Porvoon Taekwondon Jenna Rämö potki EM-pronssia Euroopan seuramestaruuskilpailuissa

Taekwondo: Porvoon Taekwondosta oli kolme ottelijaa kilpailemassa Euroopan seuramestaruuskilpailuissa.

Porvoon Taekwondon Jenna Rämö (vas.) nappasi pronssia Euroopan seuramestaruuskilpailuista Kroatian Zagrebissa. Svetlana Laskovic/Restrike
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Taekwondon, taekwondolupaus, 13-vuotias Jenna Rämö jatkoi nousujohdannaista uraansa ottelussa. Tällä kertaa palkintokaappiin tuli taekwondon Euroopan seuramestaruuskilpailuiden pronssi kadettien alle 33-kiloisten sarjasta Kroatian Zagrebissa. Rämön lisäksi, Porvoon Taekwondosta kilpailuissa olivat mukana myös Inka Ravaska (tytöt -52 kg) ja Jimi Halenius (pojat -73 kg).

Jenna Rämö voitti 8th Open European Club Championship turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Ukrainan Yaryna Kostyukin komeasti, pistein 41–28. Voitollaan porvoolainen eteni suoraan oman ottelukaavionsa semifinaaliin, jossa Serbian Masa Nesicin vei kuitenkin selvän voiton pistein 4–24. Rämölle kuitenkin hienosti pronssia kovatasoisesta kadettisarjasta. Nesic oli etukäteen rankattu sarjan ykköseksi, ja hän voittikin odotetusti lopulta kultaa sarjasta.

Rämö oli tyytyväinen pronssiinsa, varsinkin, kun heti ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli kova ukrainalainen, jonka ottelutyyli oli melko erilainen, mihin Rämö oli tottunut.

– Yaryna ei ollut vahva teknisesti, mutta hän oli fyysinen ja käytti minua vastaan hiukan rajakeinoja, muun muassa toistuvaa lyöntiä olkaani. Se ei ole sallittu pistealue, mutta keino heikentää vastustajaa, Rämö kertoo.

– Yarynan kunto petti kuitenkin ottelun kolmannessa erässä, jonka jälkeen minulla oli helpompi kasvattaa omaa pistetiliäni.

– Masa oli teknisesti taitavampi kuin Yaryna. Valitsinkin ehkä hiukan liian uhkarohkean taktiikan heti ottelun alussa, joka tällä kertaa kostautui.

Haluja olisi ollut finaaliin saakka.

Jenna Rämö

– Kumpaankin otteluun valmistautuminen oli melko uuvuttavaa, koska otteluiden piti alun perin olla suhteellisen nopeasti peräkkäin samana päivänä. Ensimmäinen ottelu venyi kuitenkin myöhäiseen iltaan, enkä ollut silloin ehkä ihan terävimmilläni, vaikka voitinkin ottelun.

– Toisen kilpailupäivän lepoaamu, vaihtuikin aikaiseen herätykseen ja niukkaan aamupalaan. Ottelu piti alkaa kello 9, mutta alkamisaika venyikin parilla tunnilla.

– Haluja olisi ollut finaaliin saakka, mutta ensimmäiseen otteluvoittoonkin täytyy olla varsin tyytyväinen näin kovassa sakissa. Yarynallakin on kuitenkin saavutuksissaan muun muassa European Clubs Championships -lastensarjan voitto 2018 ja President´s Cupin voitto 2019.

Porvoon Taekwondon Inka Ravaska otteli ensimmäisessä ottelussaan varsin tasaisesti kaksi ensimmäistä erää, tilanteen ollessa tauolle mentäessä 6–7. Kolmannen erän pieni riskinotto kostautui, ja Ravaskan ranskalaisvastustaja sai kuuden pisteen arvoisen pääosuman. Näin voitto karkasi Ranskaan, ja Ravaskalle viides sija omasta sarjastaan. Jimi Halenius kohtasi vastaavasti avausottelussaan kovan, turkkilaisen vastustajan. Hyvästä yrityksestä huolimatta, turkkilainen nappasi varsin selvän voiton 6–20 pistein. Turkkilainen sijoittui sarjassa lopulta toiselle sijalle. Helenius sijoittui sarjassaan Ravaskan tapaan viidenneksi.

Kolmikon ja Porvoon Taekwondon ottelun valmentaja Mato ”Miki” Krnjic, oli varsin tyytyväinen suojattiensa otteisiin kilpailuissa.

– Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen kaikkien suorituksiin kilpailuissa, Krnjic toteaa.

– Inka on tehnyt suuren harppauksen eteenpäin, ja otteli erittäin tasaisesti vastustajansa kanssa. Inkan vastustaja otti sarjassa kuitenkin lopulta hopeaa.

– Jimillä on ollut kesän ja syksyn aikana loukkaantumisesta johtuvaa harjoittelun vähyyttä, mutta hän pystyi silti tarjoamaan hyvää vastusta kovalle turkkilaiselle, jolla on kontollaan useita kansainvälisten G-kilpailujen kultamitaleita. Myös Jiminkin vastustaja otti kilpailussa hopeaa.

– Jenna jatkoi hyviä otteitaan. Itse kilpailuun liittyen, Jenna tuntui jännittävän eniten kilpailupaikalla otettavaa koronatestiä.

– Kaikilla kilpailijoilla, toimitsijoilla, valmentajilla ja tuomareilla piti olla tuore negatiivinen koronatestitulos, joka otettiin itse kisapaikalla ennen kisoja.

Suomesta, kilpailuissa oli mukana yhteensä kuusi nuorta ottelijaa, ja kotiintuomisina tuli yhteensä neljä mitalia. Rämön lisäksi, mitaleille pääsivät Taekwondo Nurmijärven Aina Kirtselis (kulta, lapset alle 33 kg), Helsingin Taekwondoseuran Inari Susiluoto (hopea, kadetit alle 37 kg) ja Helsingin Taekwondoseuran Otto Susiluoto (pronssi, nuoret alle 45 kg). Porvoolaisten kausi päättyy nyt lepotaukoon lajiharjoittelusta. osittain myös kilpailuiden kautta tulleen koronakaranteeninkin vuoksi. Rämöllä oli alun perin tarkoitus osallistua myös joulukuun puolivälissä Sarajevossa käytäviin kadettien EM-kilpailuihin, mutta Suomen Taekwondoliitto on päättänyt nykyisen koronatilanteen vuoksi, että Suomesta ei maajoukkuetta kisoihin tällä kertaa lähetä.

Taustat

Jenna Rämö

Ikä: 13 vuotta.

Seura: Porvoon Taekwondo.

Koulu: Lyceiparkens skola, seitsemännellä luokalla.

Vyöarvo: 2. kup eli punainen vyö. Kilpailuvyö 1. poom-arvo, eli alle 15-vuotiaan musta vyö.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Suomen liigamestaruus 2018 ja 2019, hopea Luxemburg Open 2019, EM 9. sija 2019 ja G1-EM eli seurojen välinen EM-pronssi 2020.

Lempimusiikki: Suomalainen ja ulkomaalainen pop-musiikki.

Lempiruoka: Italialainen ruoka, kuten pasta ja pizza sekä kiinalainen ruoka.

Motto: ”I can do it!” (Kaikkeen pystyy jos sitä tarpeeksi haluaa).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut