Butchersin uusi päävalmentaja Raynard McGruder tulee Yhdysvalloista – lajilegenda Ville Kurvinen tekee paluun kentille

Butchersin konkari Ville Kurvinen tulee olemaan kova luu Vaahteraliigassa. Viimeksi lempipuuhaa oli säkittää pelinrakentajaa. Arkisto/Timo Pasanen
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura Butchers on saanut miesten edustusjoukkueen pelaajistoon kovia nimiä. Liigan kaikkien aikojen suomalaisetenijä Ville Kurvinen tekee paluun Vaahteraliigaan. Myös Butchersin monivuotinen kapteeni ja puolustuksen kulmakivi Niko Pennanen tekee paluun Vaahteraliigaan. Molemmat ovat pelanneet viimeksi liigassa kaudella 2018.

Porvoolaisten kannalta se ehkä tärkein, eli päävalmentaja on myös nimetty. Butchersin päävalmentajaksi saapuu Raynard McGruder, joka on valmentanut yli 20 kautta Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä hän valmentaa New Manchester High Schoolissa. Peliurallaan McGruder pelasi Morris Brown Collegessa, jossa hän oli joukkueensa kapteeni sekä All-Conference pelaaja.

Porvoo on myös McGruderille tuttu, sillä hänen entinen yliopisto pelikaverinsa Tyrone Morgan pelasi Porvoossa QBna kaudella 1997.

– Odotan innolla tulla Porvooseen ja tekemään sitä mitä rakastan. eli valmentamaan amerikkalaista jalkapalloa. On hienoa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin Suomessa ja valmentamaan Butcheris liigajoukkuetta kohti Vaahteraliigan mestaruutta, McGruder viestittää.

Butchersin monivuotinen vastuupelaaja Mikko Seppänen jatkaa myös Porvoossa. Hän kertoo, että päävalmentajaa on kartoitettu monestakin eri suunnasta.

– Kotimaasta ei oikein löytynyt valmentajaa, joka olisi ottanut vastuun. McGruder tuli meidän tietoomme Tyrone Morganin kautta ja meille tämä on sopinut hyvin. Uusi valmentaja tietää mihin on tulossa, ettei ole ammattilaisliiga, Seppänen kertoo.

Olen valmis töihin.

Alvin Reels Jr.

Päävalmentajan aisapariksi kauden 2021 puolustuksen koordinaattoriksi on nimitetty Lasse Voipio. Voipiolla on pitkä ura amerikkalaisen jalkapallon parissa ja ottaa nyt ensimmäistä kertaa koordinaattorin roolin Vaahteraliigassa.

Tärkeä palanen on myös amerikkalaisen keskushyökkääjän löytyminen. Butchers ja Sean McAllen ovat sopineet, että yhdysvaltalainen tulee keskushyökkääjäksi. 22-vuotias yhdysvaltalaispelaaja saapuu Suomeen Worcester Polytechnic Institutesta, jossa hän pelasi 4-vuotta koulunsa joukkueessa. Tilastojen puolesta voidaan puhua erittäin nopealiikkeisestä pelimiehestä. Viimeisenä vuotenaan Sean McAllen valittiin oman alueensa Division3 All-Stars joukkueeseen.

– Hän näyttää videolla olevan vahva etenijä. Meillä on hyökkäyksessä linjassa myös Väinö Pääkkönen, joka sopii varmasti hyvin tähän kokonaisuuteen, Seppänen arvioi.

Porvoon puolustukseen tulee vahvistus, kun yhdysvaltalainen Alvin Reels Jr. liittyi Butchersin vahvuuteen. Michiganilainen Alvin on Dakota State University kasvatti ja napsi itselleen vuoden tulokas, North Star All-Conferense ja Puolustuksen kapteeni meriitit. Unkarin liigan Budapest Wolvesin riveissä tuli mestaruus Alvinin ollessa joukkueen kapteeni. Edelliset kaksi kautta Alvin pukeutui Straubing Spiders (GFL2 South) pelipaitaan.

– Olen valmiina tulemaan töihin ja auttamaan Butchersia. Uusi sarja ja kulttuuri kiinnostavat kovasti, Alvin Reels Jr. sanoo.

Butchers

Sean McAllen pelasi koko yliopistouransa aikana 41 ottelua, joissa hän kantoi palloa 728 kertaa edeten näillä 3878 jaardia sekä tehden 43 touchdownia, siihen kun lisätään 77 kiinniottoa ja 1037 jaardia sekä 7 touchdownia.

Alvin Reels Jr. johti kaudella 2019 Straubing Spiders puolustusta.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut