Tommy Ekblom SUL:n kestävyysjuoksun keskusvalmentaksi

Kokenut kestävyysjuoksuvalmentaja Tommy Ekblom aloittaa vuodenvaihteessa Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusorganisaatiossa kestävyysjuoksun keskusvalmentana. Tehtävä on osa-aikainen. Ekblom vastaa kestävyysjuoksusta SUL:n Pääkaupunkiseudun yleisurheilukeskuksen alueella ja Veli-Matti Ranta Tampereen keskuksen alueella.

– Kestävyysjuoksun valmennusjärjestelmässä mennään siihen suuntaan, että on vahva maajoukkueohjelma, jota tukee yleisurheilukeskuksien väkevä yhteisharjoittelu- ja testauskulttuuri, SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni perustelee ratkaisua.

– Kestävyysjuoksutoimintaa johtaa lajivalmentaja Rami Virlander. Yhdessä Ekblomin ja Rannan kanssa Virlander muodostaa kestävyysjuoksun asiantuntijaryhmän, joka kehittää suomalaista kestävyysjuoksua yhteistyössä lajin valmentajakaartin kanssa.

Keskusvalmentajilla on päävastuu keskuksensa kestävyysjuoksutoiminnan kehittämisestä. He ovat mukana myös lajiryhmän maajoukkueleirityksessä.

– Ekblomin ja Rannan päätehtävä on järjestää keskuksensa alueella vahvaa yhteistoimintaa, pitää yhteyttä urheilijoihin ja valmentajiin sekä tukea keskusten kestävyysjuoksutoimintaa, johon alueelliset urheilijat ja valmentajat voivat tukeutua, Virlander kiteyttää.

Uutena elementtinä kestävyysjuoksun kotimaan leiritykseen, erityisesti maileritoimintaan on Virlanderin mukaan tulossa yhteistyötä 400 metrin juoksun maajoukkuevalmennuksen kanssa.

– Sillä haetaan uutta virikettä ja synergiaa. Molempien kotimaan leiritys on Liikuntakeskus Pajulahdessa, joka on kestävyysjuoksun pääkeskus SUL:n organisaatiossa, Virlander sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut