Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Robert Helenius nauttii täysin rinnoin joulun rauhasta – tammikuussa porvoolaisnyrkkeilijä hyppää jälleen ammattilaiskehään

Nyrkkeily: Robert ”The Nordic Nightmare” Heleniuksen on määrä otella ammattilaiskehässä seuraavan kerran tammikuussa.

Porvoolaisnyrkkeilijä, 36-vuotias Robert Helenius on paiskinut hartiavoimin töitä unelmansa eteen, pääsystä raskaansarjan ammattilaisnyrkkeilyn MM-titteliotteluun. Hikeä ei salilla ole säästelty, ja mies onkin oman arvionsa mukaan kovemmassa kunnossa, kuin koskaan aiemmin uransa aikana. Joulun ajan Helenius kuitenkin hellittää hetkeksi kovinta treeniään, ja saattaa, ehkä jopa syödä hiukan joulunherkkujakin.

Joulupukkikin tulee varmasti meille kylään.

Heleniuksen perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta. Joulunsa he viettävät kotonaan Ahvenanmaalla.

– Olemme jouluna ihan vain himassa. Otamme muutaman päivän nyt rauhassa. Mulla on kuitenkin joka tapauksessa treenit vedettävänä, Helenius kertoo.

– Eli itse käyn joka tapauksessa silloin tällöin treenaamassa joulunakin, mutta muuten olemme kyllä enimmäkseen kotona ja syömme kunnolla. Pidetään yhdessä hauskaa.

– Joulupukkikin tulee varmasti meille kylään. Tai jos ei muuta, niin kyllä hän ainakin jonkun säkin meille jättää.

Pohjolan painajaisen nyrkkeilyuraa on varjostanut erilaiset loukkaantumiset. vuonna 2011 Helenius kärsi muun muassa oikean käden nivelsiteiden nyrjähtämisestä, josta seurasi myös pieni hiusmurtuma. Tämä oli tietysti myrkkyä oikeakätiselle Heleniukselle, jonka kovin ase oli aina ollut tyrmäävä oikea. Porvoolaisnyrkkeilijän olkapää leikattiin vuonna 2012, josta oli ennen Dereck Chisoran kohtaamista katkennut jänne, eikä vamma parantunut pelkällä kuntouttamisella. 2013 Helenius joutui vastaavasti kuuden viikon sairauslomalle, murrettuaan oikean kätensä peukalon jänteen ottelussa brittiläistä Michael Sprottia vastaan. Helenius voitti tästäkin huolimatta ottelun kaikilla tuomariäänillä.

Nyt Helenius on selättänyt kaikki vammansa, ja on pystynyt harjoittelemaan ja nyrkkeilemään ammattilaiskehässä ilman kipuja. Tässä yksi suurin syy, miksi myös tulosta on syntynyt kaikkien epäilevien Tuomaiden arvioista huolimatta.

– Minulla meni tosi monta vuotta, että en voinut lyödä oikealla kädelläni kunnolla. Joka lyönnillä tuntui aina tosi paljon kipua. Treenasin todella pitkään pelkkien kipujen keskellä.

– Olkapäänkipuni meni kyynärpäähän ja sieltä oikeastaan koko oikeaan käteen. Käsi oli siten aika toimintakyvytön. Silloin oli kieltämättä aika paljon ajatuksia, jossa ajattelin kyllä lopettaa koko homman.

– Oli minulla jo amatööriaikoina hetkittäin sellaisia fiiliksiä, että nyt nyrkkeilyhanskat naulaan, ja tehdään jotain ihan muuta.

– Mä oon jaksanut kuitenkin treenata koko ajan, vaikka matkan varrelle on mahtunut hankalia ja huonoja päiviä, välillä myös viikkoja ja kuukausiakin, ja ehkä olen ollut välillä hiukan masentunutkin.

– Siitä huolimatta olen jaksanut koko ajan nostaa itseni treenaamaan, ja sitä kautta olen onnistunut saavuttamaan asioita, mitkä ovat johtaneet siihen missä nyt ollaan.

The Nordic Nightmare tyrmäsi, kaikkien paitsi itsensä yllätykseksi, Adam Kownackin edellisessä ammattilaisottelussaan, tämän vuoden maaliskuussa juuri ennen, kun koronavirus alkoi jyllätä maailmalla. Helenius tyrmäsi Kownackin neljännessä erässä. Voitollaan Helenius paranteli osakkeitaan seuraavien otteluidensa sopimusneuvotteluihin roimasti. Lisäksi voitto puolalaisesta, toi Heleniukselle WBA-liiton WBA Gold Champion -tittelin. Yksi suurimmista voitoista ottelussa, oli myös se, että Helenius pystyi käyttämään täysillä molempia käsiään, ja varsinkin tyrmäävää oikeaa suoraansa.

– Sanoin monessa haastattelussa ennen meidän otteluamme, että kukaan ei voi tietää kuinka paljon olen tehnyt duunia ottelun eteen, ja kuinka hyvältä on tuntunut treenata ilman kipuja, Helenius kommentoi.

– Se oli itselleni kokonaiseen vuoteen ensimmäinen ottelu, johon pystyin treenaamaan ilman minkäänlaisia kipuja. Siinä mielessä nyrkkeily kehässä tuntui tosi hyvältä.

– Kyllähän ottelu Kownackia vastaan oli yksi urani ja tämän vuoden ehdottomia kohokohtia.

– Otteluni Kownackia vastaan oli, kaikki tai ei mitään mentaliteetilla. Sen voiton myötä olen jaksanut pitää itseäni kovassa kunnossa.

– Tiedän, että olen erittäin lähellä MM-ottelua. Nyt ei tartte enää montaa vuotta sinnitellä.

Käytännössä Heleniuksen seuraava ottelu on jo sovittu, ja se on suunniteltu nyrkkeiltäväksi tammikuun aikana. Helenius ja hänen managerinsa Markus Sundman eivät voi kuitenkaan paljastaa vielä, kenet porvoolainen kohtaa kehässä. Ottelun julkistamisesta vastaa nyrkkeilytapahtuman promoottori, mutta julkistaminen saattaa tapahtua periaatteessa milloin tahansa. Helenius paljastaa, että vastustaja on joka tapauksessa raskaansarjan kärkinyrkkeilijöitä, jonka voitto vie miehen mitä suurimmalla todennäköisyydellä jo kauan himoittuun MM-titteliotteluun. Heleniuksen pojat ovat usein olleet seuraamassa isänsä valmistautumista tuleviin koitoksiin ammattilaiskehässä.

– Kyllä pojat varsinkin viime kesänä kävivät paljon mukana minun treeneissäni.

– Silloin otin heidät mukaan melkein päivittäin. Hekin saivat vähän liikuntaa, ja näkivät samalla mitä isä oikein tekee duunikseen.

– Pääsääntöisestihän minä treenaan kaksi kertaa päivässä. Sunnuntai on vapaapäivä ja lauantaina on vain yhdet treenit.

– Toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua. Pysykäähän terveinä, Helenius toivottaa kaikille Uusimaan lukijoille.

Lue lisää:

Robert Helenius lähempänä MM-titteliottelua kuin koskaan aiemmin – porvoolainen astuu ammattilaiskehään seuraavan kerran tammikuussa ja voitollaan mies on seuraavassa ottelussa jo titteliottelussa

Robert Helenius kaipaa lisää yhteistyökumppaneita – nyt on loistava mahdollisuus päästä kirjoittamaan suomalaista nyrkkeilyhistoriaa Heleniuksen nyrkkeilytiimin kanssa