Koronanarajoitukset iski kovaa Porvoon Huntersiin – harjoitukset ja ottelut ovat tauolla – edustusjoukkue pelaa seuraavan kerran vasta ensi vuoden tammikuussa seuraavan kerran

Koronaepidemia: Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) päätti perjantaina 20. marraskuuta kieltää kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet.

Porvoon Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki on harmissaan jääkiekkoliiton ja AVI:n koronarajoituksista, jotka pysäyttävät toistaiseksi kaiken toiminnan. Toni Degerlund
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Huntersin miesten edustusjoukkueen taival jääkiekon miesten Suomi-sarjassa sai kovan iskun, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) päätti perjantaina 20. marraskuuta kieltää kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Päätös tulee voimaan maanantaina ja on voimassa seuraavat kolme viikkoa. Huntersin miesten edustusjoukkueelle tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että joukkue ei voi harjoitella yhdessä seuraavaan kolmeen viikkoon, eikä Porvoossa ole siten myöskään mahdollista pelata otteluita. Vierasotteluihin porvoolaiset voisivat toki osallistua, mutta koska joukkue ei voi harjoitella yhdessä, päätti seura, että pelit perutaan ja seuraavan kerran päästään tosi toimiin vasta ensi vuoden puolella.

Tämä Jääkiekkoliiton totaalikielto vaikuttaa erittäin pahasti toimintaamme.

Markku Välimäki

Huntersin miesten edustusjoukkueen harjoituksien lisäksi, myös U22- ja UrbanLegendojen 4. divisioona joukkueiden harjoitukset ovat nyt kolmen viikon paussilla. Myöskään minkään edellä mainittujen joukkueiden otteluita ei siis pelata tänä aikana ollenkaan, ei kotona, eikä vieraissa. Niinpä miesten edustusjoukkueen seuraava ottelu on vasta 10. tammikuuta, kun Hunters matkustaa Poriin kohtaamaan Karhu HT:n Suomi-sarjassa. Seuraavaa kotiottelua saadaan vastaavasti odottaa peräti 16. tammikuuhun saakka. Silloin Hunters toimii isäntänä Jyväskylän Riemulle.

– Tämä Jääkiekkoliiton totaalikielto vaikuttaa erittäin pahasti toimintaamme, Porvoon Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki harmittelee.

– Olimme jo ennen tätä liiton päätöstä, suunnitelleet jakavamme kaikkien joukkueittemme harjoitusten läpiviennin pienryhmiin ylläpitääksemme jääharjoittelua totaalikiellon jälkeiseen aikaan.

– Olemme noudattaneet erittäin huolella harjoituksissa ja otteluissa terveysviranomaisten ja kaupungin suosituksia sekä määräyksiä, eikä ongelmia ole ilmennyt.

– Ymmärrämme kriittiseksi muodostuvan pandemiatilanteen, mutta emme ymmärrä miksi kaikki harjoittelu tyssätään, vaikka se läpivietäisiin alle kymmenen pelaajan ryhmissä.

– Näin Hunters, ja myös Järvenpään Haukat antavat melkoista etulyöntiasemaa Suomi-sarjan muille joukkueille, joille rajoitukset eivät kohdistu.

– Olisimme olleet valmiit pelaamaan muun muassa 28.11. HC Giants kotiottelumme vierasotteluna Hollolassa, mutta harjoittelukiellon tullessa voimaan, ei sekään mahdollistunut.

Nyt kun Huntersin miesten edustusjoukkueella on kolmen viikon treenikielto koronarajoituksien vuoksi, treenaavat joukkueen pelaajat omatoimisesti, jonka jälkeen alkaa jälleen yhteiset treenit, ellei koronarajoitukset jatku tämänkin jälkeen.

– Tilannettahan voidaan toki jäädä surkuttelemaan, mutta eihän tälle asialle voi mitään, Huntersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Juutilainen painottaa.

– Nyt pelaajat pääsevät tekemään paljon juttuja henkilökohtaisesti. Eihän tilanne tietenkään ihanteellinen ole, mutta ei tälle tosiaan mitään voi.

– Tämänkin tilanteen voi kuitenkin kääntää positiiviseksi. Lepuutetaan jokainen otsaamme, ja otetaan tähän väliin hyvä fyysinen jakso joka jätkälle.

– On asioita mihin voimme vaikuttaa, ja mihin emme voi vaikuttaa. Tuskin kukaan tätä haluaa tai toivoisi mihinkään Suomen paikkakunnalle, mutta tilanne on se mikä on, ja mennään sen mukaan.

Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) tiedote 20.11.

Yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.-13.12.2020.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin.

Sairaanhoitopiirit ja kunnat voivat antaa yksityistilaisuuksien järjestämisestä suosituksia, joita jokaisen on syytä noudattaa omalta osaltaan.

https://www.avi.fi/web/avi/-/yli-20-hengen-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-kokoukset-kielletaan-helsingin-ja-uudenmaan-sairaanhoitopiirin-alueella-23-11-13-12-2020-etela-suomi-

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut