Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen koripallonaiset hävisivät Ukrainalle EM-karsinnassa

Suomen naisten koripallomaajoukkue hävisi 66–84 Ukrainalle Portugalin Odivelasin EM-karsintakuplassa. Suomi on kolmen pelatun ottelun jälkeen lohkon ainoa joukkue vailla voittoja.

Suomi joutui otteluun pahasti siipirikkoisena, kun koronatartunta kellisti suomalaisen naiskoripalloilun ykköstähden Awak Kuierin. Lisää jobinpostia tuli Ukraina-pelin toisella neljänneksellä, kun erinomaisesti pelannut Janette Aarnio loukkasi jalkansa ja jätti ottelun kesken.

Suomi vei silti avausneljänneksen 25–22, mutta Ukraina vei toisen neljänneksen 28–14 ja karkasi kolmannen neljänneksen alussa 60–39-johtoon.

Suomi taisteli vielä eron alle kymmeneen pisteeseen (65–56), mutta ei päässyt lähemmäs.

Suomen pistekärjeksi nousi Lotta-Maj Lahtinen

Ukrainan Alina Jagupova keräsi triplatuplan 22 pisteellä, 12 levypallolla ja kymmenellä syötöllä. Lisäksi hän riisti kolme kertaa.

– Vastassa oli yksi aivan hemmetin hyvä pelaaja, joka osoitti, että vaikka me yritimme saada häntä luopumaan pallosta, niin häneltä löytyy vielä jäätävä syöttövalikoima. Kaverille sattui vielä hyvä heittopäivä ja muutama yllättävä heittäjä, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen sanoi tiedotteessa.

Aikaisemmissa EM-karsintaotteluissa Jagupova on tehnyt keskimäärin 30,5 pistettä ottelua kohden. Suomea vastaan Jagupovan syötöistä nauttivat Olha Sivakova (16/5/4 syöttöä), Vita Horobets (13/8) ja Veronika Liubinets (19/6). Ukraina upotti kolmosensa 41-prosenttisesti.

– Jagupova on mieletön korintekijä ja sen saimme pois. Laatua meidän puolustuksessa olisi voinut olla lisää. Hänkin on loppupeleissä ihminen ja väsähti pelin loppupuolella, Salminen sanoi.

Suomen pistekärjeksi nousi Lotta-Maj Lahtinen (18). Kaksinumeroiseen pistesaldoon pääsivät myös Annika Holopainen (11/) ja Janette Aarnio (10). 2000-luvulla syntyneistä nousi esiin myös Sanni Tuomisto, joka heitti seitsemän pistettä.

– Janeten tapaan hän pelasi todella ennakkoluulottomasti ja kuvia kumartelematta, Salminen kehaisi.

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina Portugalin. Karsintojen viimeiset ottelut pelataan tammi-helmikuun vaihteessa.