Asiantuntija sanoo: Manchester City ei enää havittele Messiä – ikä ja palkka liikaa valioliigaseuralle

Lionel Messi, 33, vaati kesällä pääsyä pois Barcelonasta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Espanjalaisseura Barcelonan supertähti Lionel Messi ei ole enää jalkapallon Englannin Valioliigan suurseuroihin lukeutuvan Manchester Cityn kiikarissa, arvioi Espanjan jalkapallon asiantuntija Semra Hunter Sky Sportsille .

Messi, 33, vaati kesällä poispääsyä Barcelonasta. Kitkerä sopimusriita päättyi siihen, että Messi päätti ilmeisen vastentahtoisesti pysyä Barcelonassa sopimuksensa loppuun eli ensi kesään. Cityn nähtiin olleen vahvin ehdokas Messin uudeksi seuraksi, mutta into on Hunterin mukaan hiipunut. Syynä tähän ovat Messin ikä ja 100 miljoonan euron vuosipalkka.

– Asiaa läheisesti tunteva taho on kertonut, että City ei aio havitella Messiä. Ovi on sulkeutunut, Hunter sanoo.

– Seuralla on tähän syynsä, lähinnä kaksi: ikä ja talousasiat. Hän lähestyy uransa ehtoota ja seuraan tuleva Messi olisi erilainen kuin se, jota olemme nähneet Barcelonassa 17 vuoden ajan. Ja vaikka hänet saakin ilmaissiirrolla, hänen palkkansa on tähtitieteellinen – noin 100 miljoonaa euroa vuodessa. Se olisi iso taloustaakka mille tahansa seuralle, varsinkin kun ottaa huomioon globaalin koronaviruspandemian.

Cityn valmentaja, Messiä aiemmin Barcelonassa luotsannut Pep Guardiola on todennut haluavansa nähdä Messin päättävän uransa Barcelonan pelaajana.

– Olen suuressa kiitollisuudenvelassa Barcelonalle siitä, mitä seura minulle antoi pelaajana. Joten jos minulta kysytään, haluan hänen päättävän peliuransa siellä. Barcelonan fanina haluaisin Leon päättävän uransa siellä, Guardiola sanoi hiljattain.

Guardiolakin toki myöntää, että vain Messi lopulta tietää, mitä tulevaisuus tuo suurpelaajalle.

– Hänen sopimuksensa umpeutuu ja sen jälkeen emme tiedä mitä tapahtuu ja mitä hänellä on mielessään.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut