Akilles Bandy avasi kauden voitokkaasti OLS:a vastaan – Bandyliiga jatkuu porvoolaisten osalta heti sunnuntaina

Jääpallo: Porvoolaiset jatkavat taivaltaan Bandyliigassa sunnuntaina Varkaudessa WP 35:sta vastaan.

Akilles avasi kauden aikamoisen lumimyrskyn keskellä, mutta nappasi silti voiton Oulusta. Johan Lönnqvist
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy korkkasi Bandykauden vieraspelillä Oulun Luistinseuraa (OLS) vastaan. Olosuhteet olivat haastavat, ainakin joukkueiden maalivahdeille. Taivaalta tuprutti nimittäin lunta oikein urakalla, joka toi omat haasteensa otteluun. Tosin ne koskivat molempia joukkueita. Akilles osasi hyödyntää hankalat olosuhteet paremmin, ja nappasi täydet sarjapisteet oululaisilta 2–7 (1–3) lukemin.

Viime kauden maalitykki, Akilles Bandyn Denis Sadakov iski ottelun ja porvoolaisten ensimmäisen maalin 16 minuutin kohdalla Ilia Sokolovin syötöstä. Kymmenen minuuttia myöhemmin, Rolf Larsson onnistui vuorostaan kulmalyönnin jälkeen siirtämään pallon kotijoukkueen maaliin. Tästäkin maalista syöttömerkintä Sokoloville. OLS onnistui lumimyräkän keskellä yllättämään Akilles Bandyn maalilla seisseen Olli Lappalaisen 34 minuutin kohdalla. Akilles Bandyn kapteeni, Rasmus Kettunen täräytti kuitenkin vielä yhden maalin ennen taukoa.

Vaikka toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen maalilla, oli ottelu tämän jälkeen Akilleen hallintaa. Rasmus Kettunen iski toisen maalinsa 75 minuutin kohdalla, ja vain minuutti myöhemmin mies tehtaili jo kolmannen maalinsa sekä ottelun hattutempun. Kun Andreas Flinck ja Rasmus Fridolfsson onnistuivat maalinteossa vielä ottelun lopussa, ei voittajasta jäänyt jossiteltavaa. Denis Sadakov kirjasi ottelusta 1+2 tehot, joten tehopakkaus aloitti jälleen mainiosti kautensa Akilleen riveissä, vaikka illan maalikuninkuus menikin joukkueen kapteenille, Rasmus Kettuselle.

Meillä on hyvä henki joukkueessa, ja hyvä taisteluilme.

Jari Hyttinen

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja, Jari Hyttinen oli tyytyväinen kauden avausvoitosta, vaikka harmitteli huonoja peliolosuhteita.

– Pelissähän oli aikamoinen lumimyräkkä, kova sellainen, puhelimella tavoitettu Hyttinen totesi ottelun jälkeen.

– Meidän maalivahdillamme ei ollut käytännössä pelissä yhtään torjuntaa. OLS sai kaksi laukausta, joista molemmat menivät maaliin.

– Tämä tosin ei tarkoita missään nimessä sitä, että maalivahtimme olisi ollut huono, mutta tämä kertoo siitä, missä olosuhteissa pelasimme.

– Toisekseen, OLS sai meitä vastaan vain kaksi laukausta, koska hallitsimme ottelua niin selvästi. Emme siis pelkästään olosuhteita, vaan myös pelillisesti.

– Meillä on hyvä henki joukkueessa, ja hyvä taisteluilme. Sitä kautta saimme kuitenkin ottelusta lopulta ihan selkeän voiton. Se oli myös oikeastaan ainoa, millä oli merkitystä tässä ottelussa.

– Sen lisäksi itseäni ilahdutti paljon se, että meillä on viisi hyökkääjää, jotka kaikki onnistuivat erinomaisesti, ja jokainen teki ottelussa maalin. Se on tässä vaiheessa kautta hyvä juttu.

– Se ruokkii itseluottamusta, ja hyökkääjille on tärkeää tehdä maaleja. Nyt jokainen sai heti maalihanansa auki. Sen jälkeen on paljon helpompi tehdä lisää maaleja.

Porvoolaisten pelit jatkuvat heti sunnuntaina Varkaudessa WP 35:sta vastaan. Joukkue kurvaili Oulusta Iisalmeen, jossa se nukkuu yönsä rauhassa, ja valmistautuu hyvillä mielin kauden toiseen otteluunsa.

– Sunnuntain peli Varkaudessa alkaa vasta kello 15, joten voimme nukkua rauhassa, koska Iisalmesta ei ole enää pitkä matka Varkauteen, Hyttinen kertoo.

– Toivottavasti sunnuntaina olisi mahdollisimman hyvä keli, että päästäisiin pelaamaan oikeata jääpalloa.

– Sitä me tällä hetkellä eniten tarvitsemme, kun emme ole päässeet vielä kunnolla isolle jäälle edes harjoittelemaan.

Tilastot

OLS–Akilles 2–7 (1–3)

1. puoliaika: 16 min. Sadakov Denis (Sokolov Ilia) 0–1, 26 min. Larsson Rolf (Sokolov Ilia) 0–2 (kl), 34 min. Niskala Akseli (Dolk Eemi) 1–2, 41 min. Kettunen Rasmus (Fridolfsson Rasmus) 1–3.

2. puoliaika: 70 min. Valtanen Niklas (Dolk Eemi) 2–3, 75 min. Kettunen Rasmus (Sadakov Denis) 2–4, 76 min. Kettunen Rasmus 2–5, 77 min. Flinck Andreas (Sadakov Denis) 2–6, 90 min. Fridolfsson Rasmus (Flinck Andreas) 2–7.

Yleisöä: 127.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=13765

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut