheessa yhden syöttöpisteen.

Tämä on Eetulle, joka tapauksessa hieno tilaisuus. Itse uskon, että Eetu hoitaa tonttinsa hyvin.

Leevi Hyypiä

Nuorempi Hyypiä on pelannut aikaisimpina kausina vakuuttavasti Huntersin junnujoukkueessa, ja käy myös miesten harjoituksissa. Viime kaudella Eetu Hyypiä pelasi maalivahtina Jokereissa, C-junnuissa. SM-sarjaa. Hyypiä kävi viime kaudella myös lainassa muutamassa pelissä Jokereiden B-junnuissa. Tällä kaudella Eetu Hyypiä pelaa jälleen Porvoossa, Hunters Juniorien U22-joukkueessa nuorten alemmassa aluesarjassa. Isä Simo Hyypiä toimii joukkueen päävalmentajana. Aivan ensimmäistä kertaa Eetu Hyypiä ei ole miesten edustusjoukkueessa. Kaksi vuotta sitten hän nimittäin pääsi Huntersin ja Islannin miesten maajoukkueen näytösottelussa ottelun puolivälissä maalinsuulle, tehden kuusi torjuntaa. Silloin Hyypiä oli vasta 14-vuotias. Tässä pelissä veljekset pelasivat yhtä aikaa. Isoveli, Leevi Hyypiä on innoissaan kaksikon yhteisestä perjantaipelistä Suomi-sarjassa.

– Tuntuu kyllä kieltämättä hienolta päästä pitkästä aikaa pikkubroidin kanssa pelaamaan yhdessä, Leevi Hyypiä iloitsee.

– Edellisestä pelistämme on jo pari vuotta aikaa, ja Suomi-sarjassahan emme ole vielä yhdessä pelanneetkaan.

– Uskon, että tällä on iso merkitys meille molemmille. Olemme kuitenkin pelanneet yhdessä pienestä saakka erilaisia pallopelejä.

– Kyllä meillä molemmilla varmaan oli jo pienenä poikana jonkun näköinen unelmana tai tavoite päästä joskus pelaamaan kotikaupungin edustusjoukkueessa.

– Eetu tulee mun tietääkseni olemaan yksi nuorimmista maalivahdeista, joka on Suomi-sarjassa pelannut. Jos Eetu pääsee omalle tasolleen, niin uskon, että hän pystyy kyllä pelaamaan hyvän pelin.

– Tämä on Eetulle, joka tapauksessa hieno tilaisuus. Itse uskon, että Eetu hoitaa tonttinsa hyvin.

Huntersin maaleja vartioivat normaalisti Lari Kukkohovi ja Niko Tammi. Kaksikko on kärsinyt pienistä pikkuvaivoista, ja sen vuoksi miehet vetävät hiukan happea tässä vaiheessa. Tätä kautta Eetu Hyypiälle tarjoutui mahdollisuus hypätä maalinsuulle.

– Meidän omat maalivahtimme ovat tällä hetkellä sivussa. Molemmilla on pientä loukkaantumista alla. Ei ole mitään järkeä rikkoa heidän paikkojansa lisää tässä vaiheessa kautta, Huntersin miesten päävalmentaja Mikko Juutilainen kommentoi.

– Eetu käy muutenkin meidän kanssamme välillä jäillä, joten joukkue on hänelle entuudestaan tuttu. Sen vuoksi halusimme tarjota hänelle mahdollisuuden.

– Toivotaan, että poika nauttii pelistä. Onhan se varmaan Eetulle ihan kivaa päästä isoveljen kanssa pelaamaan samaan peliin. Ja toki hieno mahdollisuus päästä näyttämään taitoja.

Tulevassa ottelussa nähdään läjäpäin Huntersin omia kasvatteja jäällä. Hyypiän veljekset ovat ensimmäistä kertaa yhtä aikaa jäällä miesten edustusjoukkueessa Suomi-sarjan pelissä. Hyypiän veljeksien lisäksi kokoonpanoon on ilmoitettu muun muassa Kevin Johansson (2001) ja Eetu Matilainen (1999). Ottelu alkaa Porvoon Kokonniemen jäähallissa kello 18.30. Yleisöä muistutetaan kasvomaskipakosta. Ilmaisia kasvomaskeja saa lipunmyynnistä.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut