Ilman isoa jäätä oleva hallitseva mestari Akilles on valmiina kauteen – kausi alkaa kahdella vieraspelillä

Akilleen edustusmiehistö vamistautuu alkavaan jääpallon liigakauteen jäähallissa. Timo Pasanen
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Akilleen jääpallon edustusmiehistön päävalmentaja Jari Hyttinen lähtee luottavaisena alkavaan liigakauteen. Akilles aloittaa kauden pelit kahdella vierasottelulla. Lauantaina kello 15 Oulun Luistinseura isännöi kotonaan kauden avausottelua Akillesta vastaan. Porvoolaiset voittivat Suomen cupissa OLS:n, mutta nyt aika on aivan eri.

– Ensimmäiseen peliin lähdettäessä pitää muistaa, että OLS on käynyt neljä viikkoa isolla jäällä. Meidän rosteri on kyllä etukäteen ajateltuna laajempi. Heti ottelun alkuun pitää olla riittävän hyvä ja keskittyä tarkasti. Motivaatio on meillä kova ja lähdemme jokaista peliä voittamaan, Hyttinen sanoo.

Toinen vastustaja WP35 Varkaudesta on uusiutunut kovasti.

– Varmasti tulevat kotona pienellä kentällä vahvasti vastaan. Toki he eivät tehneet yhtään maalia Suomen cupissa. Heitäkin vastaan paras lääke on luistelu ja pallon hyvä liikuttelu. Sitä kautta saamme peliin hyvän ilmeen.

Neljä ison kentän peliä on Akilleella takana.

– Hyvää vauhtia on ollut kaukalossa, mutta ei ihan helppoa ole lähteä kaukalosta isolle kentälle. Suomen cup oli todella hyvä, mutta viimeinen harjoituspeli oli tahmea. Kamppareita vastaan hyökkäyspeli oli huonoa, mutta puolustus on nyt toiminut hyvin. Teimme pallollisena aika pientä peliä, eli pitkä kaukalojakso on näkynyt pelissämme, Hyttinen näkee.

Kärsivällisyyttä näin alkuun.

Rasmus Kettunen

Perinteiset Akilleen Ruotsin leirit ovat piristäneet aina ennen syksyä. Nyt ei ole sellaisia ole ollut.

– Yllättävän hyvä on luistella kaukalossa. Pitää suunnitella kaukaloon pitkiä luisteluja, jossa mennään kaukaloa ympäri. Jääpallossa ei pysähdytä liiemmin, niin joutuu miettimään todella tarkkaan mitä harjoitellaan kaukalossa.

Akilleen kapteeni Rasmus Kettunen on hyvässä kunnossa.

– Kyllähän tätä pelien alkamista on odoteltu ja päästään taas pelaamaan pisteistä. Kun ison jään kokemusta ei hirveästi ole, niin pitää vain olla hereillä alusta saakka. Pitää vain hyödyntää omia vahvuuksia ja pelata järkevästi joukkueena.

Tällä kaudella ovat Akilleelta poissa Juuso Johansson ja Ville-Veikko Angeria. Matti Vainio toipuu pelikuntoon pienen tällin jälkeen. Uusi tulokas Ilia Sokolov on ottanut Johanssonin paikan keskikentän pohjalta

– Yllättävän hyvin olemme edenneet tähän mennessä. Meillä on nuori joukkue ja muutama konkari, niin hyvä sekoitus. Fiilis on ollut koko ajan hyvä ja kaikkien tekeminen harjoituksissa on ollut vahvaa. Hyvä startti vieraskiertueelta auttaa sitten ensimmäiseen kotipeliin Veiterää vastaan, Kettunen näkee.

Kettusen mukaan peli näillä ison jään kokemuksilla ei voikaan olla vielä valmista.

– Pitää vain valmistautua huolellisesti jokaiseen peliin, niin sitä kautta tulee rutiinia lisää. Kärsivällisyyttä näin alkuun, niin hyvä tulee.

Hyttinen manaa, että harjoitusvuorot ovat jatkuneet kaukalossa pitkälle yöhön.

– Harjoitusvuorot ovat olleet haastavat, mutta hyvä kun saimme niitä. Moni on löytänyt sellaisen oman työnteon kulttuurin ja kasvanut taas uusiin mittoihin. Urheilukoulun neljä pelaajaa ovat saaneet harjoitella hyvin joukkueen mukana ja päässeet harjoittelemaan kuin ammattilaiset. Konkarit ovat olleet hyvin mukana ja he ovat tehneet paljon töitä, Hyttinen sanoo.

– Aika moni pelaaja on sitä mieltä, että on ollut kuitenkin kivaa. Se taas luo hyvän ilmapiirin joukkueeseen, Kettunen sanoo.

Akilleen leirissä odotetaan Porvoon kaupungin töiden tuloksia. Pallokentän tekojään jäädyttäminen on jostakin syystä edennyt oletettua hitaammin tai myöhäisemmäksi.

– Minusta viime viikolla olosuhteet olivat otolliset aloittaa kentän kastelu ja jään tekeminen. Jostakin syystä näin ei tapahtunut ja vain odotamme milloin jäälle päästään, Hyttinen näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut