Kokonniemen ladulla jo nyt enemmän mittaa, kuin viime vuonna yhteensä – puhdas tykkilumi sai hiihtäjiltä kiitosta

Kokonniemen hiihtolatu on lumetettu nyt jo hyvänmittaiseksi. Timo Pasanen
Timo Pasanen

Timo Pasanen

Kokonniemen hiihtolatu on saanut taas lisämetrejä. Liikuntapalveluiden työntekijät ovat onnistuneet loihtimaan Aurora-hallin takana olevalle hiihtostadionille todella hyvät hiihtoladut. Tähän mennessä metsän siimekseen nouseva latu on kokonaispituudeltaan ruhtinaalliset 800 metriä.

Sen voi tässä mainita, että latu on jo nyt pidempi, kuin viime talvena kertaakaan. Lumitykeillä tehty keinolumi on mahdollistanut sen, että kansa pääsee hiihtämään hyvää latua.

Kokenut kuntoilija Leif Rikberg kiersi latua mielellään.

– Ihan hyvät kelit ovat ja hyvä kun saivat tehtyä vähän lisämetrejä. Vähän jäinen on latu-ura, mutta ihan hyvä on hiihtää. Tosiaan on pidempi jo nyt, kuin viime talvena saatiin yhteensä. Kyllä tänne mahtuu hyvin hiihtämään, Rikberg sanoi.

Seuraavaksi ladun rakentajat pyrkivät saamaan lisämetrejä stadionilta metsään päin. Nyt on jo saatu muutamia kymmeniä lisämetrejä aikaiseksi, mutta vielä ei ole hirveästi jatkoa luvassa. Pakkasjakso auttaisi saamaan lisää tykkilunta, sillä nyt kaikki lumi on käytetty nykyiseen latupohjaan.

Samaan aikaan latua kiersi myös Juha Huhtaniska.

Hiihto kuuluu minusta talveen.

Juha Huhtaniska

– Olen todella iloinen, että pääsee kotipuolessa hiihtämään. Ennen tätä kävin hakemassa lunta muualtakin, ennen tätä Lahdessa kävin myös hiihtämässä. Kiitos, että on hieno latu Kokonniemessä. Se mikä täällä Aurora-hallin takana on hyvää on todella puhdas lumi. Latu on hyvässä kunnossa ja huolletaan joka päivä.

Huhtaniska kiittelee kaupungin työtä ja ymmärrystä panostaa latuverkostoon.

– Hiihto kuuluu minusta talveen ja tämä Kokonniemi on hyvä osoitus kaupungin palveluista. Viime talvena latu oli olematon, joten tämä on hyvä asia. kun maahan sataa luonnonlunta ja kaupunki avaa muita latuja, niin hiihdän niissä mielelläni.

Humlan latu ja siitä lenkki Holkeniin ovat olleet aina Huhtaniityn mieleen.

– Kaikki ladut kierretään, kun kelit sen sallivat. Hieno asia, että kaupungilla on satsattu näin laajaan ulkoiluverkostoon. Tulisipa vain kunnon luminen talvi, Huhtaniska miettii.

Vaikka latu on lyhyehkö, niin jopa Akilleen hiihtojaostossa ollaan iloisia. Hiihtäjät pääsevät lumelle paljon lähempää. Muutama nuori hiihtäjä uskaltautui ladulle varttuneemman hiihtokaartin sekaan. Nuoret sanoivat, että latu on hyvä hiihtää ja ylämäki tuo taas raskautta pieneenkin lenkkiin.

– Hyvä on latu hiihtää, nuoret huikkasivat ohi mennessään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut