Porvoolaisnyrkkeilijä Tomi Silvennoinen kohtaa uransa kovimman vastustajan helmikuun alussa – voitto Etelä-Afrikkalaisesta Brandon Thyssenista avaisi ovia vieläkin isompiin otteluihin

Nyrkkeily: Porvoolainen Tomi Silvennoinen nyrkkeilee helmikuussa Etelä-Afrikan mestaria Brandon Thyssea vastaan.

Tomi Silvennoisen (oik.) päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Arkisto/Timo Pasanen

Toni Degerlund

Porvoolaisen Nordic Nightmare nyrkkeilyseuran ykkösnyrkki, Tomi Silvennoinen saa vastaansa tähänastisen ammattilaisuransa kovimman vastustajan, kun 25-vuotias porvoolaisnyrkkeilijä kohtaa Etelä-Afrikan ykkösnyrkkeilijän, 25-vuotiaan Brandon Thyssen Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Kymmenen eräiseksi kaavailtu ottelu käydään 13. helmikuuta.

Tomi Silvennoinen. Arkisto/Timo Pasanen

Silvennoinen on otellut ammattilaiskehässä tässä vaiheessa uraansa 11 ottelua, joista hän on voittanut yhdeksän. Viisi näistä on päättynyt tyrmäykseen. Tilastoihin on tullut kaksi tappiota. Silvennoisen tulevalla vastustajalla, Thyssenillä on vastaavasti takanaan 16 ottelua, joista eteläafrikkalainen on voittanut 13. Näistä peräti 11 on loppunut ennen aikojaan, Thyssenin tyrmätessä vastustajansa. Kaksi kertaa on tullut tappio, ja kerran ottelu on päättynyt ratkaisemattomana. Thyssenillä on myös menestyksekäs nyrkkeilyura amatöörinä.

Päätavoitteeni on päästä ottelemaan maailmanmestaruudesta.

Kun Silvennoiselta kyseltiin kiinnostusta mahdollista ottelua kohtaa jo joulukuun alussa, ei porvoolaisnyrkkeilijän tarvinnut kauaa miettiä asiaa.

– Sain tietää matsisuunnitelmista ennen Ahvenanmaan nyrkkeilyleirille menoani 6.12. Aloite tuli Thyssenin tallilta, Silvennoinen kertoo.

– Eipä tuota tarvinnut hirveästi miettiä, vaan hyväksyin ehdotuksen saman tien, jonka jälkeen tehtiinkin viralliset sopimukset. Aika nopeasti asiat lopulta etenivät.

– Olin todellakin innoissani, että saan hyvän matsin ulkomailta, mikä vie minua samalla nyrkkeilyurallani eteenpäin.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Brandon Thyssen on Etelä-Afrikan hallitseva mestari omassa painoluokassaan. Miehen tilastot ovat kovaa luokkaa, mutta tämä ei Silvennoista hetkauta, joka ottaa innolla tulevan haasteen vastaan.

– Tuleva vastustajani on pitkä, ulottuva ja nopea kaveri, maailmanluokan nyrkkeilijä. Tilastollisesti Thyssen on kovin vastustajani tähän mennessä, Silvennoinen toteaa.

– Muuten en tiedä hänestä juurikaan, paitsi minkä näköinen hän on, pituinen ja olen tutustunut hänen ottelutyyliinsä. Afrikan mantereellahan hän on ihan kärkinyrkkeilijöitä.

– Tykkään ottaa kovia haasteita vastaan. Siitä saa todella paljon motivaatiota harjoitteluun.

– Sen takiahan tätä duunia tehdään. En halua pelata varman päälle, vaan haluan kehittyä koko ajan nyrkkeilijänä.

– Ei ole paljoa iloa ja hyötyä nyrkkeillä jotain helppoja vastustajia vastaan. Aina pitää olla valmis haastamaan itsensä, jos haluaa kehittyä paremmaksi. Mitä kovempi kaveri, niin sen enemmän saan myös itsestänikin irti.

Markus Sundman toimii Tomi Silvennoisen ja Robert ”The Nordic Nightmare” Heleniuksen managerina. Sundman korostaakin, että tulevalla ottelulla on erittäin iso merkitys Silvennoisen nyrkkeilyuran jatkon kannalta.

– Thyssen on korkealle rankattu nyrkkeilijä, ja Etelä-Afrikan ykkönen. Voitto hänestä, voi avata minkä oven tahansa, Sundman painottaa.

– Tomi on vielä nuori ja kehittyy koko ajan kovaa vauhtia, joten kokemus kovista otteluista, vie häntä hyvin eteenpäin nyrkkeilyuralla.

– Voitto avaisi siis varmuudella ovia isoimmillekin nyrkkeilykehille. Viemme kuitenkin rauhassa Tomin nyrkkeilyuraa eteenpäin. Kuten todettu, Tomihan parantaa nyrkkeilyään koko ajan.

– Olenkin erittäin ylpeä, miten hyvin sekä Tomi, että Robert, ovat pystyneet keskittymään harjoitteluun määrätietoisesti koronasta huolimatta.

– Monet muut ovat istahtaneet sohvalle odottelemaan parempia aikoja. Iso kiitos myös molempien valmentajille, jotka ovat tehneet kovaa työtä suojattiensa kanssa koko ajan.

Tomi Silvennoisen päätavoite on edetä MM-titteliotteluun, mutta mies rakentaa matkaa tätä kohden maltillisen määrätietoisesti. Jukka Pinonummi

Silvennoisen piti alun perin päästä ottelemaan viime vuoden maaliskuussa EBU European Union Super Welter avoimesta tittelistä Espanjan Barcelonassa Isaac Realia vastaan. Koronavirus peruutti kuitenkin tämän ottelun. Silvennoinen otteli sen sijaan syyskuun alussa Puolan ykköstä, Przemyslaw Zyskia vastaan super welterweight sarjassa (alle 71 kg). Zyski vei lopulta tiukan ottelun tuomareiden pisteillä. Osa oli tosin sitä mieltä, että ottelun voitto olisi kuulunut Silvennoiselle.

Silvennoisella on edelleen tavoitteena päästä ottelemaan euroopanmestaruudesta ja EU-tittelistä. Mies onkin miettinyt tarkkaan omat tavoitteensa nyrkkeilyuralleen, jotka ovat luonnollisesti kunnianhimoiset.

– Ei tätä hommaa jaksaisi, jos ei olisi jotain konkreettisia tavoitteita ja päämäärää, Silvennoinen korostaa.

– Ensimmäinen lähitulevaisuuden välitavoitteeni on nyrkkeilyn EU-titteli, jonka haluan saada itselleni.

– Päätavoitteeni on kuitenkin päästä ottelemaan maailmanmestaruudesta.

– Vedetään kuitenkin tässä vaiheessa matkaa baby step askelin.

– Ensin hoidetaan euroopanmestaruus ja EU-titteli, ja sen jälkeen lähdetään ottelemaan isompiin ympyröihin ja parrasvaloihin.

– Olen kuitenkin vielä nuori ja minulla on hyvin aikaa. Nyt pitää tietysti saada muutama kova voitto alle, että nousee eri nyrkkeilyliittojen listoilla ylöspäin.

– Töitähän se vaatii tietysti todella paljon, mutta nyt pitää vain olla kärsivällinen, ja tehdä sen mukaan töitä. Prosessissa menee joka tapauksessa oma aikansa. Ei kannata miettiä sitä, että pääsisi mahdollisimman nopeasti MM-titteliotteluun, vaan matkaa pitää rakentaa maltillisesti.

Karl "Kalle" Helenius ja ammattilaisnyrkkeilijä Tomi Silvennoinen harjoitusten jälkeen. Arkisto/Dick Bärlund

Robert Heleniuksen isä, Karl Helenius toimii Silvennoisen valmentajana. Silvennoinen onkin tuntenut Robert Heleniuksen pienestä pojasta saakka, joka on hänelle itselleen mentori, innoittaja ja "isoveli". Silvennoinen käy paljon leireilemässä Robert Heleniuksen salilla Ahvenanmaalla. Porvoolaisnyrkkeilijä harjoittelee kaksi kertaa päivässä, sunnuntaita lukuun ottamatta, joka on lepopäivä. Hikeä vuodataan siis roppakaupalla säästelemättä, joten siitä menestys nyrkkeilyn ammattilaiskehissä, ei ainakaan jää kiinni.

Taustat

Tomi Silvennoinen

Ikä: 25 vuotta.

Kotipaikka: Porvoo.

Ammatti: Nyrkkeilijä.

Seura: Team Silvennoinen ja nyrkkeilyseura Nordic Nightmare Boxing Porvoo.

Parhaimmat saavutukset (omasta mielestä): Nuorten alemmanliiton WBC-mestaruus.

Lempiruoka: Pizza.

Lempimusiikki: Räppi.

Motto: Omaisuus suosii rohkeaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut