Akilles Bandy ei antanut armoa Warkauden Pallo -35:lle – porvoolaiset eivät antaneet lumisateen haitata peliään

Jääpallo: Akilleen kotiottelu pelattiin jälleen kerran tyhjille katsomoille, mutta sitä pystyi seuraamaan netistä livestriimin välityksellä.

Akilles Bandyn ja WP 35:n Bandyliigan ottelu käytiin lumissa olosuhteissa. Tämä ei kuitenkaan porvoolaisten vauhtia hiljentänyt. Arkisto/Toni Degerlund

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy pelasi tämän vuoden ensimmäisen Bandyliigaottelunsa, kun se toimi isäntänä Warkauden Pallo -35:lle (WP 35) Porvoon pallokentän tekojäällä. Olosuhteet olivat haastavat jääpallolle, mutta tämä ei tällä kertaa porvoolaisia hidastanut. Akilles vei täydet sarjapisteet varsin selvänumeroisesti, kun se kaatoi WP 35:n 12–1 (6–1) lukemin.

Akilles Bandyn ja WP 35:n Bandyliigan ottelu käytiin lumissa olosuhteissa. Tämä ei kuitenkaan porvoolaisten vauhtia hiljentänyt. Toni Degerlund

Akilleen Andreas Flinck iski ottelun avausmaalin seitsemän minuutin kohdalla. Kaikkiaan porvoolaiset tehtailivat ensimmäisen puoliajan aikana kuusi maalia, joista Akilleen Akseli Laakkonen iski kaksi. WP 35 onnistui myös puoliajan lopussa tekemään maalin kulman jälkitilanteesta, mutta muuten Akilles heilutti ottelun tahtikapulaa. Porvoolaiset tulivat myös toiselle puoliajalle vahvoina takaisin jäälle, ja hallitsivat mielin määrin tilanteita. Pallo pyöri enimmäkseen vihreäpaidoilla ja WP 35:n tilanteet Akilleen päässä olivat vähissä. Vieraat eivät enää maaleja ottelussa tehneet, mutta kotijoukkue sen sijaan tehtaili vielä toisellakin puoliajalla kuusi maalia. Näin ottelun voittajasta ei jäänyt jossiteltavaa, ja täydet sarjapisteet Porvooseen. Joukkueen pelaajille tuli laajalla rintamalla onnistumisia. Hattutemput kolmella maalillaan kirjasivat itselleen Akseli Laakkonen, Andreas Flinck ja Denis Sadakov. Myös Matti Vainio kirjasi ottelusta mainiot 1+4 tehot. Akilleen nuoremmat pelaajat saivat ottelun lopussa enemmän vastuuta ja kantoivatkin sen mainiosti.

Akilles Bandyn Akseli Laakkonen. Toni Degerlund

Tärkeintä on tietysti, että joukkue voittaa.

Armeijaa parasta aikaa käyvä, 19-vuotias Akseli Laakkonen on löytänyt hyvän vireen tälle kaudelle, ja on kirjannut tehoja kaikista Akilles Bandyn peleistä.

– Totta kai olen tyytyväinen, kun tulee maaleja, mutta oli minulla kyllä paikkoja tehdä enemmänkin, Laakkonen kommentoi pelin jälkeen.

– Tärkeintä on tietysti, että joukkue voittaa.

– Meillä oli hyvää yhteispeliä koko ottelun ajan. Puolustimme hyvin, ja teimme paikoistamme tarvittavat maalit.

– Kyllä me mestaruutta taas tänäkin vuonna luonnollisesti tavoitellaan.

Akilles bandyllä oli viime kaudella välillä hankalissa olosuhteissa vaikeuksia, mutta ainakaan lauantaina tämä ei menoa haitannut.

– Olemme pelanneet tällä kaudella seitsemän ottelua, joista viidessä on satanut joko lunta tai vettä. Sen vuoksi me alamme olemaan näissäkin olosuhteissa hyviä, Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen naureskeli.

– Kun näitä joutuu väkisinkin harjoittelemaan, niin kyllähän näissäkin kehittyy.

– Painotin ennen ottelua, että aloitetaan ottelu hyvin. Otteluhan olikin parinkymmenen minuutin jälkeen jo 5–0, ja peli oli periaatteessa jo selvästi meidän. Siihen olenkin tosi tyytyväinen.

– Meidän nuoret pelaajamme saivat pelata paljon. On tärkeää, että hekin saavat kokemusta ja kaikki pärjäsivätkin hyvin.

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen. Arkisto/Toni Degerlund

Porvoolaiset pääsevät pelaamaan seuraavan kerran jo keskiviikkona, kun Porvoon Pallokentän tekojäällä ratkotaan tämän kauden jääpallon Suomen Cupin mestaruus. Akilles kohtaa finaalissa Veiterän. Tulevana lauantaina Akilles pelaa vastaavasti kauden kolmannen kotiottelunsa Porvoossa Porin Narukerää vastaan. Lauantaisen voittonsa ansiosta, Akilles nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Porvoolaiset ovat voittaneet seitsemästä pelaamasta ottelustaan viisi. Kerran pisteet on tasattu ja kerran on tullut tappio. Toisena taulukossa on Veiterä ja kärjessä porskuttaa Jyväskylän Seudun Palloseura (JPS). Sillä on tosin yksi ottelu enemmän pelattuna kuin Akilleella ja Veiterällä. Eli kärkitaistelu on odotetun tasaista.

Tilastot

Akilles–WP 35 12–1 (6–1)

1. puoliaika: 7 min. Flinck Andreas (Larsson Rolf) 1–0, 12 min. Laakkonen Akseli (Vainio Matti) 2–0 kl, 17 min. Vainio Matti (Sadakov Denis) 3–0, 18 min. Flinck Andreas (Lindfors Andreas) 4–0, 22 min. Laakkonen Akseli 5–0, 32 min. Hokkanen Ville (Puustinen Aleksi) 5–1 kl, 39 min. Sadakov Denis (Vainio Matti) 6–1.

2. puoliaika: 51 min. Sadakov Denis (Vainio Matti) 7–1, 54 min. Sadakov Denis (Laakkonen Akseli) 8–1, 57 min. Flinck Andreas (Vainio Matti) 9–1, 70 min. Laakkonen Akseli (Sadakov Denis) 10–1, 82 min. Hänninen Casper (Larsson Rolf) 11–1, 86 min. Johansson Juuso 12–1.

https://finbandy.torneopal.fi/taso/naytaottelu.php?otteluid=13770

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut