Hunters kaatoi D-kiekon kotonaan tämän vuoden viimeisessä ottelussa – seuraava kotipeli pelataan vasta tammikuun puolivälissä

Jääkiekko: Lauantain kotiottelu jäi koronarajoituksien vuoksi samalla porvoolaisten tämän vuoden viimeisimmäksi otteluksi. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa vasta ensi vuoden tammikuussa.

Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Hunters pelasi tällä erää vuoden viimeisen ottelunsa miesten jääkiekon Suomi-sarjassa, kun se kohtasi kotijäällään Jyväskylän D-Kiekon. Ottelussa tehtailtiin maaleja oikein urakalla, mutta maali-ilottelu päättyi lopulta kotiyleisön riemuksi Huntersin voitonjuhliin 8–6 (4–2, 1–2, 3–2) lukemin.

Ottelu sai sähäkän alun, kun illan vieraat saivat jäähyn ennen kuin ottelu oli kunnolla edes ehtinyt alkamaankaan. Hunters pelasi ylivoimaansa kuitenkin huolimattomasti oman maalinsa edessä, ja D-kiekon Patrik Jääskeläinen pääsi yllättäen iskemään ottelun avausmaalin, vaikka joukkue pelasi alivoimaa. Tässä vaiheessa ottelu ei ollut ehtinyt edetä kuin vaivaiset 48 sekuntia. Tämän jälkeen porvoolaiset ryhdistäytyivät, ja Teemu Väisänen onnistui vielä hyödyntämään kotijoukkueen ylivoiman iskemällä kiekon maaliin ajassa 1:16. Kun ensimmäinen erä oli puolivälissä, iski Nico Björkbacka vuorostaan kiekon jyväskyläläisten maaliin ylivoimalla. Minuuttia myöhemmin sama mies maalasi jälleen kerran, niin ikään ylivoimalla. Huntersin Otto Melkinen tehtaili kotijoukkueelle jo neljännen maalin ennen ensimmäistä erätaukoa, ja vaikka D-kiekko onnistui vielä kaventamaan tilannetta, oli erä selvästi porvoolaisten hallinnassa.

Toinen erä olikin sitten vastaavasti huomattavasti huonompi kotijoukkueelle. Hunters kulutti erän aikana jäähypenkkiä, ja päästi siten jyväskyläläiset mukaan peliin. Illan vieraat veivätkin lopulta erän nimiinsä 1–2. Ottelun viimeinen erä alkoi kutenkin jälleen lupaavasti, kun Miki Jurmu iski maalin kuuden minuutin kohdalla. D-kiekko osoitti kuitenkin, että se on kova vastus, kaventamalla jälleen tilannetta maalin päähän. Björkbacka oli kuitenkin ottelussa tehokkaalla pelipäällä, ja teki ottelun hattutempun kolmannella maalillaan ajassa 12:46. Tämäkään ei vielä katkaissut D-kiekon niskaa. Joukkue sai mahdollisuuden ylivoimalla, otti samalla myös maalivahtinsa maalilta, ja kavensi jälleen tilanteen maalin päähän. Vieraat hakivatkin vimmatusti vielä tasoitusta ilman maalivahtiaan ottelun loppuhetket, mutta Nico Björkbacka onnistui 30 sekuntia ennen ottelun loppua laukomaan kiekon tyhjiin. Näin Huntersille tärkeät, kolme sarjapistettä, ja Björkbackalle ottelun neljäs maali.

Huntersin pukukopissa on leikkimielisesti naljailtu Nico Björkbackalle, kun mies ei ole saanut kiekkoa maaliin. Nyt hyökkääjä onnistui erinomaisesti, joka helpotti omaa tuskaakin jo kummasti.

– Pari peliä on ollut nyt vähän hiljaisempaa, mutta nyt taisi tulla kaikki kerralla ulos, Björkbacka naureskeli ottelun jälkeen helpottuneena.

– Taisin onnistua melkein joka paikasta, mitä ottelussa sain. Yksi maalikin taisi mennä melkein nollakulmasta sisään.

– Joskus näinkin, kiva kun kiekko pomppii sisään. Tästä on hyvä jatkaa taas.

– Tässä matsissa tuli kyllä Suomi-sarjaan nähden tosi runsaasti maaleja. Ensimmäinen ja kolmas erähän oli meiltä hyvää peliä. Toka erä oli vähän vaisu, mutta pitää petrata seuraavaan peliin tuo toinenkin erä, niin hyvältä alkaa näyttämään.

Aina, kun saa kolme pinnaan, niin se tekee hyvää.

Mikko Juutilainen

Huntersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Juutilainen oli kolmesta sarjapisteestä tyytyväinen, vaikka helpolla voitto ei lopulta tullutkaan.

– Hiukan kaksijakoinen ottelu. Eka erä oli pirun hyvä meiltä, hallitsimme peliä ja hemmetin hyvää tekemistä joukkeeltamme, Juutilainen kommentoi.

– Tokassa erässä, osassa aiheesta, osassa aiheettomasti jäähyjä, mutta jäähyt rikkoivat joka tapauksessa tokan erän. Sen ansioista homma vyöryi vuorostaan toiseen suuntaan. D-kiekko pelasi siinä tilanteessa itseasiassa hemmetin hyvin.

– Kolmannessa erässä oli vuorostaan paikkoja puolin ja toisin. Olihan tämä melkoinen maali-ilottelu. Jos meidän tekemät maalit ovat olleet hiukan tuubissa, niin nyt ainakin saimme onnistumisia.

– Voitosta olen tietysti tosi tyytyväinen. Aina, kun saa kolme pinnaan, niin se tekee hyvää.

Huntersilla on nyt kolme viikon treenikielto koronarajoituksien vuoksi. Joukkueen pelaajat treenaavat sen ajan omatoimisesti, jonka jälkeen alkaa jälleen yhteiset treenit, ellei koronarajoitukset jatku tämän jälkeen. Seuraava ottelu vastaavasti pelataan vasta ensi vuoden puolella, 10. tammikuuta, kun Hunters matkustaa Poriin kohtaamaan Karhu HT:n. Seuraavaa kotiottelua saadaan vastaavasti odottaa peräti 16. tammikuuhun saakka. Silloin Hunters toimii isäntänä Jyväskylän Riemulle.

– Tilannettahan voidaan toki jäädä surkuttelemaan, mutta eihän tälle asialle voi mitään, Juutilainen painottaa.

– Nyt juhlitaan tätä voittoa ja nautitaan siitä. Maanantaina alamme miettimään, miten seuraavat kolme viikkoa mennään eteenpäin.

– Nyt pelaajat pääsevät tekemään paljon juttuja henkilökohtaisesti. Eihän tilanne tietenkään ihanteellinen ole, mutta ei tälle tosiaan mitään voi.

– Tämänkin tilanteen voi kuitenkin kääntää positiiviseksi. Lepuutetaan jokainen otsaamme, ja otetaan tähän väliin hyvä fyysinen jakso joka jätkälle.

– On asioita mihin voimme vaikuttaa, ja mihin emme voi vaikuttaa. Tuskin kukaan tätä haluaa tai toivoisi mihinkään Suomen paikkakunnalle, mutta tilanne on se mikä on, ja mennään sen mukaan.

Tilastot

Hunters–D-Kiekko 8–6 (4–2, 1–2, 3–2)

1. erä: 00:48 min. Jääskeläinen Patrik 0–1 AV, 01:16 min. Väisänen Teemu (Pohjasmäki Joonas ja Matilainen Eetu) 1–1, 12:02 min. Björkbacka Nico (Lankinen Harri ja Runsala Miika) 2–1 YV, 13:11 min. Björkbacka Nico (Lankinen Harri ja Partanen Mika) 3–1 YV, 16:59 min. Melkinen Otto (Toivonen Jimi ja Leppänen Emil) 4–1, 18:58 min. Tikkanen Aki (Jääskeläinen Jesse ja Viitanen Jussi) 4–2.

2. erä: 23:09 min. Pulkkinen Jere 5–2, 29:35 min. Niemi Henri (Viitanen Jussi ja Kallio Joni) 5–3 YV, 38:57 min. Niemi Henri (Jääskeläinen Jesse ja Kallio Joni) 5–4.

3. erä: 46:01 min. Jurmu Miki (Lesch Perttu ja Hyypiä Leevi) 6–4, 52:29 min. Kallio Joni (Niemi Henri ja Jääskeläinen Jesse) 6–5, 52:46 min. Björkbacka Nico (Lankinen Harri ja Partanen Mika) 7–5, 58:35 min. Jääskeläinen Patrik (Niemi Henri ja Viitanen Jussi) 7–6 YV IM, 59:26 min. Björkbacka Nico 8–6 TM.

Jäähyt: Hunters 6 x 2 min., D-Kiekko 3 x 2 min.

Torjunnat: Hunters Kukkohovi Lari 8+14+12=34, D-Kiekko Makkonen Antti 15+3+8=26 (Poissa maalilta: 58:24-58:35, 58:44-59:26).

Yleisömäärä: 164.

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/game/?season=0&gameid=4499&lang=fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut