Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maiju Ruotsalaiselle huippupesti Ruotsista – nousee Damallsvenkaniin kipuavan AIK:n päävalmentajaksi

Ensi kaudeksi Ruotsin naisten jalkapalloliigaan eli Damallsvenskaniin nouseva AIK on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen suomalaisvalmentaja Maiju Ruotsalaisen.

Ruotsalaisen, 36, päävalmentajasopimus kattaa kolme seuraavaa kautta. Hän valmensi tänä vuonna Umeå IK:n 17-vuotiaiden tyttöjen joukkuetta, joka voitti sarjan mestaruuden. Ruotsalainen on toiminut aiemmin myös Anna Signeulin johtaman naisten maajoukkueen valmennusryhmässä sekä kotimaan pääsarjassa Ilveksen ja Åland Unitedin päävalmentajana.

AIK:n urheilujohtajana toimii pitkän pelaajauran Suomen maajoukkueessa tehnyt Anne Mäkinen.

– Olen syksyn aikana kehittänyt vaatimuskuvan, joka peilaa naisjoukkueemme pitkän aikavälin strategiaa. Voin iloisesti todeta, että Maiju täyttää tämän vaatimuksen loistavalla tavalla. Hänellä on humanistinen johtajatyyli ja ymmärrys siitä, mitä tarvitsemme noustaksemme seuraavalle tasolle, Mäkinen sanoi AIK:n tiedotteessa .

Pääsarjapaikan varmistanut AIK johtaa Ruotsin 1. divisioonaa eli Elitettania, kun kautta on jäljellä kaksi kierrosta. Joukkueen suomalaispelaajia ovat maalivahti Milla-Maj Majasaari, puolustaja Emma Santamäki ja hyökkääjä Jenny Danielsson.