Sami Moilanen toivoo pukilta uusia golfvarusteita – sipoolainen on tehtaillut SM-liigassa kaksi maalia tällä kaudella

Jääkiekko: Sami Moilaselta löytyy ansioluettelosta jääkiekon U18- ja U20-vuotiainen maailmanmestaruudet.

Sipoolainen Sami Moilanen, pelaa tamperelaisseurassa oikeana laitahyökkääjänä. Sipoon Wolfin kasvatti pelaa liigassa ja Tapparassa kolmatta kauttaan. Juha Kivelä
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Sipoon Wolfin kasvatti, 21-vuotias Sami Moilanen pelaa kolmatta kauttaan jääkiekon SM-liigassa. Debyyttinsä oikea laitahyökkääjä teki Tapparan riveissä kaudella 2018-19, jossa hän onkin pelannut siitä saakka. Moilanen on ehtinyt pelaamaan 93 liigaottelua, joista hän on kirjannut itselleen 11+10 tehopisteet. Sipoolaisen palkintokaapista löytyy myös U18- ja U20-vuotiaiden MM-kulta. Sen lisäksi Moilanen kävi voittamassa Jenkeissä kaudella 2016-17 Seattle Thunderbirds joukkueen kanssa Western Hockey League (WHL) mestaruuden. WHL on yksi kolmesta Kanadassa pelattavasta juniorisarjasta, jotka muodostavat Canadian Hockey Leaguen.

Tiedän, että pystyn antamaan paljon enemmänkin joukkueellemme.

Tällä kaudella Moilanen on ahkeroinut 15 ottelussa, joissa hän on viimeistellyt kaksi maalia. Tapparalla on ollut kivisempi kausi, mihin se on normaalisti tottunut. Joukkue on voittanut seitsemän ottelua 19 pelaamastaan ottelustaan. Kuusi kertaa pisteet on tasattu, ja kuusi kertaa voitto on karannut vastustajille. Edellisen kerran Tappara pelasi vierasottelun TPS:ää vastaan 18.12., jolloin tuli voitto 3–6 (2–2, 1–3, 0–1) lukemin. Sarjataulukossa Tappara on kuudentena.

– Joukkueemme alku, SM-liigassa oli aika vaikea. Nyt takana on jo ihan hyviäkin pelejä. Mutta vielä on paljon parannettavaa, Moilanen kommentoi.

– Itselläni kausi alkoi ihan hyvin. Muutamat ekat pelit pelasinkin tosi hyvin. Sen jälkeen on ollut hiukan vaihtelevaa peliä, jossa on ollut hyviä ja huonoja pelejä.

– Homma kaipaisi kieltämättä hiukan vielä lisää tasaisuutta.

– En minä kokonaisuudessaan itse vielä täysin tyytyväinen ole omaan peliini. Minulla on vielä omasta mielestäni paljon parannettavaa, ja tiedän, että pystyn antamaan paljon enemmänkin joukkueellemme.

Koronapandemia ei ole juurikaan muuttanut Moilasen elämää sen ihmeellisemmin jääkiekon tai muunkaan saralla.

– Jääkiekko on sujunut ihan normaalisti, olemme kaikesta huolimatta päässeet pelaamaan, eikä ole ollut mitään sen suurempia ongelmia. Mitä nyt tässä joulukuun aikana oli rajoituksia, ja pelit oli hetken tauolla, Moilanen toteaa.

– Joten eipä korona ole vaikuttanut joukkueeseen sen kummemmin, ja kaikki ovat pysyneet myös terveinä.

– Siviilissäkään korona ei ole sen ihmeemmin vaikuttanut. Tykkään muutenkin pysyä enimmäkseen kotona, olen vähän sellainen erakko.

– Siinä mielessä koronan tuomat rajoitukset eivät ole olleet itselleni missään vaiheessa mikään ongelma.

– Olishan se ehkä ihan kiva, että voisi jossain käydä välillä vähän enemmänkin, mutta ei tämä tilanne tosiaan mikään katastrofi minulle ole ollut missään vaiheessa.

Sami Moilanen (nro. 28) on päässyt juhlimaan pikkuleijonien kanssa jo kaksi kertaa maailmanmesaruutta. Suomen Jääkiekkoliitto

Jääkiekon Moilanen aloitti Sipoon Wolfin kiekkokoulussa viiden vanhana. Sipoolaisseurassa hän ehti pelaamaan kolme vuotta, ennen siirtymistään HIFK:iin, josta hän siirtyi tosin jo seuraavana vuonna Jokereiden junnuihin hiomaan jääkiekkotaitojaan. Tappara on voittanut Suomen mestaruuden 17 kertaa, edellisen kerran 2017. Viime kaudelta irtosi pronssia. Joukkueen tavoitteet ovat luonnollisesti jälleen korkealla.

– Virallisesti ei ole sovittu mitään, mutta onhan se selvää, että joukkueen tavoite on vain mestaruus, Moilanen painottaa.

– Kaikki haluavat voittaa, eikä se ole muuttunut miksikään tälläkään kaudella.

– Oma tavoitteeni ja lähtökohtani on, että pystyisin pelaamaan terveenä koko kauden. Mulla on aika usealla kaudella ollut se, että loukkaantumiset ovat jotenkin vaivanneet.

– Totta kai haluan myös kehittyä jääkiekkoilijana. Muuten itselläni ei ole mitään sen ihmeempiä pistetavoitteita.

– Pääasia olisi saada ehjä kausi, jonka voisi viedä läpi terveenä, ja saisi mahdollisimman paljon peliaikaa, jotta voisi joka päivä kehittää itseään.

Tappara harjoittelee tällä hetkellä arkipäivisin viitenä päivänä viikossa. Viikonloput ovat olleet nyt vapaita, kun SM-liiga on ollut koronan tuomalla tauolla. Tosin silloinkin Moilanen harjoittelee yleensä omatoimisesti. Tapparan kolmen päivän mittainen joulutauko alkoi 22.12. Harjoitukset jatkuvat jälleen 25.12. ja seuraava ottelu on 29.12. kotijäällä Vaasan Sportia vastaan. Joulun sipoolaiskiekkoilija viettää vanhempiensa luona Sipoossa.

– Itselleni ei ole mitään sen ihmeempiä jouluperinteitä, mutta perheen kanssa tehdään yleensä aina samat jutut joka joulu.

– Itse en ole varsinaisesti mikään jouluihminen, mutta kyllä meillä aina perinteiset jouluruuat on, lahjojen jakamiset ja hautausmaalla käydään porukalla muistamassa sukulaisia yhdessä.

– Muuten vain hengaillaan yhdessä ja vietetään laatuaikaa perheemme kanssa.

– Olen tosi kova golfin pelaaja, ja olenkin toivonut joulupukilta hiukan uusia golfkamoja, Moilanen naureskelee.

Taustat

Sami Moilanen

Ikä: 21 vuotta.

Kotipaikka: Tampere.

Seura: Tappara (kasvattajaseura Sipoon Wolf).

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): U18- ja U20-vuotiaiden MM-kullat, sekä kaikki muutkin mestaruudet missä olen saanut olla mukana. Jenkeissä ollessani, voitimme myös WHL:n mestaruuden.

Lempiruoka: Lohi.

Lempimusiikki: Pop- ja countrymusiikki.

Motto: Ei voi voittaa, jos ei koita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut