Mikko Reijonen joutui eläytymään ja muuntautumaan – juoksi Kiovan Maratonin virtuaalisesti ja paluupostissa tulee tapahtumamitali

Mikko Reijonen on ahkera matkaaja erilaisissa juoksutapahtumissa, tällä kertaa rinnassaan sekä Kiovan että Paloheinämaratonin lähtönumerot. Uusimaa
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Nämä pandemian runtelemat ajat ovat muuttaneet myös liikunnan harrastamista. Juoksun harrastaja Mikko Reijonen joutui eläytymään ja muuntautumaan uusien haasteiden edessä. Hänellä oli tarkoitus matkustaa juoksemaan Kiovan maratonia Ukrainaan.

– Kuten arvata saattaa, niin matkasta ei tullut mitään, niin maraton suoritettiin virtuaalisesti. Kiovan maraton olisi ollut todella mieluinen paikka käydä juoksemassa, mutta tapahtuma vedettiin nyt Suomessa. Juoksupaikaksi valikoitui Paloheinämaraton Helsingissä.

Reijonen kertoo, että juoksuporukan kanssa he löysivät syksylle tapahtuman, jossa voisi valintansa mukaan juosta koko matkan, puolikkaan tai kympin ja samalla tutustua juoksukaupunkiin.

– Kohteeksi valikoitui Ukraina ja Kiovan maraton, joka oli määrä järjestää syyskuun lopussa. Kesällä ilmoitettiin, että juoksu järjestetään myöhemmin loka-marraskuun vaiheessa ja elokuussa tuli päätös, että juoksu on virtuaalinen eli valitsemansa matkan voi juosta missä päin maailmaa tahansa.

Reijonen sanoo, että todisteellisen tuloksen juostusta matkasta ilmoitettiin Kiovan maratonjärjestäjille.

– Kiovassa ei juostu lainkaan, mutta yli parituhatta liikkujaa oli ilmoittautunut mukaan. Paluupostissa tulee Kiovan tapahtumamitali ja diplomi juoksijalle.

Onneksi pääsee juoksemaan.

Kiovan maratonille osallistuja valitsi haluamansa juoksumatkan ja oheispalvelut. Noin 18 euron osallistumismaksun hintaan sisältyy valitun matkan mitali. Lisämaksusta sai kilpailijanumeron ja diplomin.

– Kiovan maratonin saattoi siis lopulta juosta missä tahansa, kunhan valittu reitti on oikeaksi mitattu. Todisteena maratonjärjestäjille lähti kuvakaappaus juoksusovelluksen datasta, jossa näkyy juostu matka ja juoksun ajankohta. Suoritus Kiovaan tuli olla tehty 31.10 tai 1.11.

Reijonen kertoo, että Suomessa ei myöskään ollut paljon valinnanvaraa Pyhäinpäivän juoksutapahtumien suhteen.

– Onneksi yksin juoksemisen vaihtoehdoksi löytyi Paloheinämaraton. Juoksu järjestetään ympäri vuoden lauantaisin tai sunnuntaisin. Virallisesti mitattu reitti kulkee kuntopolulla ja on pituudeltaan 2,7 kilometriä.

– Juoksin nyt puolimaratonin ja se tiesi reitin kiertämistä neljä kertaa. Onneksi nyt oli ajankohtaan nähden lämmin sää ja se houkutti mukaan viidenkymmenen hengen joukon eri matkoja juoksemaan. Ensikosketus Paloheinämaratoniin oli myös positiivinen. Samaa reittiä edestakaisin juostessa vastaantulevat kanssajuoksijat kannustivat toisiaan ja huoltopisteellä saattoi mennä hetki kertaillessa, kuinka monta kierrosta kullakin on vielä jäljellä.

– Elämme kyllä ihmeellisiä aikoja, mutta onneksi juoksemaan pääsee koko ajan. Oma ajatukseni oli keväällä osallistua Kiovan maratonin kokomatkalle, mutta juoksin vuosittaisen maratonini elokuussa Turussa Paavo Nurmi maratonilla. Ajattelin, että juoksuporukan kanssa yhdessä juostu virtuaalinen Ukrainan puolimaraton sopii hyvin syyskauden päätökseksi ja pitkäksi lenkiksi, ilman aikatavoitteita.

Kiovan virtuaalimaratonille osallistui 12 suomalaista.

– Monet suurista maratonjuoksuista ovat viime kuukausina muuttuneet virtuaalisiksi. Mm. Tallinnan ja New Yorkin maratonit ovat järjestetty paikanpäällä juoksun sijaan virtuaalisena. Myös sosiaalisessa mediassa on mainoksia mitä eriskummallisimmista juoksuista, joihin virtuaalisesti osallistumalla saa tapahtumamitalin.

Viime viikonloppuna olisi tarjolla ollut Halloween-maraton tai vaihtoehtoisesti ”Egyptissä järjestettävä” Faaraoiden ja pyramidien maraton.

Tulokset

510. Paloheinämaraton 01.11.

Maraton Miehet. 1. Aarno Lehtola 100mc.fi 3.33.33.

Puolimaraton M. 1 Joonas Nordström Helsinki 1.46.38, 2 Jouni Jurmu IF Sibbo-Vargarna 1.48.27, 3 Mikko Reijonen, Porvoo 2.07.11.

Varttimaraton M. 1 Peter Ståhl Porvoo 51.17.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut