Torsti ei pääse rinteeseen – sunnuntain suurpujottelukilpailu siirrettiin

Alppien alueella on satanut runsaasti lunta. Kuva Itävallan puolelta Tirolista. AFP / LEHTIKUVA

STT

Italian Santa Caterinassa piti laskea sunnuntaina alppihiihdon miesten maailmancupin suurpujottelukilpailu, mutta Kansainvälisen hiihtoliiton tiedotteen mukaan kilpailu siirrettiin huolellisen harkinnan jälkeen maanantaille. Syynä siirtoon ovat heikot sääolot.

Suomen Samu Torstin piti laskea sunnuntain kilpailussa. Santa Caterinan rinteissä kisattiin jo lauantaina, jolloin Torsti oli avauskierroksen jälkeen 24:s ja putosi toisella kierroksella 27:nneksi.

Kroatian Filip Zubcic oli lauantain nopein ennen Slovenian Zan Kranjecia ja Sveitsin Marco Odermattia. Sveitsiläinen johtaa suurpujottelucupia kahden kilpailun jälkeen. Kokonaiscupin kärjessä on Ranskan Alexis Pinturault, joka jäi lauantaina viidenneksi.

Myös naisten kisat peruttiin - lumivyöryt vaarana

Sveitsin St. Moritzissa piti kisata tänä viikonloppuna alppihiihdon naisten maailmancupin vauhtilajien avaukset, mutta molemmat kilpailut peruttiin.

Lauantain supersuurpujottelu piti perua sankan lumisateen vuoksi, ja myös sunnuntain supersuurpujottelukilpailu pyyhittiin pois kalenterista. Kansainvälinen hiihtoliitto kertoi verkkosivuillaan lumivyöryvaaran kasvaneen alueella liian suureksi, ja St. Moritzin alppihiihtokeskus on nyt suljettu.

Naisten pitäisi päästä avaamaan kausi vauhtilajien osalta Ranskan Val d'Iseressä 18.–20. joulukuuta, jolloin ohjelmassa on syöksylaskun ja supersuurpujottelun kilpailut.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut