Kanadan nuorten maajoukkue jännittää päätöstä ykkösvaraus Lafrenierestä

Kanada jännittää etenkin ykkösvaraus Alexis Lafrenieren mahdollisuutta osallistua kuplassa pelattavaan arvokisakarkeloon. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekon NHL:n kärkivaraukset viedään tavallisesti mahdollisimman nopeasti NHL-joukkueensa riveihin eikä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin ole asiaa kesken kiivaan pelikauden. Poikkeuksellisena vuonna nuorten MM-jäilläkin saatetaan nähdä tavallisuudesta poikkeavaa tähtiloistoa, kun NHL:n varaustilaisuus järjestettiin vasta lokakuussa ja kauden alkamisaikaa ei ole vahvistettu.

MM-kilpailut pelataan Kanadan Edmontonissa 25. joulukuuta–5. tammikuuta, ja isäntämaa jännittää etenkin ykkösvaraus Alexis Lafrenieren mahdollisuutta osallistua kuplassa pelattavaan arvokisakarkeloon.

– Päätöstä ei ole vielä tehty, Kanadan jääkiekkoliiton maajoukkuepäälliköihin kuuluva Scott Salmond kertoi TSN:lle .

Kanadan jääkiekkoliitto ja hyökkääjälupauksen varannut New York Rangers jatkavat keskustelujaan Lafrenieren pelaamisesta, josta pitäisi tehdä päätös jo 6. joulukuuta mennessä. Tämän jälkeen alkaa koronavirustestaus, ja terveiksi todetut pelaajat suljetaan kuplaan hyvissä ajoin ennen turnauksen alkamista.

Suomen joukkue kokoontuu ennen joulukuun puoliväliä

Pohjois-Amerikan sarjatoiminta on ollut sekaisin koronaviruksen myötä. Nikkarien alle 20-vuotiaiden maajoukkue aloitti tiistaina valintaleirin Red Deerissä. Neljätoista pelaajaa jäi tässä vaiheessa leirin ulkopuolelle koronavirustartuntojen tai -altistumisten vuoksi.

Leirillä yksi joukkueen toimihenkilöistä antoi positiivisen testituloksen, ja hänet piti eristää hotellihuoneeseensa.

Koronavirus on puraissut myös Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmistautumista. Nuoret Leijonat matkusti marraskuun alussa Ruotsiin, mutta länsinaapurin joukkueen tartuntojen vuoksi Suomi ei päässyt pelaamaan yhtään kolmesta suunnitellusta maaottelusta.

Suomen MM-joukkue julkaistaan 4. joulukuuta, ja maajoukkue matkustaa Kanadaan reilu viikko myöhemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut