Lääkärikeskus Fenixin yleislääkäri ja Medikettu Oy:n toimitusjohtaja Iiro Välimäki on tuttu lääkäri urheilukentän laidalla – Fenixissä on ollut sen perustamisesta saakka myös oma Sporttiklinikka

Lääketieteen tohtori Iiro Välimäki (vas.) on tuttu näky myös Butchersin miesten Vaahteraliigan peleissä. Jari Turunen
Toni Degerlund

Toni Degerlund

Lääkärikeskus Fenixin yleislääkäri ja Medikettu Oy:n toimitusjohtaja Iiro Välimäki on ollut jo pidemmän aikaa liikunta- ja urheiluvammoihin erikoistunut lääkäri. 35-vuotias Välimäki väitteli kaksi vuotta sitten lääketieteen tohtoriksi (liikuntalääketiede). Väitöskirjassaan Välimäki käsitteli harjoitustaustan vaikutusta hapettuneisiin lipoproteiniinien lipideihin ja antioksidanttikapasiteettiin urheilijoilla ja kuntojuoksijoilla.

Iiro Välimäki toimii yleislääkärinä Lääkärikeskus Fenixissä ja on Medikettu Oy:n toimitusjohtaja. Arkisto/Outi Paappanen

Porvoon Lääkärikeskus Fenixissä on ollut sen perustamisesta saakka myös oma Sporttiklinikka.

– Meidän Sporttiklinikalla tehdään urheilijan terveystarkastuksia, hyvinvointianalyyseja ja kehitetään vammoja ennaltaehkäiseviä harjoitusprotokollia. Toki myös kaikkia vammoja hoidetaan, Välimäki kertoo.

– Minun lisäkseni tähän osa-alueeseen ovat erikoistuneet Ortopedit Carl ja Christer Lybäck sekä Carola Krook. Käsikirurgi on vastaavasti Masi Mustaniemi. Palkkasimme myös äskettäin ravitsemusasiantuntijan, joka palvelee niin ikään paljon myös urheilijoita.

Palvelu vaatii luonnollisesti laajan kokemuksen urheilijoiden hoitamisesta.

Sporttiklinikan talliin kuuluu tällä hetkellä yksilöurheilijoita, mutta myös paikallisten urheiluseurojen kanssa on aikomus tehdä sopimuksia tulevaisuudessa.

– Palvelu vaatii luonnollisesti laajan kokemuksen urheilijoiden hoitamisesta, Välimäki korostaa.

– Toki on myös tärkeää, että seurat osaavat ja ymmärtävät panostaa ennaltaehkäiseviin asioihin, eikä hoideta vain vammoja.

– Vammat kuuluvat urheiluun, mutta vammojen ennaltaehkäisyyn panostetaan liian vähän Suomessa.

Iiro Välimäki on Suomen U18-poikien maajoukkueen lääkäri. Lääkärikeskus Fenix

35-vuotiaalla Iiro Välimäellä on itselläänkin monipuolinen urheilijatausta. Eniten kokemusta on jääkiekosta, jossa hän on pelannut korkeimmalla tasolla Mestiksessä Järvenpään Haukoissa. Kasvattiseura on Porvoon Hunters. Kiekon lisäksi Välimäki on pelannut futista FC Futuran junioreissa ja yleisurheillut Porvoon Urheilijoissa. Mies harrastaa edelleen urheilua aktiivisesti. Lätkää hän pelaa Porvoon Urbaanilegendat joukkueessa, joka pelaa jääkiekon IV divisioonaa. Hän toimii lääkärinä myös Porvoon Butchersin miesten Vaahteraliigan peleissä. Välimäki on toiminut myös jääkiekon SM-liigassa pelaavan Espoo Bluesin, Jokerien A-junioreiden (nuorten SM-sarja) sekä Suomen U19- poikien jääkiekon maajoukkueen lääkärinä. Tällä hetkellä hän on Suomen U18-poikien maajoukkueen lääkäri.

Taustat

Iiro Välimäki

Kotipaikka: Porvoo.

Ammatti: Lääketieteen tohtori.

Ikä: 35 vuotta.

Harrastukset: Jääkiekko Porvoon Urbaanilegendat-joukkueessa, voimistelu ja crossfit.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Tohtorin tutkinto sekä toimiminen jääkiekon juniorimaajoukkueissa ja Espoon Bluesissa lääkärinä.

Lempimusiikki: Volbeat.

Lempiruoka: Kalakeitto.

Motto: Ei ole unelmia, on vain päämääriä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut