Etelä-Suomen Voimanostajat vahvoina Ylöjärvellä

Voimanosto: Kisojen menestynein seura mitalien määrällä mitattuna.

Antti Nevalainen nosti kultaa ja lähes ennätyslukemat. Kaj Mattila

Pornaisissa toimivan, Etelä-Suomen Voimanostajien (E-SV) voimanaiset ja -miehet olivat hyvässä iskussa, kun Ylöjärven urheilutalolla ratkottiin tämän vuoden masters klassisen voimanoston Suomen mestarit. Aiemmin MLC Powerlifting nimellä kilpailleella pornaislaisseuralla, oli kisoissa kymmenen kovaa nostajaa. Kaikkiaan kisoissa oli yli 130 nostajaa ympäri Suomea.

Ensimmäisen kisapäivän aamuna, urakkansa aloittivat N50-N70 -ikäluokat. E-SV:stä ensimmäisenä tulessa oli EPF hall of fame jäsen, Eila Kumpuniemi, joka saavutti Suomen mestaruuden sarjassa N70/52-luokassa. Kumpuniemi oli myös paras nostaja omassa ikäluokassaan. N50-luokassa olikin jo kaksi nostajaa edustamassa E-SV:tä, Leena Jokitalo (N50/57) ja Seija Skogman (N50/72). Jokitalo nosti Suomen mestariksi rutiinisuorituksellaan. Skogman nosti vastaavasti omasta luokastaan SM-hopeaa.

– Leena on yksi lajin menestyneimpiä nostajia, Etelä-Suomen Voimanostajien ja Suomen Voimanostoliiton päävalmentaja Kaj Mattila toteaa.

– Seijalla olikin hiukan haastavampi matka palkintopallille. Kisa oli tiukka viimeisiin maastanostoihin asti, jolloin taktiikka oli osoittautunut oikeaksi ja Seijalle hopeaa.

– Tilastotuloksiin ei ole aina katsomista, mutta tällä kertaa Seija nousi tilasto 5. sijalta hienosti kakkossijalle, Mattila toteaa.

Päiväkisassa N40 ikäluokan nostajat pääsivät vuorostaan kisaamaan mitaleista, N40/47 luokassa Katja Ronkaiselle tuli mestaruus.

Hyvää työtä nostajat.

Kaj Mattila

Sarjassa N40/84 Virve Suominen taisteli itsensä komeasti 4. sijalle omilla ennätysraudoillaan, vaikka olikin ensimmäinen kerta SM-lavalla. Mitalikoroke on selkeästi tavoitteena ensi vuonna.

Liisa Asanti voitti pronssia ja hän oli myös ensi kertaa SM-lavalla sarjassa N40/84+. Eli komeasti mitaleille heti ensimmäisellä SM-kisamatkalla. Liisalla oli tiukka yritys vielä viimeisellä maastanostolla päästä hopealle, mutta tällä kertaa raudat eivät aivan totelleet.

M70/59 luokassa Juhani Niemi saavutti kultaa ja tekin myös luokkaansa jalkakyykyn SE-tuloksen.

M70/66 sarjassa Markku Kemppainen myös mestaruuteen, nämä miehet kuuluvat myös kansainväliseen kärkeen omissa painoluokissaan.

Toisena kisapäivänä E-SV:tä olivat edustamassa Kaj Mattila M50/105 sarjassa ja Antti Nevalainen M40/120+ luokassa. Mattila tuli kolmanneksi sarjassaan.

– Antin treenit lupailivat kovaa yhteistulosta ja jopa SE-nostoa ja kisa menikin komeasti. Kyykyssä ja penkissä omat ennätykset ja vedossa myös. Viimeisessä maastanostossa oli koko kisojen suurimmat raudat 335,5 kiloa eli SE. Nosto oli lähes valmis kun raudat tippuivat käsistä. SE nähdään varmasti Antin nimissä melko pian. Antille kultaa siis sarjassa M40/120+, Mattila hehkuttaa.

– Kisat on käyty ja Etelä-Suomen Voimanostajat oli kisojen menestynein seura mitalien määrällä mitattuna. Hyvää työtä nostajat tekivätkin. Joulukuussa on vielä varustepenkin SM-kisat Hämeenlinnassa jonne seura lähettää 11 nostajaa taistelemaan mitaleista.

Seuratoiminta

Etelä-Suomen Voimanostajien (E-SV) vahva järjestelykomitea kertoo, että 2021 vuodelle seuralle on myönnetty junioreiden voimanoston/penkkipunnerruksen PM-kisat sekä klassisen voimanoston masters SM-kisat.

Vahvaa toimintaa seura järjestää Pornaisissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut