PSS nappasi voitot F-liigassa vieraissa ja kotona – joukkue lähtee joululomalle sarjaykkösenä

Salibandy: PSS pelasi lauantaina vieraissa EräViikingejä vastaan, ja sunnuntaina kotonaan Classicia vastaan.

PSS nappasi sunnuntaina täydet sarjapisteet kotikentältään, Aurorahallilta, Tampereen Classicia vastaan. Toni Degerlund
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue kävi hakemassa voiton Helsingistä F-liigasta lauantaina, kun se oli EräViikinkien vieraana tämän kotiluolassa, Mosahallissa. Voitto tosin piti kaivaa jatkoajalla, rangaistuslaukauksella. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta porvoolaisten 2–3 JA (0–1, 1–0, 1–1, 0–1) voittoon. Sunnuntaina pelit jatkuivat vuorostaan Porvoossa, kun PSS toimi emäntänä Tampereen Classicille. Tällä kertaa porvoolaiset nappasivat täydet sarjapisteet, kun se kaatoi Classicin 4–3 (2–0, 1–2, 2–1) lukemin Aurorahallilla.

PSS:n Elina Hautojärvi tehtaili porvoolaisille kaksi maalia, jotka varmistivat samalla voiton Helsingin EräViikingeistä. Juhani Järvenpää

Helsingissä ei maaleilla lauantaina mässäilty. Ensimmäisessä erässä, PSS teki avausmaalin ja samalla erän ainoan maalin. Toisessa erässä EräViikingit teki vuorostaan erän ainoa maalin. Kun kolmannessa erässä molemmat onnistuivat kertaalleen, mentiin jatkoajalle. Jatkoajan alussa PSS:n Henna Uljualle vihellettiin kaksi minuuttinen. Porvoolaiset painoivat tästä huolimatta hyvin myös alivoimalla, ja EräViikingit puolustivat omaa maalinsuutaan sen verran aggressiivisesti, että PSS sai rangaistuslaukauksen reilun neljän minuutin kohdalla. Pallon taakse asettunut Elina Hautojärvi ei erehtynyt, ja viimeisteli siten ottelussa toisen maalinsa. Näin voitto matkasi Porvooseen.

– Peli oli aikamoista kyttäilyä. Emme lähteneen kunnolla nostamaan peliä, PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen kertoo.

– Meni hiukan seisoskeluksi pelaaminen ja pelitempo tippui.

– Kun kaveri meni kolmannessa erässä maalin johtoon, niin jouduimme aktivoimaan peliä, joka toikin heti aimoannoksen lisää vauhtia.

Nyt nautitaan joulusta, ja rauhoitutaan kaikki hetkeksi.

– Aika erikoinen peli. Kyllä meillä oli paikkoja voittaa ottelu varsinaisellakin peliajalla. Ei tämä sinänsä sen enempää harmittanut, koska puolustimme hyvin. Hyökkäys olisi tietysti saanut olla hiukan tehokkaampaa.

PSS:n Fanny Holmberg iski sunnuntain kotiottelussa kaksi maalia. Toni Degerlund

Sunnuntain kotipeli sai hyvän startin, kun PSS:n Noona Björkman laukoi avausmaalin reilun kolmen minuutin kohdalla. Porvoolaiset tehtailivat ottelun kolme ensimmäistä maalia. Tästä huolimatta ottelu eteni kuitenkin tasaisissa merkeissä aina ottelun loppuun saakka, eikä kumpikaan joukkue käytännössä täysin suvereenisti hallinnut tilanteita. PSS oli pienellä etumatkalla koko ajan, mutta Classic kiri samalla aivan kannassa kiinni. Kolmannen erän lopussa tamperelaiset yrittävät hakea vielä tasoitusta ilman maalivahtiaan, mutta Fanny Holmberg iski pallon tyhjiin, joka samalla ratkaisi voiton porvoolaisille.

– Tiukka peli ja kovaa vääntöä alusta loppuun saakka. Hyvää kamppailupelaamista molemmin puolin, Kouvalainen kommentoi ottelun jälkeen.

– Oli odotettavissa, että Classic tulee kovaa tänne Porvooseen. He hoitivat tosi hyvin oman pään puolustamisen.

– Kaverin peli ei ehkä ihan alussa ollut täysin hereillä, mutta kun he pääsivät mukaan peliin, niin peli tasaantui tosi paljon.

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen. Toni Degerlund

PSS pääsee nyt pitkälle joulutauolle. Porvoolaisten seuraava ottelu on vasta ensi vuoden 16.1. lauantaina Porvoon Aurorahallilla Tampereen Kooveeta vastaan.

– Nyt kun Salibandyn Champions Cup peruttiin, niin meillä on yksi ylimääräinen vapaa viikonloppu tammikuun alussa.

– Nyt nautitaan joulusta, ja rauhoitutaan kaikki hetkeksi.

– Ladataan akkuja, ja vuoden alussa jatketaan taas harjoittelua. Seuraavat pari viikkoa pelaajat harjoittelevat itsenäisesti.

– Nyt saa ihan vapaasti syödä kinkkua ja suklaakonvehteja. Tammikuu tulee olemaan kovaa rytkytystä peleissä. Nyt on tärkeää, että saa ladattua akut täyteen virtaa, Kouvalainen toteaa.

Tilastot

EräViikingit–PSS 2–3 JA (0–1, 1–0, 1–1, 0–1)

1. erä: 06:17 min. Hautojärvi Elina (Turunen Julia) 0–1.

2. erä: 35:52 min. Mittentag Sofia (Torkki Jenni) 1–1 YV.

3. erä: 40:49 min. Lippojoki Inka 2–1, 48:25 min. Holmberg Fanny (Uljua Henna) 2–2 SR.

Jatkoaika: 64:20 min. Hautojärvi Elina 2–3 RL.

Torjunnat: PSS Salo Arla 3+1+6+0=10, EräViikingit Jaatinen Milla 2+4+4+1=11.

https://fliiga.com/naiset/tulospalvelu/ottelut/211002/yhteenveto

Tilastot

PSS–Classic 4–3 (2–0, 1–2, 2–1)

1. erä: 03:40 min. Björkman Noona (Lehmusvuori Kia) 1–0, 17:21 min. Holmberg Fanny (Stettler Céline) 2–0.

2. erä: 27:24 min. Heikkinen Aada (Lehmusvuori Kia) 3–0, 33:13 min. Viskari Aino (Laitila Alma) 3–1, 35:53 min. Laitila Alma (Pöllänen Alisa) 3–2.

3. erä: 51:24 min. Stettler Céline (Sundström Ella) 4–2 YV, 51:56 min. Jokinen Meri 4–3, 57:47 min. Holmberg Fanny 5–3 TM.

Torjunnat: PSS Pölönen Emmi 1+6+5 =12, Classic Mannila Emma 6+7+1=14 (Poissa: 57.41-57.47, 57.50-60.00).

https://fliiga.com/naiset/tulospalvelu/ottelut/210991/yhteenveto

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut