Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esapekka Lappi säväytti Monzassa – "Piti vain viskata poikittain"

Ensi kauden työpaikkaa varten näyttöjä ajava M-Sport Fordin Esapekka Lappi aloitti vahvasti rallin MM-kauden päätöskilpailun Monzassa perjantaina.

Pieksämäkeläinen on avauspäivän jälkeen kilpailussa toisena. Edellä ajava Hyundain Dani Sordo on vain sekunnin päässä.

– Tuntuu tosi hyvältä, vaikka ei johdossa ollakaan. Tässä tilanteessa emme ole olleet päivän päätteeksi pitkiin aikoihin. Se varsinkin lämmittää, että ajettiin vaikeissa olosuhteissa ilman isompia virheitä, Lappi totesi.

Lappi yllätti valitsemalla päivällä lumikelin renkaat, joiden turvin mies rykäisi kovan pohja-ajan kolmannelle erikoiskokeelle.

– Vähän piti olla varpaisillaan, kun oli niin liukasta. Yllätyksiä ei kuitenkaan tullut niin paljon kuin odotin. Lumipyörillä oli ihan hauskaa ajaa soralla. Ei siinä muu auttanut kuin vaan viskata poikittain. Pyörä puri ihan hyvin, Lappi naureskeli.

Lunta ja loskaa luvassa

Sebastien Ogier on kilpailussa kolmantena ennen MM-johdossa ajavaa tallikaveri Elfyn Evansia ja Hyundain Ott Tänakia. Toyotan Kalle Rovanperä ajaa kuudentena 24,8 sekuntia kärkeä perässä.

– Täytyy sanoa, että hirveästi ei ollut tilanteita. Muut sammuttelivat autojaan, menivät leveäksi tai osuivat johonkin, mutta minulla ei ollut mitään sellaista, Rovanperä summasi.

Rovanperän tavoitteena on tukea Toyotan pyrkimystä nousta Hyundain ohi valmistajien mestariksi Evansin ja Ogierin taistellessa kuskien mestaruudesta.

– Viimeinen riski jäi ottamatta. Ajoissa olisi vielä parannettavaa, mutta tarkoitus on vain pysyä mukana. Ihan suunnitelmien mukaan edetään, Rovanperä tokaisi.

Lauantaina ajetaan pienillä vuoristoteillä, joten olosuhteet ovat entistä rajummat.

– Siellä voi olla jopa kymmeniä senttejä lunta huipulla reilussa kilometrissä. Täällä oli vielä turvallista pyöritellä, mutta huomenna voi olla vaikeampaa. Ei varmasti ole nautinnollista, Lappi sanoi.

– Jos menee loskaksi, niin se on kaikkein pahin. Siinä on ihan matkustaja, jos pyörä menee loskan päälle. Lumella voi kyllä ajaa, Rovanperä säesti.