Mindi Nuutti ohjaa luistelijoita taidolla ja kokemuksella – Akilleen jääpallokoulussa luistelijat nauttivat peleistä

Akilleen jääpallokoulu on ilmainen ja vetää hyvin nappuloita treenaamaan. Timo Pasanen
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Ilmainen Akilleen jääpallojaoston jääpallokoulu on todella suosittu. Vuonna 2010 ja myöhemmin syntyneille lapsille VBO-jääpallokoulu pidetään pallokentällä tiistaisin kello 18-19. Tänä vuonna jääpallokoululaiset hakivat tuntumaa jo jäähallista. Aloituskerralla ulkojäillä viiletti reilut 60 luistelijaa.

Rehtori Ole Ekstam odottaa jonkin verran suurempaa osallistujamäärää. Hän näkee, että jäällä on vielä tilaa, ilman että tulee ahdasta.

– Tämä on mukava tapa aloittaa jääpallon harrastaminen. Pääsee luistelemaan isolla kentällä ja välineitäkin saa lainaksi. Oma kypärä ja luistimet tulee olla, niin sillä pääsee alkuun. Ohjaajina on kokeneita lajin pelaajia, joten pienet pelaajat ovat hyvissä käsissä, Ekstam kertoo.

Vuosia ohjaajana ollut Mindi Nuutti nauttii nuorten tyttöjen ohjaamisesta. Itsekin lajin jääpallokoulusta aloittaneena, hän haluaa tarjota hauskoja hetkiä lajin parissa.

– Luistelua, leikkiä ja pelaamista, siinä aina yhden harjoituskerran ohjelma. Parikymmentä tyttöä on ollut mukana ja siitä se alkaa. Jääpallo on hyvä laji tytöille ja hyvä luistelutaito vaatii harjoittelua. Jääpallokoulussa saa kavereita ja opetellaan uusia asioita. Vanhempana on mahdollista päästä siteen pelaaman oikein otteluita, Mindi sanoo.

– Ilman näitä taitavia ohjaajia ei olisi mahdollisuutta tehdä tätä. Myös miesten edustusjoukkueen pelaajia käy ohjaamassa nuoria lajin taitajia. Näin saamme mukaan myös esikuvia, Ekstam sanoo ja kertoo palanneensa lajin pariin 15 vuoden jälkeen.

Jääpallo on hyvä laji.

Mindi Nuutti

Lajin oppiminen ja kavereiden saaminen nousi monen pienen luistelijan mieleen harjoituksista. Joulukuun 15. on joulujippo ja välipäivinä on myös harjoitukset.

Pandemian leviämisen estämiseksi pukukopit ovat pois käytöstä.

– Tunnin mittainen harjoitusjakso organisoidaan tarkasti ja pyritään liikkumaan koko ajan. Moni jatkaa sitten pelaamaan joukkueeseen, joten alkukosketukset lajiin ovat tärkeitä, Ekstam sanoo.

Moni nuori pelaakin jääpalloa ja jääkiekkoa rinnakkain. Vanhoja kiekonpelaajia katselin kentän laidalla, kun jälkikasvu hakee tuntumaan tähänkin lajiin.

Muutamat pojat olivat tyytyväisiä, että pääsevät pelaamaan myös jääpalloa.

– Tämä on siistiä, kun saa pelata isolla jäällä, kuin kaukalossa, jossa on ahtaampaa. Myös pallon kanssa temppuilu on hauskaa, mutta lyöntiä täyty harjoitella, kun se on erilainen kuin lämäri lätkässä, pojat miettivät harjoitusten jälkeen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut