Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hunters Juniorseille ja Porvoon Taitoluistelijoille tuli Porvooseen ennenaikainen joululoma – harjoitukset ovat tauolla ainakin 20. joulukuuta saakka

Koronaepidemia: Porvoon Taitoluistelijat ja Hunters Juniors keskeyttävät kaiken seuratoimintansa joulukuun loppuun saakka.

Porvoon Taitoluistelijat (PTL) ja Hunters Juniors suhtautuvat vakavasti ja ymmärtäväisesti Porvoon kaupungin määräämiin, koronaepidemian tuomiin rajoitustoimenpiteisiin ja suosituksiin. Molemmat seurat keskeyttivätkin kaiken seuratoimintansa kaupungin määrittämän aikataulun puitteissa 20.12.2020 saakka.

Kaikki Porvoon kaupungin hallinnoimat liikuntatilat, ulkoliikuntaa lukuun ottamatta, ovat pois käytöstä 20.12.2020 saakka. Virallisesti määräys astui voimaan maanantaina. Näin myös jäähalli on pois käytöstä, eikä siellä voi tänä aikana harjoitella.

– Suomen Jääkiekkoliittohan myös keskeytti perjantaina 27.11. kaiken sarjatoiminnan HUS-alueella tai HUS-seuran ollessa ottelussa toinen joukkue, Hunters Juniorsin puheenjohtaja Juha Aaltonen kertoo.

– Kaikki meidän harjoittelumme on nyt tauolla maanantaista eteenpäin aina tuonne 20.12. saakka.

– Myös joissain muissa sairaanhoitopiireissä ollaan menossa kohti samaa tilannetta median mukaan. Hunters Juniorsien kaikki pelit ovat näin ollen myös seis, ja myöskään mitään turnauksia tai tapahtumia ei luonnollisesti järjestetä.

Myös Porvoon Taitoluistelijoiden harjoitukset ovat tauolla 20.12. saakka.

Nyt on oikea aika tehdä koviakin toimenpiteitä.

Juha Aaltonen

– Koronapandemian tilanne ja viime viikkojen suunta on huolestuttava, ja meidän molempien seurojen tehtävä on kantaa oma vastuumme asiassa, Porvoon Taitoluistelijoiden puheenjohtaja Petra Bojers korostaa.

– Seura, joukkue- ja ryhmätoimintamme on pysähdyksissä kaupungin määrittelemän aikavälin.

– Käynnistämme toimintamme uudestaan, kun saamme siihen taas luvan ja olosuhteet käyttömme.

Molemmissa seuroissa löytyy nyt määrätyille rajoituksille ymmärrystä. Kaikkien tahtotila on, että koronaepidemiasta selvitään, ja sen jälkeen voidaan jälleen palata normaaliin arkeen.

– Kyllä meiltä rajoituksille löytyy ymmärrystä, ja myös urheiluseurojen on kannettava vastuu osana yhteiskuntaa, Juha Aaltonen painottaa.

Käynnistämme toimintamme uudestaan, kun saamme siihen taas luvan ja olosuhteet käyttömme.

Petra Bojers

– Olemme saaneet harjoitella ja pelata kuitenkin jääkiekkoa koko loppukesä sekä syksy.

– Kun asiat laittaa mittasuhteisiin, ja suhteuttaa pandemian vaikutuksia moneen muuhun asiaan, voimme olla tyytyväisiä, että toimintamme on ollut jäsenillemme turvallista ja olemme saaneet harrastaa. Jääkiekko tulee kyllä taas takaisin, kun aika on oikea.

– Nyt on oikea aika tehdä koviakin toimenpiteitä, jotta harrastukset voisivat taas jatkua, pandemiatilanteen käännyttyä parempaan suuntaan, mahdollisimman pian.

– Toivotan jokaiselle seuratoimijakollegalle myös jaksamista näinä vaikeina ja isojen päätösten aikoina. Vastuullisuus ja turvallisuus on kuitenkin lasten ja nuorten seuratoiminnan yksi kantava yhdistäjä, joten muistetaan se mielipiteiden ja näkökulmien ristitulessa.

– Toivomme myös, että jokaisessa porvoolaisessa kodissa jaksetaan olla vastuullisia, ja samalla huolehtia lastemme riittävästä liikkumisesta tämän sulkuajankin aikana, Petra Bojers muistuttaa vastaavasti.

– Seuratoiminnan jäädessä kokonaisuudessaan tauolle, näemme suurena haasteena lasten ja nuorten vapaa-ajan siirtymisen kokonaisuudessaan perheiden ja vanhempien vastuulle.

– Emme aseta omaa meidän toimintaamme kotien vastuun ja vaikutusmahdollisuuksien yläpuolelle, mutta olemme tarjonneet yhteensä noin 500 lapselle ja nuorelle mahdollisimman turvallisen ja valvotun harrastamisympäristön Porvoon jäähalleilla koronapandemiaa kunnioittaen.

Myös Porvoon Huntersissa, koronaepidemian tuomat rajoitukset ovat tuoneet tummia pilviä miesten edustusjoukkueen ylle. Harjoittelu on tauolla, ja seuraavan kerran otteluita päästään pelaamaan vasta ensi vuoden tammikuussa. Aiemmin jääkiekko liitto rustasi Suomi-sarjan otteluohjelman siten, että Huntersilla olisi ollut vielä joulukuussa kaksi ottelua, mutta nyt nekin siirrettiin suosiolla ensi vuoden puolelle.

– Tilannehan on lähes samanlainen kuin valmistautuminen uuteen kauteen kesällä jäitä odotellessa, Porvoon Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki harmittelee.

– Meidän jääharjoittelumme ja muukin yhteisharjoittelu, on nyt tauolla näillä näkymin 1,5 kuukautta. Aloita siinä nyt täysipainoisesti ikään kuin uudelleen.

– Otteluja on siirretty jo paljon koko Suomi-sarjassa. Nyt moni sairaanhoitopiiri on siirtynyt, ja lisää siirtyy koronan leviämisvaiheeseen. Otteluohjelmat menevät edelleen uuteen asentoon.

– Tästä tulee väistämättä mieleen, että jos korona ei taltu, eikä rokotusohjelma käynnisty tammikuussa, niin sarjan pelaaminen nykymuodossaan loppuun saakka ei kyllä ole mahdollista.

– Tietenkin aikataulua venyttämällä poikkeuksellisesti huhtikuun loppuun tai osittain jopa toukokuulle, saataisiin urheilullinen ratkaisu Suomi-sarjaan ja kaikkiin muihinkin jääkiekkosarjoihin.

– Meidän Porvoon Huntersin kolme joukkuettamme elää nyt melko suuressa epätietoisuudessa, mutta toivomme edelleen parasta, vaikka pelkäämme edelleen kaikkien urheiluihmisten ja kaikkien liikuntalajien tavoin pahinta.