Uuteen kunniagalleriaan pääsi kymmenen paraurheilussa ansioitunutta

Paraurheilun kunniagalleria on saanut ensimmäiset kymmenen jäsentään. Kunniagalleriaan nimettiin menestyneitä urheilijoita ja suomalaisen vammaisurheilun kehittämiseen osallistuneita.

Kaikki kunniagalleriaan nyt nimetyt urheilijat ovat menestyneet paralympialaisissa. Eniten mitaleja on kerännyt Jouko Grip, joka voitti kesä- ja talviparalympialaisissa yhteensä 18 mitalia.

Pälkäneläinen Grip, 71, voitti vuonna 1984 New Yorkissa järjestetyissä kesäparalympialaisissa kultaa yleisurheilun 800 metrillä ja 1 500 metrillä. Isoimman mitalisaaliin hän keräsi kuitenkin talvikisoista, joissa hän kahmi mitaleja maastohiihdossa ja ampumahiihdossa vuosina 1980–1994.

Gripin lisäksi urheilijoista kunniagalleriaan nimettiin yleisurheilija Pekka Kujala sekä hiihtäjät Tanja Kari, Kirsti Pennanen ja Pertti Sankilampi.

Nimetyiksi tulivat myös Sotainvalidien urheiluliiton perustajajäsen Alvar Sandström, näkövammaisten urheilun kehittäjä Arvo Karvinen, kehitysvammaisten liikunnan edistäjä Eija Kangas-Virtanen, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat Syken perustajajäsen Ilkka Vass ja paraurheilun kehittäjä Veikko Puputti, joka ansioitui myös jääratakelkkailun viisinkertaisena paralympiakultamitalistina.

Kunniagallerian nimetyistä Karvinen, Kujala, Sandström ja Vass saivat tunnustuksen postuumisti eli kuolemansa jälkeen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut