Porvoon Akilles Bandy hukkasi etumatkansa JPS:ää vastaan – joukkue pelaa seuraavaksi perinteisen Tapaninpäivänottelun Porissa Narukerää vastaan

Jääpallo: Ottelu pelattiin tyhjille katsomoilla, mutta sitä pystyi seuraamaan ilmaiseksi livestriimin kautta.

Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandyn miesten edustusjoukkue pääsi pitkästä aikaa tosi toimiin jääpallon Bandyliigassa, kun se toimi isäntänä Jyväskylän Seudun Palloseuralle (JPS) lauantaina Porvoon Pallokentän tekojäällä. Ensimmäisen puoliajan jälkeen näytti jo siltä, että kotijoukkue vie selvän voiton, mutta Bandyliigan sarjataulukon ykkönen osoitti, ettei sitä kannata aliarvioida. Tiukka ottelu päättyi lopulta 6–6 (5–2) tasapeliin.

Ottelu sai porvoolaisittain mainion startin, kun Akilles Bandyn Casper Hänninen iski avausmaalin Akseli Laakkosen syötöstä 12 minuutin kohdalla. Jyväskyläläiset saivat mahdollisuuden ylivoimaan hetkeä myöhemmin, kun Akseli Pursiolle vihellettiin kymmenenminuuttinen. Vieraat eivät jättäneet tilaisuuttaan hyödyntämättä, vaan iskivät pallon porvoolaisten maaliin. Tämän jälkeen Akilles aloitti vahvan pelaamisen, ja iski vuorostaan ottelun neljä seuraavaa maalia. Maaleista vastasivat Akilleen kapteeni Rasmus Kettunen, Denis Sadakov ja Akseli Laakkonen. Maalitykki, Sadakov tehtaili maaleista kaksi. JPS päätti ensimmäisen puoliajan kavennusmaaliin, mutta homma näytti joka tapauksessa tauolle siirryttäessä jo hyvältä Akilleen kannalta.

Akilles Bandylla oli paikkansa viedä ottelun voitto, mutta lopullinen terävyys puuttui tällä kertaa. Arkisto/Toni Degerlund

Jyväskyläläiset tulivat toiselle puoliajalle kuitenkin päättäväisinä. JPS ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua Bandyliigassa, ja se osoittikin, että sitä ei kannata aliarvioida. JSP:n Riku Hämäläinen iski kavennusmaalin 59 minuutin kohdalla, ja vain kolme minuuttia myöhemmin, Jasu Koljonen kiri vieraat jo vain maalin päähän ottelun isännistä. Akilleen Akseli Laakkonen tehtaili ottelun toisen maalinsa 66 minuutin kohdalla, ja tilanne näytti jälleen hiukan valoisammalta porvoolaisille. JPS käänsi kuitenkin ruuvia edelleen, ja 74 minuutin kohdalla vieraat saivat mahdollisuuden rangaistuslaukauksella. Pallon taakse asettunut Riku Hämäläinen ei erehtynyt, ja näin JPS oli jälleen vain maalin päässä Akilleesta. Kello tikitti, ja Akilles yritti puolustaa vimmatusti johtoasemaansa, mutta niin vain 90 minuutin kohdalla, JPS:n Sampsa Purhonen väänsi tilanteen tasalukemiin. Ottelu eteni jatkoajalla, jossa porvoolaisilla oli vielä yksi tuhannen taalan paikka, mutta palloa ei saatu vieraiden maaliin. Näin sarjapisteet tasattiin, joka oli kotijoukkueelle selvä pettymys hyvän ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen. Toni Degerlund

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen oli selvästi harmissaan, että voiton annettiin karata toisella puoliajalla.

Emme vain keskittyneet riittävästi.

– Totta kai tässä on harmistus päällimmäisenä, kun menetimme täydet pisteet, Hyttinen kommentoi pelin jälkeen.

– Eka puoliajan olimme kuitenkin ihan ylivoimaisia, mutta sen jälkeen olimme riittävän huonoja, että JPS pystyi tasoittamaan pelin.

– Emme vain keskittyneet riittävästi. Annoimme muutaman ihan liian helpon tilanteen JPS:lle, josta he rokottivat saman tien.

– Kyllä me painostimme toisellakin puoliajalla, mutta jätimme ainakin kuusi maalia tekemättä.

– JPS teki sen mitä heidän piti tehdäkin. Joskus urheilu on tällaista.

JPS jatkaa Bandyliigan kärkipaikalla. Akilles Bandy on vastaavasti sarjataulukossa kuudentena. Seuraavaksi porvoolaiset pelaavat perinteisen Tapaninpäivän ottelun Porissa narukerää vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan vastaavasti 2.1.2021 lauantaina, kun Warkauden Pallo 35 (WP 35) tulee Porvooseen vieraaksi.

Tilastot

Akilles–JPS 6–6 (5–2)

1. puoliaika: 12 min. Hänninen Casper (Laakkonen Akseli) 1–0, 19 min. Koljonen Jasu (Hämäläinen Ville) 1–1, 21 min. Kettunen Rasmus (Sadakov Denis) 2–1, 24 min. Sadakov Denis (Flinck Andreas) 3–1, 29 min. Sadakov Denis (Vainio Matti) 4–1, 31 min. Laakkonen Akseli (Hänninen Casper) 5–1, 37 min. Tammilehto Lasse (Herranen Niko) 5–2.

2. puoliaika: 59 min. Hämäläinen Riku 5–3, 62 min. Koljonen Jasu 5–4, 66 min. Laakkonen Akseli (Flinck Andreas) 6–4 kl, 74 min. Hämäläinen Riku 6–5 rl, 90 min. Purhonen Sampsa (Herranen Niko) 6–6.

Ottelu pelattiin tyhjille katsomoille, mutta se striimattiin livenä YouTubeen. Tallenteen voi käydä katsomassa osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=vlx8B5z9mtM.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=13797

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut