Akilles Bandylla vahva avaus Bandyliigaan Oulussa ja Varkaudessa – myös päävalmentaja Jari Hyttinen iski yhden porvoolaisten maaleista – Hyttisen edellisestä maalista Akilleen paidassa onkin jo kymmenen vuotta aikaa

Jääpallo: Porvoolaiset kävivät hakemassa viikonloppuna täydet sarjapisteet OLS:lta ja WP 35:lta.

Rasmus Kettunen oli pitelemätön viikonloppuna. Akilles Bandyn kapteeni tehtaili Bandyliiganavauksessa kuusi maalia. Rauno Ylönen
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy korkkasi Bandykauden vieraspeleillä Oulussa ja Varkaudessa. Lauantaina Akilles kävi hakemassa sarjapisteet Oulun Luistinseuralta (OLS) 2–7 (1–3) lukemin. Sunnuntaina porvoolaisten loistovire jatkui vuorostaan Varkaudessa, kun kotijoukkue WP 35:n kaatui 1–10 (0–5) lukemin.

Meillä on hyvä henki joukkueessa, ja hyvä taisteluilme.

Jari Hyttinen

Lauantaina ottelun olosuhteet olivat haastavat, ainakin joukkueiden maalivahdeille. Taivaalta tuprutti nimittäin lunta oikein urakalla, joka toi omat haasteensa otteluun. Tosin ne koskivat molempia joukkueita. Jääpallolle epäedullisesta säästä huolimatta, Akilles hallitsi selkeästi sekä olosuhteita, että ottelun pelinhallintaa.

– Pelissähän oli aikamoinen lumimyräkkä, kova sellainen, Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen totesi ottelun jälkeen.

– Meidän maalivahdillamme ei ollut käytännössä pelissä yhtään torjuntaa. OLS sai kaksi laukausta, joista molemmat menivät maaliin.

– Tämä tosin ei tarkoita missään nimessä sitä, että maalivahtimme olisi ollut huono, mutta tämä kertoo siitä, missä olosuhteissa pelasimme.

– Meillä on hyvä henki joukkueessa, ja hyvä taisteluilme. Sitä kautta saimme kuitenkin ottelusta lopulta ihan selkeän voiton. Se oli myös oikeastaan ainoa, millä oli merkitystä tässä ottelussa.

– Sen lisäksi itseäni ilahdutti paljon se, että meillä on kolme hyökkääjää, jotka kaikki onnistuivat erinomaisesti, ja jokainen teki ottelussa maalin. Se on tässä vaiheessa kautta hyvä juttu.

– Se ruokkii itseluottamusta, ja hyökkääjille on tärkeää tehdä maaleja. Nyt jokainen sai heti maalihanansa auki. Sen jälkeen on paljon helpompi tehdä lisää maaleja.

Lauantaina kolme maalia ja hattutempun tehnyt, Akilles Bandyn kapteeni, Rasmus Kettunen, iski myös Varkaudessa ottelun ensimmäisen maalin. Ottelu oli käytännössä koko ottelun ajan porvoolaisten vyörytystä, ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Tällä kertaa ottelun hattutemppu meni viime kauden maalitykille, Denis Sadakoville, sekä toistamiseen huippuvireessä olleelle Rasmus Kettuselle.

– Olimme hyvin päättäväisesti liikkeellä. Olisimme voineet tehdä paljon enemmänkin maaleja, mutta WP 35:n maalivahti oli aika hyvä, Hyttinen toteaa.

– Me olimme ehkä joissakin maalitekotilanteissamme vastaavasti hiukan huolimattomia. Hyvä peli silti kaiken kaikkiaan.

– Kaikki viisi hyökkääjäämme tekivät jälleen maaleja ottelussa.

Akilles Bandyn päävalmentaja, Jari Hyttinen hyppäsi itsekin jäälle tosi toimiin, ja tehtaili myös samalla maalin joukkueelleen.

– Sain aika helpon pallon rankkarialueelle, ja iskin pallon käytännössä tyhjiin, Hyttinen naureskelee.

– HIFK:ssä nyt tuli tietysti tehtyä puolitoista vuotta sitten edellisen kerran maaleja, mutta Akilleen paidassa, edellisestä maalista onkin jo kymmenen vuotta. Ehdin pelaamaan HIFK:ssä yhdeksän kauden ajan.

– Siinä mielessä se oli ihan hauskaa. Joukkue onnitteli iloisesti, mutta maali tietysti merkitsee kaikille, ja varsinkin joukkueelle paljon.

Akilles Bandyn harjoitteluun ja otteluihin Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) määräämät koronarajoitukset eivät vaikuta. AVI:n rajoitukset koskettavat sisäurheilua ja alempia sarjatasoja. Tässä vaiheessa porvoolaisilla on vakaa aikomus pelata kauden ensimmäinen kotiottelu tulevana lauantaina 28.11. Porvoon Pallokentällä, jossa se kohtaa Lappeenrannan Veiterän.

– Koronarajoituksethan eivät kosketa ainakaan tässä vaiheessa ulkoilmaurheilua. Ja kun ollaan vielä SM-sarja, niin siinäkään mielessä rajoitukset eivät kohdistu meihin, Hyttinen sanoo.

– Meillä ei kuitenkaan ole tällä hetkellä yhtään jäävuoroa, ja se on tietysti ongelma. Ei ulkona, eikä hallissa.

– Toivottavasti viikolla pääsisimme jonnekin harjoittelemaan. Meillä on tässä vaiheessa ollut vain yksi 60 minuutin harjoitus isolla kentällä kolme viikkoa sitten. Kyllä tässä parit harjoitukset olisi hyvä saada ennen seuraavaa peliä.

Tilastot

OLS–Akilles 2–7 (1–3)

1. puoliaika: 16 min. Sadakov Denis (Sokolov Ilia) 0–1, 26 min. Larsson Rolf (Sokolov Ilia) 0–2 kl, 34 min. Niskala Akseli (Dolk Eemi) 1–2, 41 min. Kettunen Rasmus (Fridolfsson Rasmus) 1–3.

2. puoliaika: 70 min. Valtanen Niklas (Dolk Eemi) 2–3, 75 min. Kettunen Rasmus (Sadakov Denis) 2–4, 76 min. Kettunen Rasmus 2–5, 77 min. Flinck Andreas (Sadakov Denis) 2–6, 90 min. Fridolfsson Rasmus (Flinck Andreas) 2–7.

Yleisöä: 127.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=1376

Tilastot

WP 35–Akilles 1–10 (0–5)

1. puoliaika: 5 min. Kettunen Rasmus (Hänninen Casper) 0–1, 12 min. Sadakov Denis (Hänninen Casper) 0–2, 28 min. Larsson Rolf (Hänninen Casper) 0–3, 30 min. Flinck Andreas (Nordström Joakim) 0–4, 43 min. Sadakov Denis 0–5 rl.

2. puoliaika: 47 min. Kettunen Rasmus (Flinck Andreas) 0–6, 49 min. Sadakov Denis (Sokolov Ilia) 0-7 kl, 50 min. Hyttinen Jari (Lindfors Andreas) 0–8, 83 min. Kettunen Rasmus (Fridolfsson Rasmus) 0–9, 88 min. Nissinen Niko (Hokkanen Ville) 1–9, 90+1 min. Larsson Rolf (Nordström Joakim) 1–10.

Yleisöä: 173.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=13806

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut