Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Robert Helenius kaipaa lisää yhteistyökumppaneita – nyt on loistava mahdollisuus päästä kirjoittamaan suomalaista nyrkkeilyhistoriaa Heleniuksen nyrkkeilytiimin kanssa

Nyrkkeily: Robert “The Nordic Nightmare” Heleniuksen vuosibudjetti on noin 200 000 euroa vuodessa.

Ammattinyrkkeily ei ole halpaa hommaa. Jos haluaa maailman huipulle, kuten Porvoon oma poika, Robert Helenius haluaa, vaatii homma myös paljon rahaa. Harjoitusolosuhteet pitää luonnollisesti olla kunnossa, mutta sen lisäksi rahaa menee omaan nyrkkeilysaliin, sparrivastustajiin, taustatiimiin, valmennukseen ja manageriin. Valmistautuminen tuleviin ammattilaisotteluihin vaatii myös kovia nyrkkeilyleirejä, joissa tulisi niin ikään olla kovan luokan sparrivastustajia. Myös varusteet, lisäravinteet ynnä muut maksavat. Ja olisihan nyrkkeilijälle itselleenkin hyvä jäädä jotain oman arkensa pyörittämiseen. Heleniuksen vuosibudjetti liikkuu noin 200 000 euron hujakoilla.

Heleniuksen ja ahvenanmaalaisen Ålands Penningautomatföreningin eli Paf:n yhteistyö loppui huhtikuussa 2020. Kaksikon välinen yhteistyö ehti jatkua viisi vuotta.

– Emme ole millään tavalla katkeria, ettei meidän ja Paf:n yhteistyö enää jatkunut, nyt kun sopimuksemme raukesi. Tätä haluan kaikille korostaa, että se ymmärretään varmasti, Robert Heleniuksen manageri Markus Sundman painottaa.

– Paf antoi kuitenkin meille sen mahdollisuuden, että olemme nyt siinä tilanteessa, missä me nyt olemme.

– Sen yhteistyösopimuksemme ansiosta Robbe on pystynyt treenaamaan koko ajan sataprosenttisesti.

Olemme kirjoittamassa suomalaista nyrkkeilyhistoriaa.

The Nordic Nightmaren nyrkkeilytiimillä on tällä hetkellä kolme yhteistyökumppania, mutta niin sanottu pääyhteistyökumppani puuttuu Paf:n irtauduttua yhteistyöstä.

– Emme halua itkeä tai valittaa, mutta onhan tämä kovaa peliä myös taloudellisesti, Sundman kommentoi.

– Olisihan se kuitenkin kieltämättä tosi hienoa, jos saisimme jälleen jonkun pääyhteistyökumppanin, joka ottaisi meidän vuosibudjetistamme isomman kakun.

– Kaikki sponsorit ja yhteistyökuviot ovat tervetulleita. Uskon, että kaikki osapuolet hyötyisivät yhteistyöstä.

– MM-titteliottelua varten, meidän pelkkä leiribudjettimme on noin 30 000-40 000 euroa. Tässä ei ole vielä mitään saleja tai muuta, vaan tämä sisältää pelkästään sparrit. Vastustajillakin on tietysti omat valmentajansa. Siihen lisätään vielä lennot, hotellit, ruoat ja palkat. Kaikesta pitää aina maksaa jotain.

Kaikki apu otetaan avosylin vastaan, joka auttaa matkalla maailmanmestaruuteen.

– Pyrimme luonnollisesti tarjoamaan Robbelle parhaan mahdollisen lähtökohdan titteliotteluun. Tilanne on todella haastava Suomessa raskaansarjan nyrkkeilijälle, kun ilmaista harjoitteluvastustajaa ei edes pohjoismaista löydy, ainakaan Robben tasolla.

– Kyllä tässä kaikki ovat kaivaneet säästöporsaansa esille, että tämä mahdollistuisi. Eipä tässä itsekään tule paljon tunteja laskettua, kun teen töitä Robben maailmanmestaruuden eteen.

Robert Helenius yrittää keskittyä vain nyrkkeilemiseen, mutta toki talouspuolikin pyörii ajatuksissa, vaikka manageri Markus Sundman vastaakin tästä puolesta.

– Uuden pääyhteistyökumppani löytyminen olisi tietysti tosi tärkeää, että voisi jatkaa täysipainoisesti MM-titteliottelumatkaa ja pitää hyvää draivia yllä. Kyllähän yhteistyökumppanit ovat tässä hommassa elintärkeitä, Helenius toteaa.

– Olen menossa tekemään itseäni raskaansarjan maailmanmestariksi. Kaikki, jotka haluavat olla tällä matkalla mukana, niin nyt siihen on loistava tilaisuus. Sitä kautta saa kyllä paljon maailmanlaajuista näkyvyyttä.

– Kaikki, jotka olemme tässä mukana, olemme kirjoittamassa suomalaista nyrkkeilyhistoriaa. Kyllä meidän on jo korkea aika saada ainakin yksi raskaansarjan maailmanmestari Suomeen.

– Kaikki apu otetaan avosylin vastaan, joka auttaa matkalla maailmanmestaruuteen.