Huntersin miesten edustusjoukkueen ex-päävalmentaja Tero Määttä oli tyytyväinen Jokereiden peli-ilmeeseen SKA Pietaria vastaan vaikka voitto karkasikin vieraille – myös Mika Partanen sai Määtältä kehuja

Huntersin ex-valmentaja Tero Määttä toimi tiistaina Jokereiden KHL-joukkueen päävalmentajana. Mikko Taipale / Jokerit
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Jokereiden peruskokoonpanon lisäksi, myös valmennus oli koronakaranteenissa. Näin joukkueen päävalmentaja, Lauri Marjamäki oli niin ikään sivussa ottelusta. Helsinkiläisjoukkueen päävalmentajana SKA Pietaria vastaan toimi porvoolaisille tuttu Tero Määttä, joka toimi Huntersin miesten edustusjoukkueen päävalmentajana kausina 2014–18. Tällä hetkellä Määttä toimii Jokereissa U20-joukkueen päävalmentajana. Määtän lisäksi illan ottelussa valmentajina toimivat Jokereiden kehitysvalmentaja Tomi Mäki ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen.

Myös Määtälle pesti KHL-peliin tuli nopealla varoitusajalla.

– Sain tiedon lauantaina, ja sunnuntaina kokoonnuimme joukkueen kanssa ensimmäisiin harjoituksiin, Määttä kertoo.

– Jokerit on loistava organisaatio, joka kohtelee työntekijöitään aina kunnioitettavasti. Joten, kun itseltäni kysyttiin palvelusta seuran puolesta, niin olin luonnollisesti valmis tekemään kaikkeni, että pystyn auttamaan seuraa.

Tappio harmittaa aina paljon, mutta kyllä me kaikki jätettiin jäälle, mitä oli jätettävissä.

Määttä aloitti tulevaan otteluun valmistautumisen Tomi Mäen kanssa heti sunnuntaina. Vuorinen hyppäsi valmennustiimiin vastaavasti tiistaina.

– Valmentaminen on nykypäivänä mitä suurimmassa määrin tiimityöskentelyä, Määttä korostaa.

– Tiimimme toimikin loistavasti. Teimme uusille pelaajille tutuksi, tiettyjä pelillisiä asioita. Muuten valmistautuminen oli ihan normaalia peliin valmistautumista, fyysisesti sekä henkisesti.

– Kokoonpano oli tietysti nyt aika erilainen kuin normaalisti, mutta ei siitä meillä tehty mitään sen ihmeellisempää numeroa.

– Joukkue hitsautui loistavasti yhteen tässä kolmen päivän projektissa.

Vaikka tappio kotiottelusta jäikin harmittamaan, oli Määttä ihan kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. Myös Partanen saa Huntersin ex-päävalmentajalta kehuja.

– Tappio harmittaa aina paljon, mutta kyllä me kaikki jätettiin jäälle, mitä oli jätettävissä, Määttä kommentoi.

– Joukkueena uskoimme voittoon, vaikka tiesimme kyllä etukäteen, että SKA Pietari tulee enemmän peliä hallitsemaan.

– Voitto olisi vaatinut todella tehokasta toimintaa maalipaikoissamme. Paikkoja saimme kuitenkin ihan hyvän määrän.

– Puolustimme ihan hyvin koko pelin ajan, mutta kyllä vastustaja lopulta omat maalinsa teki meidän virheistämme.

– Mikakin teki ihan hyvän debyytin KHL:ssä. Pystyi pelaamaan, sillä tasolla ottelussa, kuin olimme alunperin ajatelleetkin.

– Vaikea kuitenkaan sanoa vielä onko Mika jo täysin kypsä KHL-liigaan. Vaatisi pidemmän ajanjakson, niin olisi helpompi arvioida.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut