Mestarivalmentaja Jari Hyttinen lataa, että tekojäällä ole mitään arvoa, jos sitä ei käytetä

Akilleen päävalmentaja Jari Hyttinen puhui jääpallon puolesta radion haastattelusta. Arkisto/Timo Pasanen
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Yleisradion ohjelmassa urheiluhullut vieraillut porvoolainen Jari Hyttinen kommentoi jääpallosta ansiokkaasti. Hyttinen pääsi ääneen toimittaja Jussi Paasin vieraana. Hyttinen sanoi, kun edustaa pientä lajia, niin haluaa tuoda asioita esiin, jopa kriittisestikin. Porvoon kaupungin jääolosuhteet tulivat hyvin esille radiolähetyksessä.

– Jos tekojää on investoitu kaupunkiin, niin sitä tulisi käyttää. Viime viikko olisi tarjonnut loistavat olosuhteet aloittaa jään tekeminen Porvoossa. Jos jään tekeminen olisi aloitettu ajoissa, niin jää olisi jo Porvoossa. Nykyään melkein odotetaan, että ulkona olisi pakkasta ja tulee luonnonjää, niin ei tekojäällä ole mitään arvoa.

Isoja tekojäitäkään ei ole Suomessa kovin montaa. Ensimmäistä jääpallohallia kaivattaisiin Hyttisen mukaan kipeästi.

– Minulle on ihan sama mihin se ensimmäinen jääpallohalli tulee. Me tarvitaan se ensimmäinen halli ja kun ensimmäinen on saatu, niin seuraavien rakentaminen on aina helpompaa. Jääpallohalli on lajin elinvoiman kannalta erittäin tärkeä. On vain pakko siirtyä siihen jääpallohallin aikaan. Koko syyskausi voitaisiin pelata ja järjestää turnauksia ja leirejä, niin sijoituspaikka on aivan sama. Kunhan se halli vain saataisiin, Hyttinen sanoi radiossa.

Koko laji saisi Hyttisen mukaan sen kaipaamaan lisäpotkun. Nyt lajin kilpailukausi kestää Suomessa kolme kuukautta. Se on kilpailullisesti haastavaa esimerkiksi junioreille, kun yhdeksässä kuukaudessa ehtii jo unohtaa lajin.

Hyttinen sanoo suoraan, että nuori jääpalloilija kehittyy parhaiten Ruotsissa. Hänestä jääpallolukion valinta Ruotsista on se asia, joka kehittää suomalaista jääpalloilijaa parhaiten. Olosuhteet ovat Ruotsissa valovuoden edellä Suomea, kun kausi on pitkä. Ruotsissa on parikymmentä jääpallohallia, mutta Suomessa ei siis ensimmäistäkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut