Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsi kesytti tehottomat Leijonat – puolustus uinui toisessa erässä

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi Moskovan EHT-turnauksessa Ruotsille 1–4 ja kärsi turnauksen avaustappionsa. Suomi tuhlasi ylivoimamahdollisuuksia etenkin avauserässä, mutta Ruotsi rokotti heti ensimmäisellä ylivoimallaan toisessa erässä.

Oscar Lindberg teki Ruotsin kaksi ensimmäistä maalia. Kolmannessa erässä Jesper Fröden ja tyhjiin osunut Mario Kempe kurittivat Leijonia. Ennen Kempen maalia Teemu Turunen kavensi 1–3:een.

– Tiukka peli, mutta olisi vaadittu enemmän vetoja. Syöttöjen vastaanottamisessa on parannettavaa. Ensimmäinen maajoukkuemaali lämmittää, mutta olisi ollut kiva voittaa Ruotsi, Turunen summasi TV5:n haastattelussa.

Maajoukkuedebytantti Janne Juvonen torjui Suomen maalilla 17 laukausta. Ruotsin Anders Lindbäck ehti kiekon tielle 20 kertaa.

– Numerot 4–1 eivät jätä hirveästi selitettävää. Koko peliä ja pelinkuvaa kun miettii, niin ensimmäinen erä oli todella hyvä. Hankimme ylivoimia ja veimme peliä selkeästi, mutta tehottomuus vaivasi. Emme saaneet kuparista rikki, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen mietiskeli.

Jalonen kaipaili terävyyttä

Suomi kärsi ensimmäisen takaiskun toisen erän puolivälissä, kun Mikael Ruohomaa istui kiinnipitämisestä saamaansa kaksiminuuttista.

Emil Pettersson laukoi eikä maalivahti Juvonen saanut Mario Kempen ohjaamaa kiekkoa haltuunsa. Oscar Lindberg survoi irtokiekon maaliin, kun Suomen puolustus ei saanut ruotsalaisten mailoja kuriin.

– Ruotsi pääsi peliin mukaan. Meillä hyökkääminen kärsi pelin edetessä. Syöttäminen, syöttöjen laatu, päättäväisyys maalinteossa ja huolellisuus, Jalonen luetteli kehityskohteita.

– Saimme aikaan hyviä suoria hyökkäyksiä kahdella yhtä vastaan ja pari kolmella kahta vastaan, mutta emme saaneet niistä laukaustakaan. Tietty terävyys puuttui maalinteosta, että olisimme päässeet johtoon. Jos ei käytä omaa momentumia, niin usein käy niin, että vastustaja käyttää omansa.

Myös Ruotsin toinen maali syntyi Suomen puolustuksen uinumisen seurauksensa. Philip Holm syötti terävästi kulmasta maalille, ja Leijonien puolustaja Niklas Frimanin selustaansa unohtama Lindberg siirsi pelivälineen maaliin.

Kolmannessa erässä Fröden heikensi Suomen asemaa 3–0-maalillaan, ja Kempe iski loppulukemat tyhjään maaliin.

Suomi voitti torstain avausottelussa Tshekin 4–3.

Venäjä kaatoi Moskovassa Tshekin

Venäjä on voittanut jääkiekon EHT-kotiturnauksessaan Moskovassa Tshekin 4–1. Maxim Mamin teki Venäjälle kolmannessa erässä kaksi maalia.

Ennen huomisen päätöspäivän otteluja molemmat pelinsä voittanut Venäjä johtaa turnausta. Se kohtaa turnauksen viimeisessä ottelussa sarjataulukossa kolmantena olevan Suomen.