Kokonniemen latu avataan viikonloppuna – vain reilut 250 metriä on auki, mutta lunta riittää hiihtämiseen

Kokonniemen latujen rakentamisessa ovat olleet mukana Patrik Wiksten ja Akilleen hiihtojaoston Kim Lönnström. Timo Pasanen
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Maastohiihdon latujen odottajien pitkä piina päättyy. Kokonnimen Aurora-hallin taakse hiihtostadionille on saatu avattua lyhyt ympyrän muotoinen latu.

Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden työntekijät ovat ampuneet tykkilunta alueelle. Latu aukeaa lauantaina kaikille hiihtäjille, mutta erittäin lyhyenä.

Latua saatiin tehtyä tällä erää vain noin 250 metriä. Lunta ladun alla on riittävästi, mutta vielä ei ole pituutta kovin paljoa.

Kentänhoitaja Patrik Wiksten sanoo, että hiihtämiseen latu soveltuu erittäin hyvin.

– Olemme tehneet viikon mittaan tiiviisti töitä ja pystyimme myös luomaan tykkilunta hyvän määrän. Nyt päästään hiihtämään hyvissä puitteissa, sillä lumen paksuus noin 40 senttimetriä. Vielä ei valitettavasti ollut niin pitkä pakkasjakso, että lunta olisi saatu enemmän, Wiksten sanoo.

Lunta pyritään ampumaan lisää jo sunnuntaina.

– Meillä on uusia tykkejä ja kaikki viisi laitetaan taas töihin, niin lunta saadaan taas lisää. Heti maanantaina aamusta alkaen aloitamme lumen levityksen, että rataa voitaisiin pidentää. Pyrimme siihen, että saamme tehtyä noin viidensadan metrin ladun yhteen suuntaan. Eli näillä näkymin tiistaiaamusta Kokonniemessä oli noin kilometrin verran hiihdettävää. Lisälenkki lähtee metsän suuntaan ja pääsee kiertämään pientä lenkkiä, Wiksten sanoo.

Hiihtostadionilla ovat valaistukset kunnossa. Lumiolosuhteisiin pitää nykyään varautua lumetusjärjestelmällä ja Porvoon kaupungilla on valmius myös siihen. Mikäli lunta ei taivaalta tule, niin lumitykeillä kausi saadaan käyntiin ja pidettyä hengissä.

Akilleen Hiihtojaosto on ollut mukana talkoissa ja jaosto osti kaupungin käyttöön uuden lumitykin. Kim Lönnström kertoo, että Aktiasäätiö Porvoo sr antoi jaostolle 20000 euroa.

– Tämä summa käytettiin lumitykin hankintaan ja se on ollut nyt mukana kaupungin neljän lumitykin rinnalla. Halusimme olla mukana auttamassa kaupunkia, että lumetus onnistuu. Nyt ainakin saatiin hyvin lunta, että sentään päästään Porvoossa suksille.

Akilleen hiihtäjät ovat olleet ladulla eri puolilla Suomea.

– Nyt olemme ajaneet lumen perässä Lahteen, jossa on ollut lyhyt pätkä latua auki. Viime vuonna Kokonniemessä pääsi hiihtämään alle kymmenen päivää.

Lönnström näkeekin, että luonnonlumen tulon odottaminen on haastavaa.

– Ainoa tapa saada latu aikaiseksi on lumetus. Suunnitelmissa on saada hiihtostadionille kiinteä lumetuksen varmistava putkisto. Näin olisi nopea ja helppo tapa saada lumetus aikaiseksi. Aika näyttää miten suunnitelman käy.

Akilleella on kolmisenkymmentä kilpailevaa junioria, joten lähilumi auttaa reissujen vähentämisessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut