PSS nappasi jatkoaikavoiton vieraissa EräViikingeistä – porvoolaiset kohtaavat heti sunnuntaina kotonaan Tampereen Classicin

Salibandy:

PSS:n Elina Hautojärvi tehtaili porvoolaisille kaksi maalia, jotka varmistivat samalla voiton Helsingin EräViikingeistä. Juhani Järvenpää
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue kävi hakemassa voiton Helsingistä F-liigasta, kun se oli EräViikinkien vieraana tämän kotiluolassa, Mosahallissa. Voitto tosin piti kaivaa jatkoajalla, rangaistuslaukauksella. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta porvoolaisten 2–3 JA (0–1, 1–0, 1–1, 0–1) voittoon.

Ensimmäisessä erässä ei nähty kuin yksi maali, ja sen teki PSS. Elina Hautojärvi iski reikäpallon EräViikingien maalinvahdin, Milla Jaatisen selän taakse reilun kuuden minuutin kohdalla. Syötön tarjoili Julia Turunen. Toisessa erässäkään ei maaleilla mässäilty, ja erässä nähtiin vain yksi maali. Tällä kertaa siitä vastasi kotijoukkue EräViikingit, kun Sofia Mittentag laukoi pallon vuorostaan PSS:n maalivahdin Arla Salon ohi vajaan kuuden minuutin kohdalla. Viimeinen erä alkoi kotijoukkueen maalilla. PSS:n Fanny Holmberg onnistui kuitenkin tasoittamaan puntit vielä ennen loppusummeria Henna Uljuan syötöstä, ja näin ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajan alussa PSS:n Henna Uljualle vihellettiin kaksi minuuttinen. Porvoolaiset painoivat hyvin tästä huolimatta myös alivoimalla, ja EräViikingit puolustivat omaa maalinsuutaan sen verran aggressiivisesti, että PSS sai rangaistuslaukauksen reilun neljän minuutin kohdalla. Pallon taakse asettunut Elina Hautojärvi ei erehtynyt, ja viimeisteli siten ottelussa toisen maalinsa. Näin voitto matkasi Porvooseen.

PSS jatkaa pelejään F-liigassa heti sunnuntaina, Porvoossa Aurorahallilla, kun se kohtaa vuorostaan Tampereen Classikin. PSS on pelannut tässä vaiheessa 15 ottelua, joista se on voittanut varsinaisella peliajalla seitsemän. Kaksi kertaa voitto on tullut jatkoajalla, ja kolme kertaa on tullut vastaavasti takkiin jatkoajalla. Varsinaisella peliajalla PSS on hävinnyt kolme otteluaan. Pisteitä sillä on siten kasassa nyt 28. Sarjataulukon kakkosella, Oulun SS Rankoilla Ankoilla (SSRA) on vastaavasti kasassa 27 pistettä. Lauantain emännillä, EräViikingeillä on sen sijaan synkkä kausi tässä vaiheessa. Normaalisti naisten SM-sarjan kärkijengi on voittanut vain kolme otteluaan 13 pelaamastaan ottelustaan, ja se onkin tippunut sarjataulukon jumboksi tässä vaiheessa kautta.

Tilastot

EräViikingit–PSS 2–3 JA (0–1, 1–0, 1–1, 0–1)

1. erä: 06:17 min. Hautojärvi Elina (Turunen Julia) 0–1.

2. erä: 35:52 min. Mittentag Sofia (Torkki Jenni) 1–1 YV.

3. erä: 40:49 min. Lippojoki Inka 2–1, 48:25 min. Holmberg Fanny (Uljua Henna) 2–2 SR.

Jatkoaika: 64:20 min. Hautojärvi Elina 2–3 RL.

Torjunnat: PSS Salo Arla 3+1+6+0=10, EräViikingit Jaatinen Milla 2+4+4+1=11.

https://fliiga.com/naiset/tulospalvelu/ottelut/209345/yhteenveto

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut