Porvoon Akilles Bandyn kotiottelu jouduttiin perumaan koronaviruksen ja epävarman tekojään vuoksi – joukkue ei ole päässyt vielä kertaakaan harjoittelemaan isolla jäällä

Jääpallo: Akilles Bandyn piti pelata kauden ensimmäinen kotipeli Porvoon Pallokentän tekojäällä Lappeenrannan Veiterää vastaan lauantaina.

Akilles Bandy sai Kokonniemen jäähallista Huntersilta vapautuneet harjoitusvuorot, joilla joukkue hio iskukykyään Bandyliigaan. Arkisto/Timo Pasanen
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy joutui perumaan lauantaisen Bandyliigan kotiottelunsa, jossa sen oli tarkoitus pelata kauden ensimmäinen kotiottelu Lappeenrannan Veiterää vastaan. Porvoon tekojää ei ole vielä luistelukunnossa, ja on täysin epävarmaa, onko jäätä mahdollisuus saada lauantaiksi pelikuntoon. Aikaa on joka tapauksessa sen verran vähän, että Akilles päätti suosiolla siirtää kotiottelunsa ensi vuoden puolelle. Uudet järjestelyt liittyvät myös Uudenmaan leviämisvaiheessa olevaan covid-19 pandemiaan. Molemmat seurat haluavat kantaa vastuunsa vaikeassa pandemian leviämistilanteessa ja vähentää osaltaan mahdollisia tartuntariskejä Porvoossa.

Akilles Bandyn ja Veiterän välinen ottelu Porvoossa, pelataan vasta 30.1.2021. Silloin kaksikon oli alun perin tarkoitus kohdata toisensa Lappeenrannassa. Akilles pääsee kuitenkin pelaamaan Veiterää vastaan myös tulevana viikonloppuna, kun se matkustaakin tällä kertaa Lappeenrantaan, jossa Veiterä toimii ottelun isäntänä. Ottelu alkaa Lappeenrannassa kello 15. Ottelut siirretään siis päikseen seurojen kesken. Akilles ei ole luonnollisestikaan päässyt vielä kertaakaan harjoittelemaan ulkojäille, kun sellaista ei Porvoossa ole. Tällä viikolla Akilles Bandyn miesten edustusjoukkue on saanut kaikki Huntersin miesten edustusjoukkueen harjoitusajat, koska Hunters on tällä hetkellä AVI:n ja Jääkiekkoliiton määräämällä harjoitustauolla.

Olemme tehneet kaikki asiamme varsin hyvin, ottaen huomioon ne olosuhteet, jotka meille on olleet tarjolla.

Jari Hyttinen

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen korostaakin, että ison ulkojään puutuminen harjoituksista on ongelmallista joukkueelle.

– Viime vuonna tähän mennessä olimme pelanneet jo 12 peliä ja harjoitelleet jääpallokentällä 14 kertaa. Nyt vastaavat luvut ovat 6 + 1, Hyttinen kertoo.

– Jokainen varmaan ymmärtää kuinka iso ero on. Olemme valmistautuneet kauteen kaikesta huolimatta hyvin. Olemme tehneet kaikki asiamme varsin hyvin, ottaen huomioon ne olosuhteet, jotka meille on olleet tarjolla.

– Perinteiset ruotsinleirimme vei korona. Kaupungin meille tarjoamia mahdollisuuksia ei voi vastaavasti juurikaan kehua.

– Tekojää olisi pakkasjakson myötä ollut kunnossa jo 10.11., jos halua olisi ollut. Jäähallissa vuoromme ovat olleet todella myöhään illalla, esimerkiksi tiistaisin kello 21.38-22.30. Käsittämätöntä.

– Tällä viikolla saimme oman aktiivisuuden ansiosta, Huntersin edustukselta vapautuneet vuorot tiistaille ja keskiviikolle. Jatkosta ei ole mitään tietoa tällä hetkellä. Olisi jännä nähdä, miltä Veikkausliigajoukkueen peli näyttäisi, jos he saisivat harjoitella vain kaukalon kokoisella tekonurmella, ja vain iltamyöhäisellä.

Joukkue on erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa

Itse joukkueen nykykuntoon, iskukykyyn ja kokoonpanoon Hyttinen on kuitenkin tyytyväinen. Joukkueen asenne on kohdillaan, ja joukkuehan otti jo kaksi vakuuttavaa voittoa, viikko sitten Bandykaudenavauksessaan Oulusta ja Varkaudesta.

– Fyysisesti olemme erittäin hyvässä kunnossa, Hyttinen toteaa.

– Harjoittelun puutee alkaa kuitenkin näkymään, varsinkin hyökkäyspelimme rakenteessamme.

Tätä joukkuetta on ilo valmentaa. Kunpa sitä vain saisi tehdä edes hieman paremmissa olosuhteissa.

Jari Hyttinen

– Viime vuonna harjoitellut asiat toki toimivat vieläkin suhteellisen hyvin, ja yhden uuden vahvuuden olemme pystyneet joukkueellemme kaukalossakin luomaan.

– Fiilis joukkueessamme on kaikesta huolimatta erittäin hyvä, ja käytössä oleva kokoonpano on erinomainen.

– Varkaudessa, viime sunnuntaina kaksi pelaajaa halusi ottelun jälkeen lisätä omaa rasitustaan pelin jälkeen, ja he kysyivät minulta, mitä kannattaisi tehdä. Tekivät sitten ohjeen mukaan luisteluvetoja jäällä pelimme jälkeen. Vastaavaa oma-aloitteisuutta ja halua harjoitella, en ole ennen jääpallon parissa kokenut. Tuli hyvä mieli ja luistelin toki itsekin pelaajien mukana.

– Tätä joukkuetta on ilo valmentaa. Kunpa sitä vain saisi tehdä edes hieman paremmissa olosuhteissa, Hyttinen manaa.

Akilles ja Veiterä ottivat mittaa toisistaan keväällä Bnadyliigan finaalissa

Akilles Bandy ja Veiterä kohtasivat toisensa viime keväänä Bandyliigan finaalissa, jossa Akilles vei pidemmän korren, ja Suomen mestaruuden. Hyttinen odottaakin kovaa ottelua lauantaille.

Toivon, että pelistä tulee vauhdikas ja hyvätasoinen. Siitä olisi meille kaikkein eniten hyötyä juuri nyt.

Jari Hyttinen

– Veiterällä on hyvä joukkue, vaikka he ovatkin kokeneet tälle kaudelle paljon muutoksia, Hyttinen kommentoi.

– Olen nähnyt videolta kolme heidän otteluaan, ja heidän uusi pelitapansa ei ehkä ole vielä täysin vakiintunut.

– Veiterän uusi valmentaja, Tero Nieminen, joka on toiminut yli 10 vuotta futiksen parissa, tuo varmasti mukanaan analyyttisemmän toimintatavan kuin edeltäjänsä.

– Veiterän Eetu Peuhkuri on joukkueensa selkeä johtotähti ja hyökkäyskalusto on joukkueessa muutenkin hyvä. Heikkouksiakin tosin löytyy.

Porvoolaiset luottavat omaan tekemiseensä, sekä hyväksi havaittuun tapaan pelata jääpalloa. Kaikkiin vastustajiin tutustutaan muun muassa videoiden kautta tarkkaan etukäteen, ja niiden kautta tehdään ottelukohtainen pelistrategia.

– Haluamme hallita pelin rytmiä ja pitää sen korkeana läpi ottelun, Hyttinen kertoo.

– Veiterä aiheuttaa joillekin pelaajillemme eritystehtäviä puolustuspelaamisen suhteen. Omassa hyökkäyspelissämme pyrimme toki hyödyntämään vastustajan heikkoudet.

– Veiterää vastaan, tilanteenvaihtojen merkitys, sekä oman joukkueemme tasapainon ylläpitäminen, korostuvat.

– Meidän viime kautemme väliset ottelut olivat varsin tasaisia. Finaalissa olimme toki ylivoimaisia.

– Veiterä keskittyy varmasti juuri meidän haastamiseemme ja voittamiseen, joten tuskin tulemme pääsemään helpolla.

– Toivon, että pelistä tulee vauhdikas ja hyvätasoinen. Siitä olisi meille kaikkein eniten hyötyä juuri nyt.

Korona huolettaa kaikkia, mutta silti kaikki haluaa vain päästä pelaamaan jos sille ei ole esteitä

Viime viikonloppuna Akilles Bandy kohtasi Oulun Luistinseuran (OLS), jossa on nyt todettu koronatapaus joukkueessa. Hyttinen korostaa, että Akilles Bandyssa tilanteeseen suhtaudutaan vakavasti, ja käytössä ovat kaikki toimenpiteet, ettei joukkueessa tulisi vastaavaa tilannetta eteen.

– Seuraamme koronatilannetta koko ajan tarkasti. Vältämme turhia riskejä, Hyttinen korostaa.

– Muutama pelaaja on viime viikkojen aikana käynyt oireiden takia testissä, mutta positiivisia tuloksia niissä ei ole onneksi ollut.

– Viime viikonlopun kiertueelta yksi oli kokonaan pois ja kaksi pelaajaamme lähetimme kotiin ja testeihin heti flunssaoireiden ilmaantuessa.

Akilles Bandy haluaa vedota kannattajiaan noudattamaan turvallisuusohjeita ja vastuullisuutta, jotta yhdessä saamme tänä haasteellisena aikana järjestettyä turvallisesti elämyksiä porvoolaisille.

Jari Kettunen

Porvoon kaupungin liikuntatoimella on edelleen vakaa aikomus saada tekojää mahdollisimman pian käyttöön, mahdollisesti jo viikonlopun aikana, jos säät suosivat. Akilleen kotiottelu, on joka tapauksessa siirretty tässä vaiheessa, eikä se enää muuksi muutu, vaikka jää saataisiinkin lauantaihin mennessä kuntoon. Lauantain kotiotteluun, ennakkoon lippunsa lunastaneille, palautetaan rahat tai vaihtoehtoisesti he voivat halutessa käyttää hankkimansa lipun tammikuun lopun kotiottelussa Akilles–Veiterä lauantaina 30.1.2021.

– Akilles Bandy haluaa vedota kannattajiaan noudattamaan turvallisuusohjeita ja vastuullisuutta, jotta yhdessä saamme tänä haasteellisena aikana järjestettyä turvallisesti elämyksiä porvoolaisille, Akilles Bandyn puheenjohtaja Jari Kettunen korostaa.

– Teemme luonnollisesti yhteistyötä kaupungin tartuntatautiviranomaisten kanssa ja reagoimme mahdollisiin uusiin määräyksiin, välittömästi tilanteen sitä vaatiessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut