Tommi Pulkkinen hyppää Uimaliiton valmennuspäälliköksi

Tommi Pulkkinen on valittu Uimaliiton valmennuspäälliköksi. . Leinonen Antti J. Leinonen / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Oulun Uinnin urheilutoimenjohtaja Tommi Pulkkinen on valittu Uimaliiton valmennuspäälliköksi. Pulkkinen ottaa valmennusvastuun Jari Varjoselta, joka johti liiton valmennusta edellisen olympiadin ajan olympiavalmentajan tittelillä tähän syksyyn.

Uimaliitto päätyi vaihtamaan koulutusuudistuksensa yhteydessä valmennusjohdon, vaikka Tokion kesäolympialaiset siirtyivät koronapandemian takia ensi kesään.

Pulkkinen aloittaa uudessa tehtävässä täysipäiväisesti vuodenvaihteen jälkeen.

– Valmennuspäällikkönä haluan sparrata, haastaa ja tukea huippu-uimareiden ja valmentajien työpareja sekä mahdollistaa ammattimaisen sitoutumisen lajiin, Pulkkinen ilmoitti liiton tiedotteessa.

– Lisäksi tavoitteeni on viedä maajoukkuetoimintaa eteenpäin ja tiivistää sitä. Haluan olla aktiivisesti yhteydessä seuroihin, valmentajiin ja uimareihin ja olla heidän tukenaan valmennuksen kehittämisessä, jotta yhä useampi nuori uimari nousee kansalliselle ja jopa kansainväliselle tasolle.

Ammattimaistuminen ja kansainvälisyys

Pulkkinen on valmentanut uimareita eri tehtävissä vuodesta 1989. Uimaliitossa hän on toiminut ohjaaja-, valmentaja- ja toimitsijakouluttajana sekä nuorten valmennuspäällikkönä 2005–08.

Pulkkinen on suorittanut valmentajankouluttajan erikoistumisopinnot Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa ja Suomen Urheiluopiston ammattivalmentajatutkinnon.

– Isoin muutos uintivalmentajaurani aikana on tapahtunut seuratyössä ja uinnin tason kokonaisvaltaisessa nousussa. Seurat ovat ammattimaistuneet ja valmentajat saavat tehdä työtä ammattimaisesti, Pulkkinen kertoi.

– Uimaliitolla on useita mielenkiintoisia kehittämisprojekteja. Odotan innolla, että pääsen aloittamaan työni niiden parissa.

Liiton koulutusuudistuksen kuuluvat myös nuorten valmennuksen kehittäjän tehtävä sekä valmentajien kansainvälinen mentorointiohjelma.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut